• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2021

19:25 >> 21:08

DRAMA U NOVOM SADU! Partizan konačno srušio Borac

Partizan

DRAMA U NOVOM SADU! Partizan konačno srušio Borac

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su Borac rezultatom 76:72 (20:16, 20:16, 22:17, 14:23) u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća

Partizan se tako plasirao u polufinale, u kom će dočekati boljeg iz meča u kom se sastaju Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca.

Crno-beli su posle dva poraza od Borca ove sezone u ABA ligi konačno došli do pobede, kojom su nastavili pohod na odbranu pehara.

Partizan je tokom celog meča imao prednost i delovalo je da će lako doći do pobede, ali je Borac odlično odigrao u poslednjih nekoliko minuta, pa su na kraju imali i šansu da trijumfuju. Ipak, "parni valjak" je na odneo trijumf.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Erik Mika sa 15 poena, a dvocifreni su bili još Nemanja Dangubić sa 12 i Ognjen Jaramaz koji je dodao 11.

Sa druge strane, u ekipi Borca je najbolji bio Brajs Džons sa 14 poena, dok je deset dodao Dušan Miletić.

Partizan - Borac 76:72 (20:16, 20:16, 22:17, 14:23)

DVORANA: Mala dvorana hale "Spens" (Novi Sad)

SUDIJE: Ilija Belošević, Marko Juras, Aleksandar Glišić

PARTIZAN: Mika, Zagorac, Pejdž, Dangubić, Jaramaz, Veličković, Perkins, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli. Trener: Saša Filipovski.

BORAC: Tornton, Smit, Ćurčić, Sanadze, Miletić, Gavrilović, Kočović, Nerandžić, Novaković, Džons, Todorović, Čarapić. Trener: Marko Marinović.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Taj napad je rešio poogtkom sa distance rešio Džošua Perkins koji je tako postavio konačnih 76:72!

 

Ekipa iz Čačka se nije predavala, pa je 33 sekunde pre kraja rezultat bio 74:72 za Partizan i napad za crno-bele, pa je tajm-aut zatražio Saša Filipovski.

Ipak, posle toga su puleni Marka Marinovića propustili nekoliko šansi da potpuno uhvate priključak, pa je Partizan na 100 sekundi do kraja imao ponovo osam poena viška - 74:66.

Tri i po minuta pre kraja meča se ekipa Borca totalno vratila i na semaforu je stajalo 71:66 za crno-bele.

Međutim, posle toga je usledila serija Borca od 5:0 kojom su prišli na 'minus osam', a Filipovski je odmah zatražio tajm-aut.

Prva tri minuta poslednje deonice protekla su u rafaljnoj paljbi i serijom trojki obe ekipe, ali je razlika ostala nepromenjena - 68:55.

Treća četvrtina

Na kraju, uoči poslednjih deset minuta je ekipa Saše Filipovskog vodila sa 62:49.

 

Potom su ekipe ušle u period igre u kom su bile ravnopravne, pa je rezultat na nešto više od minut do kraja trećeg perioda bio 60:47.

U nastavku je usledila mini-serija Čačana 4:0, ali su je prekinuli Uroš Trifunović trojkom i Rašon Tomas dvojkom za 53:40 na manje od četiri minuta do kraja treće deonice.

Drugo poluvreme je sjajno otvorio Nemanja Dangubić koji je sa dve trojke, uz dva poena Jaramaza, doveo Partizan na 12 poena razlike (48:36).

Druga četvrtina

Minut i po pre kraja četvrtine je Borac upao u veliki problem, pošto je Dušan Miletić napravio već četvrtu ličnu grešku, a potom je Novica Veličković sa četiri vezana poena povisio na maksimalnih 40:32. Posle toga, do poluvremena nije pao više nijedan koš.

 

Ipak, crno-beli su mini-serijom 4:0 odmah vratili prednost koju su dugo održavali.

Početak druge deonice je protekao u ujednačenoj borbi, ali je potom Borac sa dve trojke na polovini četvrtine došao do izjednačenja (28:28).

Prva četvrtina

Do kraja četvrtine su crno-beli sačuvali prednost, pa je na semaforu pisalo 20:16.

 

Nakon minuta odmora su trojke pogodili Nerandžić na jednoj i Dangubić na drugoj strani, pa je posle sedam minuta igre već bilo ubačeno pet koševa izvan linije 6,75 metara.

Posle toga se narednih nekoliko minuta u Novom Sadu igralo 'koš za koš', a četiri minuta pre kraja prve deonice je na red došao tajm-aut pri vođstvu "parnog valjka" od 15:10.

 

Mnogo bolje su meč otvorili crno-beli koji su sa četiri poena Mike i dva Jaramaza posle minut i po imali prednost od 6:0.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija