• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.03.2022

16:29

PARTIZAN SE VRAĆA U LEGENDARNU DVORANU! Crno-beli u DERBIJU sa replikom dresova koji su im doneli ISTORIJSKU TRIPLU krunu!

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN SE VRAĆA U LEGENDARNU DVORANU! Crno-beli u DERBIJU sa replikom dresova koji su im doneli ISTORIJSKU TRIPLU krunu!

Podeli vest

Košarkaši Partizana zaigraće protiv Cedevita Olimpije u čuvenoj hali Tivoli, u dresovima kada su osvojili Kup Radivoja Koraća, prvenstvo i Kup Jugoslavije

Posle pobede nad francuskim Metropolitanom u 15. kolu Evrokupa, košarkaši Partizana u subotu dočekuju Igokeu u okviru ABA lige.

Što se tiče regionalnog takmičenja, crno-bele sedam dana kasnije, 27. marta čeka gostovanje Cedevita Olimpiji u 24. kolu ABA lige, a ovaj susret predstavljaće kuriozitet jer će Ljubljančani po prvi put ove sezone igrati u legenadrnoj dvorani Tivoli.

Okršaj dve kvalitetne ekipe na Jadranu obeležiće i 75 godina postojanja Olimpije, koja je poslednjih godina dodala i ime Cedevita, koji je inače i njihov sponzor, ali je klub ostao stacioniran u Ljubljani.

U taboru Partizana nisu krili oduševljenje, što se vraćaju u "hram košarke", napominjući da se nada da će napokon slaviti u Tivoliju.

- Uvek se rado vraćamo u legendarnu halu Tivoli, iako smo prethodna dva puta, uz čak pet produžetaka doživeli dva poraza! Mnogo legendarnih utakmica je odigrano u toj dvorani i u prvenstvu stare Jugoslavije. Nadamo se još jednom dobrom meču, ali ovog puta i pobedi - napisali su iz Partizana. 

Zanimljivo je da će se taj meč odigrati u replikama dresova. Partizan će igrati u dresovima iz sezone 1978/1979.

- Super ideja! Partizan je svoju prvu titulu osvojio 1976. a kruna te prve trofejne generacije bila je sezona 1978/79 kada smo osvojili Kup Radivoja Koraća, prvenstvo Jugoslavije i Kup Jugoslavije! Mi ćemo igrati u replikama dresova iz te sezone. U čast naših legendi! - istakao je zvanični Tviter nalog Partizana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija