• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2021

13:45

MIJAILOVIĆ ZAPREPASTIO JAVNOST! Jedan klub iz ABA lige igrača plaća u kešu

Partizan

MIJAILOVIĆ ZAPREPASTIO JAVNOST! Jedan klub iz ABA lige igrača plaća u kešu

Podeli vest

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović otkrio je uznemiravajuće činjenice da jedan neimenovani klub u ABA ligi plaća igrače u kešu

ABA liga bi uskoro trebalo da se transformiše u DOO, što obećava znatno poboljšanje funkcionisanja.

To pogotovo raduje Mijailovića zbog, kako kaže, u 21. veku dolazimo do situacija koje nisu normalne.

- Ono što smo nekada pričali, imati dva kluba u jednoj ligi. A sada imamo i nekoliko takvih slučajeva. A imamo i situaciju da jedan klub u ABA ligi igrače plaća u kešu - rekao je Mijailović u razgovoru za "Sportski žurnal".

Foto: Predrag Milosavljević

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović

Nastavio je u istom ritmu.

- Sada ćemo mi imati sudski postupak gde ne možemo da dokaćemo da je igrač koji je jedno vreme proveo u Partizanu i sa kojim smo se vansudski dogovorili, od drugog kluba primio novac u kešu, a to znamo. I da će i od nas potraživati sredstva koja je već naplatio od tog kluba... Eto, u 21. veku se i to dešava u okviru ABA lige. Ako dođemo u tu situacijum mi ćemo biti prinuđeni da obavestimo javnost da se i to dešava. Ali se nadam da će klub iz kolegijalnih razloga tom igraču reći da ne može da naplaćuje dve plate u isto vreme - jasan je Ostoja.

Godinama unazad učesnici Evrolige imaju obavezan minimalni budžet.

- Tako i ekipe koje se takmiče u ABA ligi moraju da imaju garantovan minimalni budžet. Onda se ovo ne bi dešavalo. Kao što su zaštićeni igrači,menadžerske agencije i lige, tako moraju da budu zaštićeni i klubovi. Mi ćemo taj slučaj imatzi i iznećemo ga u javnost - zaključio je Mijailović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija