• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2021

13:02

Stanojević najavio ofanzivu! Trener Partizana veruje u prolaz protiv Santa Klare

FK Partizan

Partizan

Stanojević najavio ofanzivu! Trener Partizana veruje u prolaz protiv Santa Klare

Podeli vest

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21 sat u Humskoj dočekuju Santa Klaru u revanš meču za ulazak u Ligu konferencija. Tim povodom je na stadionu crno-belih održana konferencija za medije na kojoj je pričao šef struke "parnog valjka" Aleksandar Stanojević

Na početku, Stanojević je izneo očekivanja od predstojeće utakmice.

Svi dobro znamo koliko je utakmica bitna za nas i za klub. Spremni smo sto odsto da uz pomoć navijača pobedimo i plasiramo se u Evropu - rekao je Stanojević na početku konferencije za medije, a potom se prisetio prvog meča koji je rezultatom 2:1 pripao Portugalcima.

Desilo nam se isto što i Sportingu, Benfiki i ostalim velikim portugalskim klubovima kad gostuju na Azorskim ostrvima. Uz sve poštovanje Santa Klare, naša prva linija odbrane nije bila dovoljno agresivna. Odlučnost mora da bude veća, a da li ćemo uspeti da se nametnemo – ne znam. Teško je igrati protiv ekipa iz jakih liga. Biće nam teže nego protiv Sočija, jer Santa Klara dolazi iz jakog takmičenja kakvo je portugalsko. Imate primer Rio Avea, prošlog leta je na penale ispao od Milana, a onda ispao iz iz Primeire. To je dokaz iz kakvog prvenstva stiže Santa Klara. Njihovo takmičenje je drugačije od našeg.

Protiv Santa Klare bi konačno u ekipi mogli da se nađu Saša Zdjelar i Danilo Pantić koje muče povrede.

Svim silama Zdjelar pokušava da igra. Trenutno je na treningu, popodne će probati sa ekipom, nadam se dobrim vestima. Slično je sa Pantićem. Obojica su između osam i deset sati dnevno provodili na terapijama. Rizikovaćemo! Sad je trenutak da rizikujemo.

Foto: Starsportphoto

Saša Zdjelar i Danilo Pantić se nadaju da će biti spremni za meč

Kad se Stanojević već dotakao rizika, novinari su ga pitali hoće li se možda u ekipi naći mladi Nikola Terzić koji je doprineo eliminaciji Sočija i dao gol Kolubari, a taktički je zadovoljio u Novom Pazaru.

Terziću svaka čast, pokazuje karkater, ali sam pristalica opredeljenja da se mladi igrači razvijaju prirodnim putem. U prvih šest meseci nije dobijao šansu. Dobiće je ponovo, zavisi od situacije i načina igre. Polako... - što automatski znači da bi Filip Holender mogao da se nađe u startnoj postavi.

Strateg "parnog valjka" smatra da se Portugalci do sada nisu susretali sa atmosferom kakva ih čeka u četvrtak u Humskoj.

Mi smo klub koji ima dosta iskustva u Evropi i ogromnu energiju sa tribina, koja nas pokreće. Siugrno ćemo igrati drugačije, otresitije, sa više rizika nego u Portugalu. Da, fudbaleri Santa Klare su gostovali poznatim klubovima u tamošnjoj ligi, ali ovde je specifično, emotivna smo nacija, naša publika nas bodri na poseban način. Nosi nas.

Foto: FK Partizan

Aleksandar Stanojević na konferenciji pred meč sa Santa Klarom

Crno-beli su se u plej-of plasirali posle penal lutrije u dvomeču sa Sočijem.

Ne možemo sve da stignemo, nismo ih vežbali ovih dana, ali se nadam da smo ih izvežbali minulih sedmica. Znamo ko na koji način šutira. Spremni smo za sve opcije. Sve je otvoreno.

Santa Klaru je dan posle prve utakmice dvomeča napustio Karlos Žunior, strelac prvog gola u meču prethodnog četvrtka.

- Jeste im otišao igrač, drugi je došao, a svakako Portugalci imaju pojedince sličnog kvaliteta. Ne znam koliko je sutrašnji susret bitan Santa Klari, nama je svaki važan. Posebno u Evropi. Naši navijači su nam 12. igrač, to je velika razlika u poređenju sa prvom utakmicom. Sad moramo da odigramo agresivnije, sa više energije nego u Portugalu - zaključio je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija