• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

10.03.2021

08:38

PARTIZAN TRAŽI SLAMKU SPASA! Srpski klub protiv Francuza igra meč sezone!

Partizan

PARTIZAN TRAŽI SLAMKU SPASA! Srpski klub protiv Francuza igra meč sezone!

Podeli vest

Košarkaši crno-belih večeras u Ljubljani dočekuju Metropolitan (20.30) u odlučujućem meču za plasman u četvrtfinale Evrokupa * Umesto Saše Filipovskog na klupi će sedeti Aleksandar Matović

Uzdrmani košarkaši Partizana večeras će imati poslednju šansu da spasu sezonu! Crno-beli, predvođeni novim trenerom Aleksandrom Matovićem, u Ljubljani dočekuju Metropolitan (20.30, Sport klub 1), a ta utakmica će odlučiti o plasmanu u čevrtfinale Evrokupa!

Pogled ka Rusiji

"Parni valjak" je u očajnoj formi, sa serijom od četiri poraza u svim takmičenjima. U ABA ligi je izgubio izglede da uđe u plej-of, pa mu je Evrokup jedina prilika da se domognu Evrolige naredne sezone. Međutim, za prolazak među osam najboljih Partizanu neće biti dovoljno samo da dobije Parižane. Neophodno je i da Lokomotiva Kubanj na svom parketu savlada Trento, a da zbir ove dve pobede bude 19 ili više poena.
Optimista

Znamo šta ova utakmica znači, učinićemo sve da ostvarimo makar i minimalnu pobedu
Aleksandar Matović


Još jedna otežavajuća okolnost za srpski klub je ta što će u ovom duelu biti domaćin u slovenačkim "Stožicama", pošto je Vlada Francuske usvojila mere o kretanju svojih građana van granica Evropske unije.

Ovoga puta na klupi crno-belih sedeće Aleksandar Matović umesto Saše Filipovskog, s kojim je sporazumno prekinuta saradnja. Doskorašnjem asistentu u stručnom štabu u radu će pomagati iskusni Dejan Mijatović.

- Svesni smo u kakvoj smo poziciji i šta ova utakmica nosi. Ipak, ne smemo mnogo da razmišljamo unapred. Na prvom mestu, pored svih problema, moramo dobro da se spremimo i učinimo sve kako bismo zabeležili makar i minimalnu pobedu. Tek onda, ako se za to izborimo na terenu, možemo da pravimo računicu o tome šta nam je potrebno za prolazak u top osam - naglasio je Matović.

Trifunović: Ovo je biti ili ne biti


Mladi bek Uroš Trifunović (20) svestan je da je pred Partizanom veoma težak zadatak.
- Ova utakmica je za nas biti ili ne biti. Nije psihički lako kada se uđe u seriju poraza. Poslednji neuspesi su nas poljuljali, ali svi verujemo da možemo da ostvarimo cilj, pobedimo Francuze i na kraju prođemo u četvrtfinale Evrokupa - poručio je Trifunović.

Borba za svaku loptu

Partizan je u top 16 fazi ostvario dva trijumfa, uz tri poraza. U Parizu je izgubio sa čak 17 poena razlike, pa je jasno da mu u Ljubljani neće biti nimalo lako.

- Metropolitan je od pozicije lidera u grupi F stigao do mogućnosti da ispadne, što znači da će i učiniti sve da bude na maksimumu. Mi ćemo se fokusirati na svaki napad, skok i odbranu. Kada se završi meč, svaki pojedinac mora da bude siguran da je pružio najviše što može u ovom trenutku - poručio je Matović.

I talentovano krilo Nikola Radovanović (18) veruje u uspeh crno-belih.

- Moramo da se borimo. Siguran sam da možemo do pobede ako svi pružimo maksimum i odigramo jaku odbranu - rekao je Radovanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija