• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.01.2022

18:00 >> 19:48

PUČE "STOTKA" PARTIZANA! Crno-beli DEMOLIRALI Zadar usred BEOGRADA! /FOTO/

Starsportphoto©

Partizan

PUČE "STOTKA" PARTIZANA! Crno-beli DEMOLIRALI Zadar usred BEOGRADA! /FOTO/

Podeli vest

Košarkaši Partizana opravdali su ulogu favorita i savladali Zadar sa 103:72 u 14. kolu ABA lige

Pet minuta bilo je potrebno košarkašima Partizana da se "razbude", upale mašineriju i rutinski upišu novu pobedu u ABA ligi. Crno-beli su mleli Zadar tokom svih 40 minuta, a na kraju upisali i više nego ubedljiv trijumf pred svojim navijačima - 103:72. 

Posebno dobar utisak u crno-belom dresu ostavio je Matijas Lesor. Francuski centar večeras je debitovao u timu Partizana, a meč je završio nadomak "dabl-dabl" - 11 poena i osam skokova. Pored njega, najbolji u timu Željka Obradovića bio je Rade Zagorac koji je meč završio bez promašaja sa 17 poena - 5/5 za dva, 2/2 za tri, 1/1 slobodna bacanja.

Foto: Starsportphoto©

Crno-beli su nešto sporije otvorili utakmicu, ali je trojka Gregora Glasa razbudila Partizan. Jedini problem za četu Željka Obradovića bio je Džastin Karter koji je u prvom poluvremenu sam vukao Zadar do koliko-toliko prihvatljivog zaostatka. Ipak, kako se kraj približavao Partizan je bio sve sigurniji i na kraju upisao rezultatski laganu pobedu. 

Prelomni momenat bila je četvrta četvrtina tokom koje su odbrane zatajile, a Zadar nije imao resursa da se nadmeće sa poenterima kakvi su Kevin Panter, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Dalas Mur... Upravo je američki plej postigao trojku kojom je odbijem poslednji nalet hrvatskog tima i tako rešio pitanje pobednika. 

Foto: Starsportphoto©

PARTIZAN - ZADAR  103:72 (21:16, 22:16, 27:23, 33:17)

Štark Arena, Beograd   Sudije: Milivoje Jovčić, Krunoslav Peić, Radoš Arsenijević

Partizan: Panter, Kurucs, Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Dangubić, Smailagić, Mur, Glas, Lesor, Madar

Zadar: Karter, Marčinković, Paponja, Vuković, Bursać, Junaković, Buljan, Drežnjak, Mavra, Tompson

Tok meča

Četvrta četvrtina

Sve je gotovo nakon serije Balše Koprivice i Alena Smailagića! Vezala je centarska linija Partizana deset poena i rešila pitanje pobednika. Zadar se pomirio sa porazom, a crno-beli će do kraja utakmice moći da pojuri i rekord po broju poena ove sezone - 90:66!

Treća četvrtina

Nastavila je da raste prednost Partizana u nastavku treće četvrtine. Rodions Kurucs ubacio je osmu trojki za Partizan iz 18 pokušaja. Potom i dobra odbran Koprivice i laki poeni za Avramovića u tranziciji - 70:53.

Brutalan početak drugog poluvremena Radeta Zagorca. Vodi kapiten Partizana svoju četu, potom se u igru uključio i Dalas Mur, crno-beli su za pet minuta ubacili 20 minuta i naterali Anzulovića da odmah reaguje tajm-autom. Teško će se Zadar vratiti iz trenutnog "nokauta" - 63:49!

Foto: Starsportphoto©

Druga četvrtina

Imali su Zadrani još jedan nalet u prvom poluvremenu kada je Marčinković pogodio trojku i razmrdao svoje saigrače, ali je usledila rafalna paljba crno-belih. Trojke su pogađali Zek Ledej, Dalas Mur, potom i Kevin Panter i Partizan je na odmoru imao + 13 - 43:32!

Mnogo bolje je Zadar otvorio drugu deonicu, preko Martina Junakovića hrvatski tim prišao je na samo pet poena zaostatka, ali se onda "raspucao" Gregor Glas i vratio crno-belima ogromnu prednost  - 30:21! Morao je da reaguje Anzulović tajm-autom i zaustavi nalet Partizana, ali nije išlo. 

Prva četvrtina

Nije bio Željko Obradović zadovoljan odnosnom u odbrani, ali je ulazak Gregora Glasa i Alena Smailagića ponovo je razbudio crno-bele. Slovenac je pogodio prvu trojku na meču, potom je Smajli vezao četiri poena i doneo ponovo odveo Partizan na osetniju prednost - 21:14!

Foto: Starsportphoto

Daleko bolje je Partizan otvorio meč, Matijas Lesor je posle jedne blokade istrčao kontru i povećao prednost crno-belih. Reagovao je odmah trener Zadra, to je malo razmrdalo njegove izabranike, a posle poena Džastina Kartera hrvatski predstavnik je uspeo da se vrati na posed zaostatka - 12:10!

Nešto što do sada nismo viđali u ABA ligi - Partizan je na krilima Matijasa Lesora mnogo bolje otvorio meč i uspelo da stekne minimalnu prednost do polovine prve četvrtine. Francuz je dominirao na obe strane terena, dok je poene crno-belima donosio Rade Zagorac - 6:2!

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 14. kola ABA lige između Partizana i Zadra. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija