• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.03.2022

11:16

OBRADOVIĆ JE ŽELEO SRPSKI TIM U PARTIZANU! Savić OKTRIO detalje DOGOVORA sa Željkom!

Starsportphoto

Partizan

OBRADOVIĆ JE ŽELEO SRPSKI TIM U PARTIZANU! Savić OKTRIO detalje DOGOVORA sa Željkom!

Podeli vest

Sportski direktor Partizana Zoran Savić u opišrnom intervjuu dotakao se brojnih tema, ali otkrio informacije koje nisu bile poznate do sada

Na startu sezone Zoran Savić je istakao da je među crno-bele stigao sa ciljem da dovede vrhunskog trenera, a na kraju je u Partizan vratio Željka Obradovića. 

- Sjajna stvar je što Željko ima sada više energije nego što je imao kada smo sarađivali u Real Madridu 1995. Verujte kada kažem da je on sada energičniji - otkriva Savič za "BasketNews" i nastavlja u istom ritmu.

- Sa 62 godine on odrađuje svaki trening, trči sa igračima od prvog do poslednjeg minuta. Mladim košarkašima ispravlja greške, razgovara sa njima posle treninga. Neverovatno. Sećam se da je bio energičan kada je trenirao mene, on jednostavno voli ljude. Voli da bude okružen ljudima i voli košarku. Nikada nisam video da neko voli toliko košarku, a posebno Partizan. 

Sportski direktor Partizana ističe da dogovori sa iskusnim stručnjakom nisu dugo trajali. 

- Znao sam da ima ponude drugih klubova koje su tri ili četiri puta finansijski unosnije od Partizanove. Jednostvno, imao je ideju da vrati Partizan u Evroligu. To je njegov motiv dolaska - objasnio je sportski direktor crno-lij, a potom otkrio da je Obradović želeo tim sastavljen od srpskih igrača. 

- Imao je ideju da ekipa bude sastavljena od 12 srpskih igrača. Bio sam šokiran. Znao sam da ako nađemo četvoricu ili petoricu da ću biti srećan. U današnje vreme, bez stranaca, nemoguće je da napravite rezultat.

Foto: Starsportphoto

Otkrio je potom Zoran Savić zbog čega nije moguće sastaviti tim od srpskih igrača, a kao glavni urzok ozanečn je prerani odlazak iz Srbije. 

- Pokušali smo da pričamo sa domaćim igračima, ali to nije lako. Najtalentovaniji košarkaši napuštaju Srbiju već sa 12 godina. Imamo nove generacije koje su naučene da sve dobiju odmah. Postoje ljudi oko srpske košarke koji savetuju igrače da ne prelazu u Zvezdu ili Partizan jer je pritisak preveliki. Ja lično nikada u životu nisam uradio nešto bez pritiska. Mlađe generacije sada hoće odmah u NBA ligu, a posle dve godine zovu nas i mole da dođu u Partizan ili Crvenu zvezdu. Na sve to ne žele da igraju za reprezentaciiju. Uvek imaju izgovore, ali mislim da to nije samo slučaj u Srbiji, već svuda. Teško je sada naterati nekoga da izađe iz zone komfora. NIšta dobro nije napravljeno ako se ne izađe iz te zone. Uvek je potreban rizik - istakao je Zoran Savić, pa dodao da je Kevin Panter pravi uzor za mladog igrača. 

- Željko nema problem sa mladim igračima jer imaju da se ugledaju na Kevina Pantera koji dolazi dva sata pre svakog treninga da radi individualno. Svi naši američki igrači su sjajni i pravi su uzori. Imamo najmlađi tim na internacionalnim takmičenjima. Tim je nov i treba da raste. Poslednji put je Željko ovako radio još 1992. godine kada se prvi put popeo na krov Evrope. Obradović sada uvek bira mlade igrače jer smatra da je to budućnost Partizana - podvukao je Savić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija