• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. Z.

17.02.2022

10:08

FUDBALERI PARTIZANA NASTAVLJAJU TAKMIČENJE U EVROPI! Stanojević: Potpisao bih i remi sa Spartom!

Starsportphoto©

Partizan

FUDBALERI PARTIZANA NASTAVLJAJU TAKMIČENJE U EVROPI! Stanojević: Potpisao bih i remi sa Spartom!

Podeli vest

Crno-beli večeras u Pragu igraju prvi meč plej-ofa za osminu finala Lige konferencija (21.00) * Sve, osim poraza, dobar je rezultat pred revanš u Beogradu, kaže trener Aleksandar Stanojević

Sve, osim poraza, dobar je rezultat u Evropi, zato bih unapred potpisao remi sa Spartom, poručuje Aleksandar Stanojević (48), trener fudbalera Partizana!

Temperamentni strateg priznaje da ne bi imao ništa protiv da njegovi izabranici večeras u Pragu odigraju nerešeno sa češkim timom u prvom duelu plej-ofa za osminu finala Lige konferencija (21.00, RTS 1)! On smatra da bi pozitivan skor protiv ekipe Pavela Vrbe bio onaj koji ostavlja šansu da se "parni valjak" sledeće nedelje, u revanšu na stadionu u Humskoj, bori za prolaz dalje.

Maksimalno motivisani

Trener srpskog vicešampiona naglašava da neće olako shvatiti borbu na međunarodnoj sceni, uprkos tome što je trka za titulu prioritet kluba.

- Pre utakmice bih potpisao da bude nerešeno sa Spartom, ali to je zato što sada ne znam kako će se situacija na terenu razvijati i šta će se sve događati. Pozitivan rezultat u Evropi jeste sve osim poraza. Pogotovo ako nam daje mogućnost da ga u revanšu zadržimo ili preokrenemo kako bismo stigli do cilja. Onda nam te okolnosti još više idu naruku - kaže Stanojević.

Vrba: Želimo u sledeću rundu


Trener praške Sparte Pavel Vrba (58) ima iskustva sa crno-belima, koje je pre četiri godine eliminisao u šesnaestini finala Lige Evrope. Tada je Čeh sedeo na klupi Viktorije Plzenj, a sada sa bordo-belima želi da ponovi taj uspeh.
- Ušli smo u seriju teških mečeva. Izuzetno poštujemo Partizan, njegovu snagu i kvalitet, ali naš jedini cilj je da prođemo u narednu rundu Lige konferencija - rekao je Vrba.


On dodaje da opuštanja sigurno neće biti i da Partizan izuzetno ozbiljno shvata dvomeč sa Česima.

- Svi smo srećni što igramo proleće u Evropi. Imamo šansu da preskočimo bar još jednu rundu. Titula nam jeste prioritet, uvek je i bila, ali bilo bi neozbiljno da nam međunarodna scena nije važna. To je pozitivna stvar za klub, za afirmaciju igrača, zato ćemo u okršaje sa Spartom ući maksimalno motivisani i sa najjačim snagama - jasan je Stanojević.

Fejsa nije doputovao

Srpski stručnjak u Pragu neće moći da računa na zimsko pojačanje Ljubomira Fejsu, koji je ostao u Beogradu, dok se golman Aleksandar Popović oporavio od lakšeg potresa mozga, koji je doživeo protiv niškog Radničkog.

Foto: partizan.rs

 



- Sparta je mlada i poletna ekipa, koja u svakom trenutku može da zapreti i postigne gol. Doveli su klasičnog napadača u prelaznom roku, to je ono što im je nedostajalo. Mi imamo naš sistem i stil, ali moramo da se adaptiramo i na protivnika, u želji da iskoristimo njegove slabosti. Znači nam i što neće biti pun stadion, jer oni imaju fantastičnu podršku, iako je uvek lepše igrati u fudbalskom ambijentu. Očekujte hrabar Partizan, kakav je bio i dosad - zaključuje Stanojević.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija