• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2021

18:26

PARTIZANU SE RUŠI REPUTACIJA! Nakon ASANA još jedan STRANAC udario na UPRAVU i KLUB!

Partizan

PARTIZANU SE RUŠI REPUTACIJA! Nakon ASANA još jedan STRANAC udario na UPRAVU i KLUB!

Podeli vest

Novi problemi zadesili su Partizan nakon što su obelodanili da je Maki Banjak odbio da uđe sa kupe u finalu Kupa Srbije

Banjak je bio izrevoltiran odnosom kluba prema njemu, a sve je kulminiralo kada je Kamerunac odbio da uđe u finišu produžetaka na teren. 

Ipak, u celu priču umešao se i menadžer Makija Banjaka Romeo Filipović koji ističe da je sa namerom provocirao takvu reakciju kod njegovog štićenika. 

- Da li ste videli šta se dogodilo u četvrtom minutu? Da li ste primetili da se Svetozar Marković povredio i da se požalio klupi na rame? Da li ste videli da je Banjak ustao i od petog minuta počeo da se zagreva? Od petog minuta trčiš i čekaš da uđeš u igru i onda ti na poluvremenu saopšti: „Ne ulaziš ti, već drugi štoper“ (Bojan Ostojić, op. au). To je bila smišljena provokacija Stanojevića. Posle svega nemoguće je od igrača tražiti da mirne glave uđe u produžetku. Normalno je da se nije osetio spremnim, a sad smatram da je to sve izrežirano kako bi se stvorio događaj koji će zaseniti lični neuspeh trenera. Eto, danas se više piše o Banjaku, nego o taktici i timu koji je izveo Stanojević. Znači da je uspeo - rekao je menadžer Makija Banjaka za portal "24sedam.rs".

Odnos prema Kameruncu se drastično promenio nakon derbija iako je Banjak tada uz Kataija bio jedan od najboljih igrača susreta. 

- Banjak je u Partizan došao kao velika želja Sava Miloševića, što je uprava podržala. Odlično se uklopio od starta, međutim, Milošević je ubrzo napustio klub i na njegovo mesto došao je Stanojević. Tada je bilo sve u najboljem redu. Na prvom derbiju bio je zajedno sa Katajiem najbolji igrač na terenu, čak dobio poziv selektora Kameruna, ali po povratku sa utakmica reprezentacije odnos prema njemu počeo je drastično da se menja - rekao je Filipović. 

Foto: Starsportphoto

Kako navodi Filipović, Partizan je za Makija Banjaka dobio ponudu tešku 2.000.000 evra, ali da su je čelnici crno-belih lagano odbili. 

- Niko nije mogao ni da pretpostavi da će Stanojevićev savet: „Hajde, umoran si, uzmi nekoliko dana da se odmoriš“ značiti da ga kasnije više neće biti u timu. U decembru sam bio na sastanku sa upravom da im prezentujem tri ponude stranih klubova. Video sam da je Banjak iz nekog razloga sklonjen u drugi plan, pa sam mislio da je najbolje tražiti drugo rešenje kad se već ne računa na njega. Uprava je rekla da nije zadovoljan ponudama, da želi 2.000.000 evra za njega, uz ocenu da je njihov najbolji štoper i da na njega ozbiljno računa, ali da neće pristati da se upliće u posao trenera - ističe hrvatski menadžer koji je nakon lošeg odnosa prema njegovom igraču seo za sto sa čelnicima Partizana. 

- Priča se nije promenila. I dalje su hvalili Banjaka, čak mi je rečeno kako je i Stanojević pred priznao da žali što se ogrešio od njega, jer trenira odlično, ponaša se profesionalno bez greške, a ipak ga nije pustio da igra. U februaru sma dobio informaciju da sigurno neće igrati u nastavku prvenstva i da Stanojević ne planira promene u njegovom statusu. To je bio kraj prelaznog roka, igrača nema dugo na terenu, kako da ga za nekoliko preostalih dana nekome ponudim? Sve je mnogo teže, samo mi nije jasno kome je bilo u interesu da se skup igrač drži na klupi i da nekoliko dana pred zatvaranje prelaznog roka javljaju njegov konačni status. Ni Banjaku, ni Partizanu, ma, nikome nije bilo to u interesu, ali igrač je mirno prihvatio i tu odluku.

Foto: Starsportphoto

Na kraju su zajedno došli do dogovora da Banjak dobije nekoliko utakmica u finišu sezone kada je postalo jasno da crno-beli ne mogu do titule, ali Partizan ni taj deo nije ispoštovao, a sve je rezultiralo njegovom odlukom da ne uđe u finišu finala Kupa. 

- Priča se nije promenila. I dalje su hvalili Banjaka, čak mi je rečeno kako je i Stanojević pred priznao da žali što se ogrešio od njega, jer trenira odlično, ponaša se profesionalno bez greške, a ipak ga nije pustio da igra. U februaru sma dobio informaciju da sigurno neće igrati u nastavku prvenstva i da Stanojević ne planira promene u njegovom statusu. To je bio kraj prelaznog roka, igrača nema dugo na terenu, kako da ga za nekoliko preostalih dana nekome ponudim? Sve je mnogo teže, samo mi nije jasno kome je bilo u interesu da se skup igrač drži na klupi i da nekoliko dana pred zatvaranje prelaznog roka javljaju njegov konačni status. Ni Banjaku, ni Partizanu, ma, nikome nije bilo to u interesu, ali igrač je mirno prihvatio i tu odluku - podvukao je Romeo Filipović


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija