• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

06.07.2021

12:09

ON ME JE UBIJAO! Gomeš se vratio u Partizan i video velikog rivala!

Partizan

ON ME JE UBIJAO! Gomeš se vratio u Partizan i video velikog rivala!

Podeli vest

Kada sam igrao za Partizan u sezoni 2018/19, osvojili smo Kup Srbije, a sada imamo jači tim i cilj je da budemo šampioni države, poručuje reprezentativac Zelenortskih Ostrva

Vratio sam se u Partizan po titulu, poručuje povratnik u redove crno-belih Rikardo Gomeš (29)! Sjajni fudbaler sa Zelenortskih Ostrva u sezoni 2018/19. osvojio je Kup Srbije, a sad veruje da će otići i korak dalje i uzeti šampionski pehar!

Snažni i visoki napadač prošle nedelje vratio se u Partizan kao slobodan igrač, nakon što je raskinuo ugovor sa Al Šaržom iz Emirata. Navijačima vicešampiona Srbije ostao je u sjajnom sećanju. Postigao je 26 golova u veoma turbulentnoj i teškoj sezoni, u kojoj je sarađivao sa trenerima Miroslavom Đukićem, Zoranom Batom Mirkovićem, Žarkom Lazetićem i Savom Miloševićem.

Ekipa je sad bolja

Rikardo smatra da je sadašnja ekipa bolja nego ona u kojoj je igrao u sezoni 2018/19.

- Želim da osvojim titulu. Prošli put sam osvojio Kup, a sada želim da imam bolju sezonu nego tada. Naravno, cilj je plasman u grupu Lige konferencija i borićemo se da to ostvarimo. Gledao sam mnogo utakmica Partizana u prethodnoj sezoni. Ekipa je bolja, igrala je bolje nego kada sam prvi put bio u Partizanu. Nažalost, nije osvojeno prvenstvo, ali tim je bio znatno bolji nego u moje vreme - poručuje Rikardo Gomeš.

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević rekao je da od Rikarda neće zahtevati da opet postigne 26 golova, već da je dovoljno da da i deset, ali u odlučujućim utakmicama.

- Sezone ne mogu biti iste. Neka će biti bolja, neka slabija. Ono što se ne menja jeste moje zalaganje. Uvek pokušavam da dam sve od sebe i da budem sve bolji. Nikad ne postavljam sebi određen broj golova u sezoni kao cilj. Želim pre svega da pomognem ekipi. Neka dam i deset golova, kako kaže trener, ali neka ti golovi presudno doprinesu uspehu tima - dodaje Rikardo.

Još nije spreman

Igrač koji je zasad najveće pojačanje u letnjem prelaznom roku u Humskoj kaže da je imao mnogo ponuda arapskih klubova, ali da je odlučio da se vrati u Partizan jer mu je tu bilo najlepše u karijeri.

Foto: partizan.rs

Siniša Saničanin



- Imao sam nekoliko ponuda, ali želeo sam samo u Partizan. Bilo mi je lepo kada sam bio u klubu prvi put pre dve godine. Jedva sam čekao da se vratim i nisam se vratio da bih se preko Partizana vratio u Zapadnu Evropu. Hoću da osvajam trofeje sa ovim klubom - kaže Rikardo.

Stanojević će mi pomoći

 

Napadač sa Zelenortskih Ostrva kaže da se raduje saradnji sa trenerom Partizana Aleksandrom Stanojevićem. On ističe da su treninzi veoma jaki i da će mu to pomoći da što pre uđe u formu.

- Radim s njim nekoliko dana otkako sam došao. Njegovi treninzi su veoma intenzivni. To mi je i potrebno da bih se vratio u formu - naglašava Rikardo.


Golgeter crno-belih trenutno nije u potpunosti fizički spreman, ali uverava da će biti na potrebnom nivou kad sezona počne.

- Biće mi potrebno nekoliko sedmica da budem u svom najboljem izdanju. Biću potpuno spreman do početka sezone u domaćem prvenstvu i Ligi konferencija - ističe Rikardo.

Saničanin me ubijao

Rikardo se dobro seća svog prvog mandata u dresu Partizana, a naročito je zapamtio okršaje protiv sadašnjeg saigrača Siniše Saničanina, koji je tada igrao za Vojvodinu. Prema rečima iskusnog napadača, njih dvojica su vodili bespoštedne borbe.

- Vodili smo mnogo žestokih duela, ubio me je. Šalim se, naravno, bio je dobar. Radi se o fer igraču, koji je branio boje svog kluba, kao i ja. Naravno, nema nikakve ljutnje nakon duela koji se dogode na terenu - kaže Rikardo.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija