• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.11.2021

15:40

VAZURA NEGIRAO KRIVICU! Generalni direktor Partizana izneo odbranu pred tužiocem!

Partizan

VAZURA NEGIRAO KRIVICU! Generalni direktor Partizana izneo odbranu pred tužiocem!

Podeli vest

Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura saslušan je u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, gde je negirao izvršenje krivičnog dela

Saslušanje je trajalo oko sat vremena i bilo je zatvoreno za javnost.

Vazura se tereti da je Biciklističkom klubu Partizan pomogao da zadrži 2,4 miliona dinara koje je ovaj klub trebalo da vrati Gradu Beogradu, a u vezi sa iznajmljivanjem sportskog čentra Teleoptik.

Nakon saslušanja Vazurin branilac, advokat Veljko Delibašić rekao je Tanjugu da je Vazura detaljno objasnio dokumentaciju koji odbana poseduje, i koje će dostaviti tužilaštvu, a tiče se validnih ugovora, odluka, izvoda sa računa banke.

- Verujem da ćemo u narednom periodu okončati ovaj postipak tako što će tužilac odustati od daljeg gonjenja, jer u odnosu na gospodina Vazuru nema nijedan dokaz, jer on nije ni izvršio delo koje mu se stavlja na teret - rekao je Delibašić.

Foto: Starsportphoto

 



Vazura je osumnjičen u vezi sa ugovorom između fudbalskog i bicikljističkog kluba Partizan o iznajmljivanju sportskog centra Teleoptik, za koje se sumnja da je bio fiktivan, odnosno da biciklisti nisu koristili Teleoptik. Odvrana tvrdi da je to apsolutno netačno.

Pored ugovora i svih odluka postoji i više od 15 svedoka koji potvrđuju da je taj ugovor realizovan - naglasio je Vazurin advokat.

Vazura se tereti za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a saslušanje je obavljeno u sklopu istrage koju je tužilaštvo pokrenulo pre desetak dana.

Pored Vazure pod ovom istragom su i direktor biciklističkog kluba Partizan Branko Bojović zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Foto: Starsportphoto

 



Takođe i sekretarka za sport i omladinu Gradske uprave Beograda Dragana Belojević i Duško Milovanović, samostalni savetnik za normativno ekonomske poslove i poslove finansija u Sekretarijatu za sport i omladinu Gradske uprave Beograda.

Njih dvoje se terete za krivično dleo zloupotreba službenog položaja. Istraga je pokrenuta nakon što je nalogu tužilaštva, a u saradnji sa policijskim službenicima UKP MUP Republike Srbije, podneta je krivična prijava protiv njih.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija