• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.04.2021

16:10

PARTIZAN U LAGANOM RITMU RAZBIO SPLIT! Hrvati MORAJU u baraž! /VIDEO/

Partizan

PARTIZAN U LAGANOM RITMU RAZBIO SPLIT! Hrvati MORAJU u baraž! /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Split u poslednjem kolu regionalne ABA lige rezultatom 80:58

Košarkaši Partizana, zabeleželi su ubedljivu pobedu protiv Splita 80:58 i tako se u velikom stilu oprostili od daljeg takmičenja ABA lige.

Split će ići u baraž za opstanak, pošto su Borac iz Čačka i Krka takmičenje završili ispred hrvatske ekipe.

Crno – beli su bolje bolje otvorili meč, a pre svega raspoloženim Erikom Mikom i Ognjenom Jaramazom brzo su došli do dvocifrene prednosti.

Posle prve četvrtine, Partizan je imao prednost od 13 poena razlike – 26:13.

Druga četvrtina je počela serijom promašaja na obe strane. Pejdž je svojim poenima doveo crno – bele do maksimalne prednosti od plus 17.

Četvrtinu je završio trojkom Nemanja Dangubić, a Partizan je na poluvremenu imao prednost od čak plus 21 – 42:21.

Treća deonica se igrala dosta opuštenije usled velike razlike sa poluvremena. Luković je vezao dve trojke, što je bio znak da trener crno – belih zatraži tajm – aut.

Jaramaz i Pejdž su brzo vratili visoku razliku, a Split je dobio treću četvrtinu rezultatom 22:19.

Poslednja četvrtina je bila samo odrađivanje posla. Split je pokušavao da šutevima sa distance smanji prednost, ali nisu uspevali. Na drugoj strani, crno – beli su igrali za dušu, a Nikola Radovanović je dobio svoje minute.

Na kraju, pobeda Partizana 80:58. Najefikasniji kod crno – belih, bili su Jaramaz i Pejdž sa po 13 poena, a dvocifreni je bio i Erik Mika sa 12.

U ekipi Splita, Luka babić je ubacio 13 poena, dok je Marko Luković postigao poen manje.

Partizan je sezonu završio na 7. mestu sa skorom 12-13, dok je Split na 13. mestu sa skorom 8-17 i moraće u baraž.

KK Partizan - KK Split  80:58 (26:13, 16:8, 19:22, 19:15)

Hala: Ranko Žeravica  Sudije: Nedović, Peić, Milojević

Partizan: Dangubić (7), Janković (7), Jaramaz (13), Tomas (9), Trifunović (2), Jovanović (5), Mika (12), Mozli (8), Pejdž (13), Perkins (4), Radovanović (2), Veličković

Split: Babić (13), Čampara (7), Luković (12), Marić (6), Perković (7), Bajo (2), Đoković (3), Gizdavčić, Kedžo, Marčinković, Sarić (3), Vranković (4)

TOK UTAKMICE:

DRUGO POLUVREME:

Četvrta četvrtina:

Split nije imao rešenja za Partizanovu igru u tranziciji. Hrvati su pokušali da šutevima sa distance smanji prednost, ali nisu uspevali. 

Minute je dobio Nikola Radovanović, a crno - beli su meč lagano priveli kraju. Na kraju pobeda Partizana +22 (80:58).

Treća četvrtina:

Prvu četvrtinu je dobio Split rezultatom 22:19.

Usled velike razlike na poluvremenu, igra se dosta opuštenije, a Nikola Janković je vezao pet poena i vratio crno - belima prednost sa poluvremena.

Partizan je poenima Jaramaza i Pejdža ponovo otišao na plus 18 nakon boljeg starta hrvatske ekipe.

Luković je za ekipu Splita vezao dve trojke, a Matović je morao da zatraži tajm - aut. 

Toni Perković je otvorio treću deonicu trojkom. To je bila treća trojka za hrvatski tim. Jaramaz je nastavio da poentira i postao drugi igrač sa dvocifrenim brojem poena u ekipi Partizana.

PRVO POLUVREME:

DRUGA ČETVRTINA:

 

 

Najefikasniji u Partizanu je Erik Mika sa deset poena, dok su Jaramaz i Pejdž ubacili po 8. Hrvatsku ekipu predvodi Luka Babić sa sedam poena.

Nemanja Dangubić petom trojkom za crno - bele odlazi na odmor sa prednošću plus 21 42:21.

Pejdž je trojkom postavio maksimalnih plus 17- - 35:18. Jaramaz je nastavio gde je Pejdž stao. Nema hrvatski tim ideju da zaustavi napade crno - belih.

Počelo je promašajima obe ekipe. Dosta otvorenih promašaja i samo 10 postignutih poena za sedam minuta igre. 


PRVA ČETTVRTINA:

Desetim poenom Mike, završena je prva četvrtina. Partizan ima prednost 26:13.

Partizan serijom 6:0 podiže prednost na plus osam. Poenima Jaramaza i Pejdža, Partizan je stekao prvu dvocifrenu prednost - plus 12 22:10.

Rašon Tomas je otvorio meč sjajnim zakucavanjem. Poenima Dangubića sa distance i Jaramaza, Partizan je stigao na plus pet.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija