• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2021

19:30 >> 22:27

BRUTALNI PARTIZAN POKORIO FRANCUSKU! Panter REŠETAO, Koprivica DOMINIRAO! Nastavlja se crno-beli niz!

Starsportphoto

Partizan

BRUTALNI PARTIZAN POKORIO FRANCUSKU! Panter REŠETAO, Koprivica DOMINIRAO! Nastavlja se crno-beli niz!

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su Metropolitan u šestom kolu Evrokupa sa 82:89

Znali su crno-beli da će biti pakleno težak zadatak pobediti Metrpolitan nanjihovom bojištu, ali male su šanse da je neko očekivao ovako raspoložen francuski tim! Četa Vensana Kolea opasno je namučila pretendenta na titulu u Evrokupu i naterala Partizan da igraju iznad svojih mogućnosti - 82:89. 

Ima razloga za zadovoljstvo Željko Obradović, ali ima i onih zbog koji će teže spavati večeras! Odbrana Partizana je bila katastrofalna tokom 30 minuta, da bi u poslednjem periodu crno-beli na krilima dobre defanzive stekli +11 i rešili pitanje pobednika. 

Prvo poluvreme sa napadačke strane bilo je jedno od najboljih u sezoni za Partizan. Kevin Panter uspeo je da pronađe šut nakon mesec dana "pauze", Zek Ledej je pogađao iz svojih pozicija, a meč je trojkom otvorio Aleksa Avramović. Ipak, odbrana crno-belih dobrano je "zakazala" budući da je Metropolitan uspeo da vrati sve što je beogradska ekipa ubacila. 

Foto: Starsportphoto©

Rešetao je sa druge strane Kit Honsbi koji je do poluvremena već skupio 20 poena, a priključili su mu se i Vins Hanter, te David Mišino. Francuzi su uspeli da se odlepe na maksimalnih sedam poena prednosti, ali je tajm-aut Željka Obradovića razmrdao crno-bele. Pre svih se probudio Alen Smailagić, uspostavio kontrolu skoka i sa nekoliko lakih poena na druoj strani ponovo vratio meč u egal. 

Ništa bolja odbrana nije bila ni u drugom poluvremenu. Smailagić je trojkama održavao i vraćao Partizan u igru, ali je na suprotnoj strani terena uzvratio Vins Kanter. 

Ipak, proradila je odbrana Partizana kada je bilo najvažnije. Bilo je nerešeno na startu poslednjeg perioda, crno-beli su pokupili nekoliko "ničijih lopti" i uspeli da naprave osetniju prednosti (71:79). Usledila je trojka Vila Kamingsa, ali je bilo prekasno za francuski tim. 

METROPOLITAN - PARTIZAN  82:89 (28:23, 25:27, 15:18)

Marsel Serdan Arena, Pariz  Sudije: Latiševs, Kovalski, Đovaneti

Metroplitan: Kamings, Kumba, Hornsbi, Konate, Mišino, Halilović, Si, Hojufat, Bongu-Kolo, Hanter, Žina, Mekri, Jaomi

Partizan: Panter, Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Dangubić, Smailagić, Miletić, Mur, Glas, Trifunović, Madar

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

39. minut - Dva ofanzivna skoka Balše Koprivice nakon promašaja Jama Madara i Alekse Avramovića, mladi centar je potom iznudio i faul, te crno-beli imaju novi napad - 74:85!

38. minut - +11 za Partizan! Prvi put dvocifrena prednost na meču za jednu od ekipa, crno-beli su na pragu ogromne pobede!

36. minut - Napokon nekoliko dobrih odbrana crno-belih! Ipak, ofanzivan skok za Sija, a potom i faul Dangubića - 74:81!

35. minut - Trojka za Kamingsa, ali potom dva promašaja za Glasa, Ledeja i Mura - 74:79!

34. minut - Hornsbi je promašio važan šut, a onda i Panter na drugoj strani. Međutim, odličnu reakciju je pokazao Balša Koprivica i doneo plus osam Partizanu - 71:79!

32. minut - Napokon je sreća bila na starni Partizana, Kevin Panter je "izvukao" loptu i uspeo da pogodi iz nezgodne situacije - 70:75!

31. minut - DANGUBIIIIIIIIIIĆ! Kamings je doneo novo izjednačenje, a onda je trojku ubacio Dangubić - 70:73!

Foto: Starsportphoto

Treća četvrtina:

30. minut - Nerešeno je nakon tri deonice, Mišino je promašio prodor, te posle 30 minuta počinjemo "iznova" - 68:68!

29. minut - Nekoliko loših poteza Metrpolitana i uspeva Partizan ponovo da izjednači, reaguje Kole tajm-aut za klupu Francuza - 66:66!

27. minut - Muči se Partizan da uspostavi ritam na obe strane terena, napad je na nivou, ali je odbrana daleko slabija od standarda crno-belih! Kažnjava to na druoj strani Hojufat - 65:62!

26. minut - Uzvraća Ledej na drugoj starni istom merom, faulirao ga je Mišino - 63:62!

26. minut - Pobegao je Vins Hanter Radetu Zagorcu i ponovo poentirao uz njegov faul, tajm-aut, a potom će centar Metrpolitana imati i dodatno slobodno bacanje - 62:60!

25. minut - IDE JOŠ JEDNA! Ponovo "visok pik" Partizana, pas za Smailagića i nova trojka za crno-bele, nerešeno je - 60:60!

24. minut - SMAILAGIIIIIIIIIIĆ! Bum, bum, bum! Šuterska rapsodija Partizana u Partizu, sada i centar crno-belih pogađa sa distance - 58:57!

23. minut - Tri vezana promašaja Halilovca, koriste to Kevin Panter i Aleksa Avramović sa druge strane, Partizan ponovo na pola koša zaostatka - 55:54!

21. minut - Nespretna reakcija Radeta Zagorca, uspeo je Hanter da poentira pod košem pored njega, a centar domaćih će imati i dodatno slobodno bacanje - 55:50!

Foto: Starsportphoto

Druga četvrtina: 

20. minut - Velika greška Dangubića na isteku prvog poluvreme, Hornsbi je pogodio tri slobodna bacanja i stigao do 20 poena posle prve dve deonice - 53:50!

19. minut - Nesmotren je bio Aleksa Avramović, uspeo je Vil Kamings da mu ukrade loptu i povuče do koša, ali ga je plej Partizana sustigao i izbio loptu. Potom kontra za Nemanju Dangibuća, a krilo crno-belih će na liniju penala - 48:48!

18. minut - Sjajno je odreagovala odbran Partizana, uspela da izrotira, ali je na kraju sam ostao Hanter i kaznio trojkom nešto sporiju reakciju Smailagića - 46:46!

17. minut - Ponovo Smailagić sjajno poentira na drugoj strani, Partizan vodi - 43:46!

16. minut - Muči se Partizan sa skokom, a dosta problema predstavlja Vins Hanter! Amerikanac je pokupio loptu pred Smailagićem i poentirao pod košem - 43:42!

15. minut - Brutalno zakucavanje Alena Smailagića iz naskoka! Ponovo je Partizan na pola koša zaostatka, ali Kamings na drugoj strani ide na liniju penala - 41:39!

14. minut - MADAAAAAAAAAAAR! Delovalo je da je Metrpolitan uspostavio kontrlu nad utakmicom, ali je minut odmora Željka OBradovića trgnuo crno-bele! Sjajna reakcija i nova trojka, ovoga puta za Jama Madara - 35:34! Uzvraća Vensan Kole sa druge strane tajm-autom...

12. minut - Posle Partizanove trojke uzvraća Kit Hornsbi, dva puta je Amerikanac pobegao svojim čuvarima vezao tri poena i naterao Obradovića da zatraži tajm-aut - 33:26!

Foto: Starsportphoto

11. minut - PANTEEEEEEEEEER! Trojka iz tranzicije za Kevina Pantera, raspucao se sjajni strelac, dobre vesti za Partizan - 30:26!

Prva četvrtina: 

10. minut - Završava Mišino sjajnu četvrtinu za Metropolitan, iako je Partizan bio bolji tokom većeg dela uvodnih deset minuta - 28:23!

9. minut - Serija Metropolitana preko Banđe Sija i Mišinoa, vode Francuzi u Parizu posle dugo vremena - 24:21!

8. minut - Raspucan je i Kit Hornsbi sa druge strane, Amerikanac održava Metropolitan u igri tokom prve deonice i zbog njegovih poena Partizan ne uspeva da se odlepi - 17:19!

7. minut - LEDEEEEEEJ! Izuzetno šuterski raspoložen Partizan na startu meča, cepa Ledej mrežicu iz svog "omiljenog ćoška" - 15:17!

6. minut - Ponovo Partizan nije uspeo da se odbrani nakon dobrog napada, kažnjava Vil Kamings loše vrađanje i pogađa novu trojku za Metropolitan - 11:13!

Foto: Starsportphoto©

5. minut - PANTEEEEEEEEER! Posle mnogo promašaja na nekoliko poslednjih utakmica Kevin Panter cepa mrežicu! Sjajan početak Partizana - 8:12!

4. minut - Ponovo Hornsbi, Kamings je raširio odbranu Partizana, pustio "ekstra pas" i laki poeni za šutera Metropolitana - 8:6!

3. minut - Vraća trojku Kit Hornsbi, ali na drugoj strani laki poeni za Kevina Pantera, Partizan održava vođstvo - 5:6!

2. minut - AVRAMOVIIIIIIIIĆ! Cepa mrežicu plej crno-belih i na najbolji mogući način otvara meč - 0:3!

2. minut - Serija promašaja na obe strane, Panter i Dangubić sa jedne, a sa druge Vil Kamings nije uspeo da poentira posle prodora - 0:0!

1. minut - Petorka Partizana u sastavu Dangubić, Koprivica, Ledej, Panter, Avramović, prvi napad na meču za crno-bele!

19:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 6. kola Evrokupa između Metropolitana i Partizana. Sve detalje sa večerašnjeg meča možete pretiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija