• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2022

13:13

SVAKI MEČ U PARTIZANU JE BORBA ZA ŽIVOT! Stanojević progovorio i PRITISKU pred prolećni deo sezone!

Starsportphoto

Partizan

SVAKI MEČ U PARTIZANU JE BORBA ZA ŽIVOT! Stanojević progovorio i PRITISKU pred prolećni deo sezone!

Podeli vest

Trener Partizana Aleksandar Stanojević osvrnuo se na plan priprema po dolasku u bazu u Turskoj

Crno-beli su u nedelju napustili svoj trenažni centar u Beogradu i uputili se u Tursku gde će raditi do početka prolećnog dela sezone. 

- Sledi nam adaptacija na vreme i terene, sve je to normalno za nas. U Beogradu smo odradili prvi deo priprema i napravili uvod u ono što nam sleduje. Vreme je nešto hladnije, ali će to biti samo povod igračima da više trče. Fudbal se razlikuje od drugih sportova upravo jer su različiti vremenski uslovi na šta ne možete da utičete - istakao je Stanojević. 

Beogradski klub će u Turskoj odigrati četiri provere od kojih je prva već protiv Tikveša u utorak. 

- Odigrali smo pregršt mečeva u kojima nam je rezultat bio veoma bitan, u Partizanu je zapravo svaka utakmica takva, ali ćemo u kontrolnim duelima pokušati da vidimo neke druge stvari, pružićemo šansu i nekim mladim igračima. Primarni cilj u odnosu na zvanične duele je drugačiji, ali je rezultat uvek vażan - objasnio je strateg crno-belih. 

Lider Superlige Srbije će imati dva teška rivala u Turskoj. Posle Tikveša, crno-beli će snage odmeriti sa Dinamom iz Moskve, Bašakšehirom, a za kraj zakazan je duel protiv Dinamo Batumija. 

- Namera nam je bila da dve utakmice u sredini budu najjače. Dinamo iz Moskve je najteži rival svakako, a i Bašakšehir je veoma kvalitetan. Provere ćemo početi protiv makedonske ekipe koju poštujemo, a za kraj ćemo odmeriti snage sa Dinamo Batumijem koji je šampion Gruzije i taj duel je u rangu kvalifikacija za evropska takmičenja. Zadovoljan sam protivnicima, očekujem da nam provere pokažu dosta stvari i biće prilika da vidimo gde smo i šta smo - jasan je srpski trener. 

Igrački kadar koji na raspolaganju ima Aleksandar Stanojević nije mnogo izmenjen u odnosu na prolećni deo sezone. Crno-bele je tokom zime napustio samo Aleksandar Šćekić. 

Foto: Starsportphoto©

- Nedostajaće nam Šćeka, donosio nam je dosta, postizao je važne golove, deo je naše priče i imao je određenu težinu. Ipak, mi smo Partizan, navikavamo se na sve situacije i nemamo problem te vrste. Drago mi je da Šćekić bude zadovoljan i nadam se da će u Poljskoj biti srećan. Najveće pojačanje su nam igrači koji su se vratili iz povreda, da budemo kompletni. Imali smo određenih problema, a najviše me čini srećnim kada vidim sve igrače na okupu. Prelazni rok je živa stvar. Rekao sam da nikome neću sprečiti odlazak. Ukoliko je klub zadovoljan ponudom, a igrač komforan da promeni sredinu, daću zeleno svetlo. U ovom trenutku ipak ne očekujem nove odlaske. Pimetna je želja igrača da ostanu, neki su čak i odbili ponude drugih klubova, žele da ostanu do kraja u borbi za titulu - ističe Stanojević.

Partizan je posle dugo vremena jesenji šampion Srbije, a da li crno-beli mogu do titule i istorijske sezone moglo bi da se razreši već u drugoj polovini februara kada će na programu biti dvomeč sa Spartom iz Praga, ali i večiti derbi protiv Crvene zvezde. 

- U Partizanu je pritisak i leti i zimi, na plus ili minus šest. Ne postoji razlika u radu jer mi je svaka utakmica 'borba za život', tako funkcionišemo i nemamo dodatni pritisak, on je uvek isti. Radimo još jače u želji da poboljšamo neke stvari. Kada je u pitanju osvajanje duple krune mogu da kažem da realno sanjamo. Maštamo i sanjamo, ali sa realnim osnovama. Prethodne dve godine su me očeličile kao trenera s obzirom na to da sam kao čovek prošao već razne situacije i imam određeno iskustvo. U trenerskom smislu mogu da kažem da sam očeličen - kazao je šef stručnog štaba Partizana. 

Crno-beli su u Tursku poveli četiri omladinca Samed Baždar, Mihajlo Petković, Mihajlo Ilić i Lazar Slavković našli su se u avionu, dok su za proleće otpisani Nikola Štulić i Rajko Brežančić. 

- Petković je već bio sa nama na pripremama, dok smo Iliću želeli da pružimo šansu, da vidimo kako se razvija. Dosta igrača je prošlo njihov put i to su sve normalne stvari. Ko god da dođe od mlađih igrača u prvi tim ravnopravan je u odnosu na saigrače. Pokazao sam u prethodnom periodu da nema veze da li je igrač mlađi ili stariji, svi imaju jednake pozicije u borbi za mesto u timu. Protiv Anortozisa i u utakmicama tokom jeseni imali smo priliku da vidimo neke talentovane fudbalere. Ne stavljam mlade igrače u tim zbog njihovih godina već ukoliko to zaslužuju - podvukao je Aleksandar Stanojević. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija