• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2021

21:30

OBRADOVIĆEV POVRATAK OBELEŽIO 2021. GODINU! Crno-beli bili u RASULU, a sada su na putu ka EVROLIGI!

Starsportphoto

Partizan

OBRADOVIĆEV POVRATAK OBELEŽIO 2021. GODINU! Crno-beli bili u RASULU, a sada su na putu ka EVROLIGI!

Podeli vest

Povratak Željka Obradovića obeležio je 2021. godinu Partizana

Od očaja do sjaja! Košarkaški klub Partizan u jednoj sezoni prošao je put od totalne propasti do borbe za najveće evropske trofeje, a na sve je uticao dolazak Željka Obradovića na klupu crno-belih. Legendarni trener posle tri decenije vratio se na klupu beogradskog velikana i odmah rasterao tamne oblake u Humskoj. 

POČETAK GODINE I TOTALNO RASULO

Crno-beli su u 2021. godinu ušli sa Sašom Filipovskim na klupi. Partizan je imao ozbiljan igrački kadar, ali slovenački stručnjak nije mogao da "uklopi kockice" i upali mašineriju. Kodi Miler-Mekintajer uskoro je ostao bez posla, a u Beograd je stigao Džošua Perkins. 

Totalni krah prethodne sezone i znak da će Partizan godinu završiti bez trofeja bio je poraz od Crvene zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Crveno-beli su u Novi Sad stigli u okrnjenom sastavu zbog koronavirusa, ipak, crno-beli nisu uspeli to da iskoriste, a Zvezda je na krilima DŽordana Lojda, u finalu Marka Jagodića-Kuridže uzela prvi trofej u godini. 

Foto: Betaphoto

Posle poraza od Cibone u ABA ligi, Partizan je smenio Sašu Filipovskog, a na mesto trenera postavljen je Aleksandar Matović. Ipak, ni druga promena na klupi nije pomogla crno-belima. Srpski strateg imao je zadatak da u Ljubljani savlada Levaloa i tako izbori "top 8" u Evrokupu, ali je francuski tim na klilima Brauna i Mišinoa slavio sa 75:70 i eliminisao Partizan sa međunarodne scene. 

Pomirili su se u klubu da će Partizanu biti potreban pravi restart tokom leta, a poslednji udarac za crno-bele bio je poraz od Mege u polufinalu plej-ofa Košarkaške lige Srbije. Usledilo je zatišje pred buru i detonacija evropske košarke. 

POVRATAK ŽELJKA OBRADOVIĆA

Trideset godina Željko Obradović je "lutao" po Evropi, osvajao sve moguće trofeje, a onda rešio da se vrati u svoj Partizan. Crno-beli su angažovanjem najboljeg trenera starog kontinenta rešili brojne probleme, a Obradovićev dolazak otvorio je vrata brojnim pojačanjima koja su se za Beograd odlučila zbog legendarnog stručnjaka. 

Tokom leta su Beograd napustili Erik Mika, Ognjen Jaramaz, Džoš Perkins, Nikola Janković, Rašon Tomas, Novica Veličković, Stefan Janković, Markus Pejdž, Vil Mozli i Aleksa Stepanović. Jasno je da su crno-beli izašli agresivno na tržiše i pokupili najbolje, a dostipno. Prvo je potvrđen dolazak Kevina Pantera 2. jula, a u narednih pet dana predstavljeni su Aleksa Avramović, Zek Ledej i Rodions Kurucs. Do kraja leta stigli su Dalas Mur, ALen Smailagić, Jam Madar, Balša Koprivica, Gregor Glas, a sastav je "zatvorio" Matijas Lesor koji je 20. decembra potpisao ugovor sa crno-belima. 

Foto: Starsportphoto

Za početak sezone gusta pobeda u Zadru za početak serija od deset trijumfa. Padali su redom Borac, Turk Telekom, Hamburg, Huventud... Usledio je poraz od Andore, a onda i debakl u "večitom derbiju" protiv Crvene zvezde - 71:56. Bolan poraz od najvećeg rivala uzdrmao je crno-bele, ali je utisak da Partizan dugo nije bio bliže ostvarenju cilja, a to je povratak u Evroligu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija