• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.01.2022

17:00 >> 19:56

RASPAD SISTEMA - PARTIZAN PREGAŽEN U ANKARI! Nakon Mege i Turk Telekom SRUŠIO crno-bele!

Starsportphoto©

Partizan

RASPAD SISTEMA - PARTIZAN PREGAŽEN U ANKARI! Nakon Mege i Turk Telekom SRUŠIO crno-bele!

Podeli vest

Košarkaši Partizana pretrpeli su drugi vezani poraz pošto je od njih u 11. kolu Evrokupa bolji bio Turk Telekom sa 85:71

Ogolila je ekipa Mege u subotu mane Partizana budući da su slavili protiv favorizovanog rivala u triler završnici, a četa Željka Obradovića dobila je novi udarac. Ovoga puta strahovit. Turk Telekom je pregazio crno-bele u Ankari sa 85:71 i tako naneo beogradskom velikanu treći poraz u Evrokupu. 

Znali su crno-beli i ukazivali na to da je Turk Telekom daleko bolja ekipa nego prošle godine kada je Partizan lagano slavio u Pioniru, ali čini se da ni Željko Obradović nije očekivao ovako dobar nastup turskog tima. Četa Henrika Rodla deklasirala je Partizan i nanela crno-belima najteži ovosezonski poraz u Evropi. 

Foto: Starsportphoto©

Da će biti problema videlo se od samog starta budući da su košarkaši Turk Telekoma sjajnim šutem otvorili meč. Entoni Klemons pogađao je u seriji, pridružio mu se Džadžuan Džonson, a Partizan nije imao pravi odgovor na drugoj strani. Matijas Lesor je promašio ogroman broj slobodnih bacanja, iako je nekoliko puta imao situaciju "dva plus jedan", ali nije uspevao da je iskoristi. Kevin Panter je dobro otvorio meč, ali kako je utakmica odmicala Amerikanac se utapao u sivilo Partizana. 

Turk Telekom je već na poluvremenu imao dvocifrenu prednost. Delovalo je na startu treće deonice da je Obradović uspeo da razmrda svoje izabranike, ali nije bilo tako. Sve što je, večeras raspoloženi Dalas Mur uradio, njegovi saigrači su uprskali u odbrani. Nije bilo rešenja za Aleksa Pereza koji je sjajno razigravao saigrače, a u meč se kako je vreme odmicalo uključio i Džered Terel koji je sa dve trojke rešio pitanje pobednika. 

TURK TELEKOM - PARTIZAN  85:71 (21:18, 22:14, 17:14)

Ankara spor salonu, Ankara   Sudije: Emin Mogulkoč, Husein Čelik, Maksim Buber

Turk Telekom: Perez, Klemons, Gulaslan, Gejik, Demir, Elis, Dokins, Džonson, Engindeniz, Terel, Ogut

Partizan: Panter, Kuruks, Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Dangubić, Smailagić, Mur, Glas, Lesor, Trifunović, Madar

Tok meča

Četvrta četvrtina

39. minut - Ponovo je Partizan uhvatio priključak posle poena Alekse Avramovića i ponovo brutalan odgovor Turk Telekoma. Pogađa Terel, a potom i Džonson zakucava u kontri - 85:69!

38. minut - Siguran je Zek Ledej sa linije penala, ali na drugoj strani tehnička greška za Aleksu Avramovića! Dđeret Terel pogađa slobodno bacanje - 81:67! 

37. minut - JOŠ JEDNA TROJKA ZA DALASA MURA! Plej Partizana jedini je raspoložen za igru večeras u Ankari - 75:64!

36. minut - Laki poeni za Zeka Ledeja, ali i na drugoj strani zakucava Oktavijus Elis - 75:61!

35. minut - MUUUUUUUUUUR! Pokušava Amerikanac na sve načine da razmrda saigrače, ali sve što dobro uradi crno-beli uprskaju u odbrani! Vraća trojku Entoni Klemons i povećava prednost Turk Telekoma - 73:58!

34. minut - Pogađa Aleksa Avramović u kontri nakon greške Aleksa Pereza, idemo na novi tajm-aut - 68:52!

Foto: Starsportphoto©

33. minut - Ponovo je Partizan prišao na koliko-toliko pristojan zaostatak i ponovo trojkom Terel razbija nalet crno-belih - 68:50!

32. minut - Pogađa trojku i Gejik, totalni debakl Partizana! Odmah reaguje tajm-autom Željko Obradović budući da prednost Turk Telekoma raste iz napada u napad - 65:46!

31. minut - Ponovo je Džadžuan Džonson pobegao Zek Ledeju i lako pogodio sa poludistance, na drugoj strani promašaj Radeta Zagorca u šutu za tri poena - 62:46!

Treča četvrtina

30. minut - Nastavlja se mučenje Matijasa Lesora sa linije slobodnih bacanja, ponovo je Francuz bio polovičan. Na drugoj strani Ogut poentira uz zvuk sirene - 60:46!

29. minut - MUUUUUUUUUUR! Vuče u ovim momentima Amerikanac crno-bele, već sedam poena postigao je plej Partizana u trećoj deonici! Nažalost, vraća to Dokins na drugoj strani - 58:45!

28. minut - Još jednom je Mur siguran sa linije penala nakon što je Entoni Klemons promašio otvorenu trojku, ali ispravlja to Aleks Perez - 55:42!

27. minut - Seče Dalas Mur seriju Turk Telekoma i pogađa oba slobodna bacanja, usledila je greška Sameta Gejika koji je proveo tri sekunde u reketu, ali ne koristi to Aleksa Avramović - 53:40!

26. minut - Totalni raspad sistema u timu Partizana, laki poeni za Džadžuana Džonsona u tranziciji nakon ukradene lopte Aleksa Pereza. Potom još jedna greška i poeni za Entonija Klemonsa - 53:38!

Foto: Starsportphoto

25. minut - Uzvraća serijom Turk Telekom, precizni su Džonson i Gulaslan - 49:36! 

24. minut - Prazni minuti na obe strane, bez pogodaka puna dva minuta!

22. minut - Serija crno-belih se nastavlja, sada je Zek Ledej siguran ispod koša, Partizan je na jednocifrenom zaostatku - 45:36!

21. minut - Ponovo bolji početak Turk Telekoma, pogađa Oktavijus Elis za dva poena, ali vraća to Alen Smailagić na drugoj strani - 45:34!

Druga četvrtina

20. minut - Pogađa Aleksa Avramović dva slobodna bacanja, ali na drugoj strani nova trojka za Klemonsa - 43:32!

19. minut - Pogodio je Ogut novu trojku za Turk Telekom, ali je ona poništena zbog faula Sameta -Gejika ispod koša, ima Partizan šansu za novi priključak - 40:27!

18. minut - Nastavlja se teror Entonija Klemonsa! Bivši plej Igokee već ima 11 poena, pogodio je i treću trojku večeras, Turk Telekom ima +11 - 38:27! Izuzetno je besan Željko Obradović i koristi još jedan tajm-aut!

17. minut - Novi pogodak Džereta Terela, ovoga puta za dva poena, na drugoj strani greška Kevina Pantera, ima Turk Telekom šansu da se ponovo odlepi - 35:27!

16. minut - Uzvraća Matijas Lesor na drugoj strani istom merom! Lako zakucavanje za centra Partizan, ovoga puta Francuz koristi dodatno slobodno bacanje. Napao je Aleksa Avramović Oguta na prenosu i izvukao još jedan napad za crno-bele budući da plej Turk Telekoma nije preneo loptu na vreme. Koristi to Jam Madar i pogađa sa poludistance - 33:27!

Foto: Starsportphoto©

15. minut - Još jedan loš napad Partizana i ekspresna kazna Turk Telekoma. Pobegao je Dokins svojim čuvarima i pogodio uz faul, ali Amerikanac ne pogađa dodatno slobodno bacanje - 33:22!

14. minut - Nova trojka za Turk Telekom, precizan je sada bio Obi Dokins, raste prednost domaćina - 31:22!

13. minut - Greška u koracima za Aleksa Pereza, koristi to na drugoj strani Balša Koprivica i pogađa posle asistencije Jama Madara. Ipak, ponovo su se crno-beli loše vraćali i svoj sedmi poen upisuje Džadžuan Džonson - 28:22!

12. minut - Beleži Alen Smailagić svoje prve poene večeras, lako se oslobodio Džonsona srpski reprezentativac i pogodio zicer. Mogao je Partizan dodatno da smanji prednost nakon lošeg napada Turk Telekoma, ali je Kevin Panter promašio u "prvom napadu" - 26:20!

11. minut - Serija 5:0 Turk Telekoma na startu druge deonice. Pogađa Džeret Terel trojku, a potom kažnjava promašaj crno-belih. Ekspresno reaguje Željko Obradović tajm-autom - 26:18!

Prva četvrtina: 

10. minut - AVRAMOVIIIIIIIIIĆ! Odličan napad Partizana, bio je reprezentativac Srbije sam na šutu za tri poena i pogodio. Ponovo crno-beli ne uspevaju da se odbrane i vraća to Gejik - 21:18!

9. minut - Pobegao je Džan Ogut Kevinu Panteru i pogodio uz faul Partizanovog šutera, Turk Telekom prvi put ima osetniju prednost. Seče seriju turskog tima Lesor, ali još jednom polovičan učinak sa linije penala - 19:15!

8. minut - Pogađa Matijas Lesor posle ofanzivnog skoka, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje centar Partizana. Na drugoj strani Samir Gejik pogađa dugu dvojku - 16:14!

7. minut - PANTEEEEEEER! Pogađa prvu trojku na meču za Partizan Kevin Panter, ipak, vraća to Entoni Klemons na drugoj strani - 14:12!

Foto: Starsportphoto

6. minut - Po jedno pogođeno slobodno bacanje na obe strane, polovični sa linije penala bili su Zek Ledej i Džedžuan Džonson. Usledila je lepa akcija Patizana iz auta i laki poeni za Aleksu Avramovića - 9:9!

5. minut - Još jedna trojka za Turk Telekom i ponovo je precizan Entoni Klemons, na drugoj strani promašaj Kevina Pantera u tranziciji - 8:6!

4. minut - Nekoliko praznih minuta i promašaja sa obe strane, prekida to Kevin Panter pogotkom iz teške pozicije - 5:6!

3. minut - Ponovo se Lesor izborio za dobru poziciju pod košem, ali je Francuz fauliran i promašuje oba slobodna bacanja. Nije uspeo da kazni to Demir!

2. minut - Laki poeni za Matijasa Lesora posle "pikenrola" sa Kevinom Panterom. Vraća to Entoni Klemons sa linije penala - 5:4!

1. minut - Otvara Kevin Panter svojim poenima meč u Ankari, ali na drugoj strani trojku pogađa Aleks Perez - 3:2!

17:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 11. kola Evrokupa između Turk Telekoma i Partizana. Sve detalje iz Ankare možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moma52

pre 2 godine

Poraz od -1 ili -25,u čemu je razlika,ovaj drugi se lakše podnosi,jer vidiš da je protivnik bio bolji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija