• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2021

19:06

ŽOC OBELODANIO! Potpisao ugovor po kom MORA da postane šampion Evrope

Starsportphoto

Partizan

ŽOC OBELODANIO! Potpisao ugovor po kom MORA da postane šampion Evrope

Podeli vest

Trofejni stručnjak Željko Obradović otkrio je da je pre 27 godina sa madridskim Realom potpisao ugovor da mora da postane šampion Evrope u prvoj sezoni

Tačno je. Bio sam u Beogradu kada je ponuda stigla. Moj prijatelj, menadžer, me je pozvao i rekao da ponuda postoji i da je uslov da budem prvak Evrope. Rekao sam 'Dogovoreno'. Pitao me je zašto pristajem, odgovorio sam mu da je svejedno i da potpišem na pet godina, ako ne budem najbolji u Evropi, oni će me oterati. Motivacija mi je bila da budem u klubu kao što je Real, a da pritom imam 34 godine. Proveo sam tamo tri fantastične sezone, bio prvak Evrope, uzeli smo tada Saporta kup, pandan sadašnjem Evrokupu. Bio sam zadovoljan - rekao je Obradović za magazin "Trener", koji izdaje Udruženje košarkaških trenera Srbije.

Potom je istakao da su mu dva čoveka najviše pomogla u trenerskoj karijeri.

- Neizmerno sam zahvalan profesoru Aci Nikoliću i Dudi Ivkoviću na svemu što su uradili za mene. Pomogli su mi da postanem treneri čovek kakav jesam. Imali su veliki uticaj na moju karijeru, plus Dragan Kićanović koji je imao hrabrost da me predloži upravi Partizana. Hrabrost i vizija koju je malo ko imao.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović se vratio u Humsku posle 30 godina

Obradović se letos posle 30 godina vratio na klupu Partizana.

Radimo i na edukaciji igrača. Na prvom treningu sam im rekao: "Momci, vi ste obukli dres Partizana i to nemojte da zaboravite. Vi ste igrači Partizana i na terenu i van. Šta god da bude prva vest biće da je igrač Partizana uradio to i to" - istakao je Žoc.

Na kraju je pričao i o ciljevima crno-belih.

- Vizija Partizana je jednostavna, a to je da se vrati ono što je Partizan bio godinama. Znači, da se daje šansa mladim igračima, da klub bude mesto na kom su odnosi izvanredni i da su svi kao porodica, čak i kada je teško da budemo svi zajedno. Cilj je da Partizan ponovo bude takav ,da vratimo na nivo na kom će svi prepoznati ono što sam pričao, da se igrači bore do poslednjeg atoma snage i da to i navijači prepoznaju. Moja želja je da se svako ko uđe u 'Arenu" oseti prijatno, da se protivnički igrači ne osećaju ugroženim, na to ću obraćati pažnju. Hoćemo što bolji rezultat, šta je to tačno, videćemo kako sezona bude odmicala - poručio je Obradović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija