• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

02.07.2021

10:54

NAJSKUPLJI FUDBALER PARTIZANA! Hoću da budem kao Nejmar i Mbape!

Partizan

NAJSKUPLJI FUDBALER PARTIZANA! Hoću da budem kao Nejmar i Mbape!

Podeli vest

Nemanja Jović, koji je nedavno debitovao i za A reprezentaciju Srbije, kaže da odmalena pokušava da kopira poteze Brazilca Nejmara, kao i njegovog saigrača iz PSŽ Kilijana Mbapea

Otkako se bavim fudbalom, pokušavam da igram kao slavni Brazilac Nejmar, a sviđa mi se i njegov saigrač Kilijan Mbape, poručuje fudbaler Partizana Nemanja Jović (18)!

Trenutno najskuplji igrač crno-belih, koji prema "Transfermarktu" vredi 3,5 miliona evra, u prethodnih osam meseci prošao je put od nepoznatog talenta do standardnog prvotimca kluba iz Humske, pa čak i reprezentativca Srbije.

3,5
MILIONA EVRA 

VREDI NEMANJA JOVIĆ PREMA PODACIMA "TRANSFERMARKTA", ŠTO JE ZA 3,2 MILIONA VIŠE NEGO PROŠLE GODINE


Jović je prošle sezone odigrao 22 utakmice za vicešampiona Srbije, postigao je pet golova i zabeležio dve asistencije. Krilnom napadaču je za svega nekoliko meseci cena sa skromnih 300.000 evra skočila na čak 3,5 miliona. Privukao je pažnju sjajnim driblinzima i prodorima, kao i atraktivnim pogocima. Mladi fudbaler rodom iz Zvornika u intervjuu za naš list otkriva ko su mu fudbalski uzori.

S obzirom na to da imaš samo 18 godina i da si ofanzivni fudbaler, na koga se ugledaš?

- Uvek sam gledao Nejmara i skidao njegove poteze odmalena. Njega najviše volim. Od ostalih igrača, tu je Mbape. Brz je, veliki je majstor. Njih dvojica su veliki igrači i primeri pravih sportista.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Jović



Nedavno je tvoj dobar prijatelj Filip Stevanović napravio transfer u Mančester siti za osam miliona evra. Očekuješ li i ti da doneseš milione klubu i gde bi voleo da igraš u budućnosti?

- Drago mi je zbog Filipa, nadam se da će naći pravi klub za razvoj. Što se mene tiče, voleo bih da se oprobam u jakim ligama. Nije na meni da pričam sad o novcu, već da se koncentrišem na razvoj. Od top pet liga, sviđaju mi se španska i nemačka, tamo gde se igra otvoren fudbal.

Još se navikavam na intervjue

 

Prija li ti medijska pažnja, s obzirom da nije prošao dan na pripremama u Sloveniji da nisi pričao ili za novinare ili za televiziju?
- Uh, polako se navikavam. Iskreno, nisam navikao na medijsku pažnju. Neobično mi je, to je neko novo iskustvo za mene.
Ko te najviše savetuje od saigrača?
- Milan Lola Smiljanić, Lazar Marković, Miloš Jojić... Sve su prošli, svaki dan nešto novo može da se čuje od njih.

Da li je tačno da si jedini fudbaler Partizana koji je tokom leta trenirao, skoro bez slobodnog dana?

- Odmorio sam se ukupno pet dana. Bio sam s reprezentacijom u Japanu, tako da nisam ni imao mnogo vremena da se odmorim. Radio sam na snazi i tehnici. Reprezentacija je sjajno iskustvo za mene. Zadovoljstvo mi je zbog saradnje s Draganom Stojkovićem Piksijem, on je legenda našeg fudbala i presrećan sam što mi je dao šansu.

Ciljevi u narednoj sezoni?

- Prioritet su nam domaća takmičenja, da se osvoji dupla kruna. Što se tiče Evrope, neće biti lako, ali idemo korak po korak, nadam se da ćemo daleko da doguramo. Šef Aleksandar Stanojević mi je u prethodnih šest meseci ukazao poverenje, nadam se da sam ga opravdao. Nemam pritisak, mirne glave ulazim u sezonu, da dajem golove i asistiram još više nego prethodne.

Foto: Starsportphoto

 



Znaš li da su gledaoci u Murskoj Soboti prošlog vikenda na meču protiv Mure u neverici pitali ko je igrač sa brojem 77?

- Nisam to znao. Lepo je tako nešto čuti. Tokom utakmice sam čuo da su me navijači zvali i podržavali me.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija