• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2021

07:48

PLEJ-OF JE NAUČNA FANTASTIKA! Partizan više ne zavisi od sebe, evo kako crno-beli mogu u doigravanje!

Partizan

PLEJ-OF JE NAUČNA FANTASTIKA! Partizan više ne zavisi od sebe, evo kako crno-beli mogu u doigravanje!

Podeli vest

Košarkaši Partizana nalaze se u izuzetno nezavidnoj situaciji pred nastavak sezone, plej-of ABA lige "visi o koncu", dok ni u Evrokupu situacija nije mnogo bolja

Partizan je trenutno na skoru od sedam pobeda i devet poraza u regionalnom takmičenju! Crvena zvezda je odigrala tri utakmice manje, ali ima i sedam poraza manje, Igokea je na skoru 11/3, isto toliko ima i Cedevita Olimpija, dok su dve crnogorske ekipe Budućnost i Mornar na 12/3. 

Ukoliko bi Partizan vezao deset pobeda u preostalim utakmicama u ABA ligi došli bi do 17/9. Iako to sa ovog stanovišta deluje kao naučna fantastika ni taj scenario neće garantovati Partizanu plej-of! 

Foto: Starsportphoto

Rival protiv kojeg Partizan sigurno može da traži šansu je Mega! Izabranici Vladimira Jovanovića su na skoru od 11 pobeda i pet poraza, a ostali su im dueli protiv Crvene zvezde, Mornara, Igokee, Partizana, Budućnosti i Cedevita Olimpije, dakle sve ekipe koje se bore sa njima za doigravanje. Kao dva duela FMP-om, Krkom i Splitom, uslovno rečeno "lakšim" protivnicima.

Foto: Starsportphoto

 

Crno-belima je ostalo da igraju sa Igokeom, koja je konkurent za doigravanje, potom Zadar i Cibona!

Krug od te tri utakmice se završava 6. marta, a do tada bi trebalo da bude jasno ima li Partizan čemu da se nada! Eventualne tri pobede bi otvorile prostor za dodatnu matematiku. 

Foto: Starsportphoto

Igokea ima izuzetno težak raspored do kraja takmičenja. Tim iz Laktaša odigrao je dva duela jedino protiv Mege od timova koji se bore za plej-of! Do kraja sezone Igokea gostuje Partizanu, FMP-u, Borcu, Zadru i Crvenoj zvezdi, dok će dočekati Split, Budućnost, Cedevita Olimpiju, Cibonu i Mornar. 

Foto: Starsportphoto©

U narednom kolu očekuje nas i veliki derbi između Cedevite i Budućnosti. Slovenački tim je već dva puta ove sezone savladao Podgoričane, te bi lako ta utakmica takođe mogla da otvori prostor za Partizan.

Ipak, teško je očekivati da će bilo koja od te ekipe na kraju imati deset poraza, jer svaki drugi scenario isključuje Partizan iz trke zbog lošijeg međusobnog duela! 

Foto: Starsportphoto

Crvena zvezda takođe ima izuzetno težak posao u nastavku sezone. Četa Dejana Radonjića ima isti raspored što se tiče domaćinstava sa direktnim rivalima. Crveno-beli idu na noge Budućnosti i Cedevita Olimpiji, dok će dočekati Partizan i Igokeu. Pored toga Zvezdu očekuje gostovanje Krki, Splitu i Zadru, dok će u "Pionir" doći samo FMP.

Foto: Starsportphoto

Situacija sa Mornarom dosta se zakomplikovala posle poraza od Zvezde i povrede Džejkoba Pulena koja bi mogla da promeni tok sezone. Ekipa Mihaila Pavićevića će dočekuje Krku, Split, Budućnost i Cedevita Olimpiju, dok gostuju Megi, Partizanu, FMP-u i Igokei. 

Foto: Starsportphoto

Crno-beli su došli u situaciju da više ništa ne zavisi od njih. Mnogo je kalkulacija,  ostalo je još dosta da se igra, ali je Partizan iz dana u dan sve dalje od plej-ofa! Više ni serija pobeda neće garatnovati Saši Filipovskom da će njegov tim igrati u doigravanju, već je potrebno da makar tri ekipe upadnu u seriju loših rezultata kako bi imali čemu da se nadaju! 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moma52

pre 3 godine

Samo neko lud može da se nada takvom raspletu,to čak ne bi bilo moguće i sa boljom ekipom i trenerom,ovo je očaj,jad i beda.Tomasa,Jankovića,Dangubića i Zagorca na tribine ,kazniti ih sa tri plate,a Filipovskog do kraja ugovora,pružiti Radovanoviću,Jovanoviću,Trifunoviću,Lazareviću,Tanaskoviću,Drekselu,pokušati vratititi Pažina i Pecarskog i totalni restart.

Realno četvrti

pre 3 godine

Samo ako odustanu tri ekipe od takmičenja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija