• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2021

13:13

POTEZ KOJI JE PODIGAO JUGOSLAVIJU NA NOGE! Boban i kum su napravili šou koji Grobari nikada neće zaboraviti!

Partizan

POTEZ KOJI JE PODIGAO JUGOSLAVIJU NA NOGE! Boban i kum su napravili šou koji Grobari nikada neće zaboraviti!

Podeli vest

Posle teške saobraćajne nesreće preminuo je nekadašnji krilni centar Partizana i reprezentacije Jugoslavije Boban Petrović

Petrović je preminuo u Južnoafričkoj Republici, gde je nedavno pretrpeo saobraćajnu nesreću. Minule dane je proveo u bolnici boreći se za život, međutim, najznačajniju utakmicu nije dobio.

Legendarni igrač crno-belih oduševljavao je navijače atraktivnim potezima, ali jedan će zauvek pamiti ne samo grobari nego svi zaljubljenici u košarku. 

Naime, Olimpija i Partizan su sedamdesetih bili veliki rivali, a vođa ekipe Olimpije bio je Peter Vilfan, inače Petrovićev kum. Napravili su šou na jednoj utakmici u polufinalu plejofa šampionata i podigli Jugoslaviju na noge.

- Na prvoj utakmici koju smo mi tad igrali u Velenju, a ne u Ljubljani jer je bila kažnjena dvorana u Tivoliju, ja sam dao mislim 45 poena Partizanu. Onda kad smo mi dolazili u Beograd i videli da niko od njihovih bekova, igrača približno moje visine ne može da me čuva taj zadatak je dobio Boban Petrović. Igrač visok 208 centimetara, brz, spretan, eksplozivan - prisetio se jednom prilikom Vilfan. 

Foto: kkpartizan.rs

 

Kada su "zmajčeki" stigli u Beograd,  Vilfanu je pala na pamet luda ideja.

- Na toj utakmici kad sam poveo napad Olimpije i pitao sam ga: "Ako ja tebi dodam loptu hoćeš li mi je ti vratiti?" On kaže hoću! Ali ja mu nisam dao, nisam mu verovao. Ponovo sam ga pitao kod sledećg napada, ali opet nisam smeo. Onda ponovim pitanje u trećem napadu i kažem: "Jelene ti tvoje? Jelena je njegova ćerka, ja sam bio u Beogradu kad se ona rodila. 

Petrović je potvrdio da hoće.

- Dodao sam mu loptu i u tom trenutku nastala je totalna zbrka u dvorani, koja je bila puna. Njegovi saigrači su potrčali u kontru, moji su se vratili u odbranu, ja i on smo ostali sami na polovini. Komentator je rekao: "Šta je ovo ljudi?" - ispričao je VIlfan.

Posle zabave im baš nije bilo sjajno.

- Završilo se  tako da smo dobili on i ja tehničke zbog omalovažavanja plejofa, tako su tada rekli.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija