• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.03.2022

18:00

PARTIZAN RAZBIO IGOKEU! Panter i Ledej IZDOMINIRALI (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN RAZBIO IGOKEU! Panter i Ledej IZDOMINIRALI (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu u 23. kolu ABA lige rezultatom 83:70 (15:20, 24:8, 26:23, 18:19)

Crno-beli su očajno ušli u meč, dozvolivši protivniku da im već posle prve četvrtine ubaci čak 20 poena, naspram 15 datih. Ništa nije polazilo Obradovićevim izabranicima od ruke u tom intervalu, dok su gosti koristili svaku šansu u napadu i povećavali vođstvo.

Kada se u drugom kvartalu razigrao Zek Ledej, krenula je i serija Partizana od 14:0! Nisu dozvolili crno-beli gostima iz Aleksandrovca punih šest minuta da postignu koš, što je rezultiralo najvećom prednošću od starta meča 32:24.

Do kraja prvog poluvremena, vođstvo Obradovićevog tima iznosilo je 11 poena, da bi početkom druge četvrtine serijom 10:0 crno-beli za minut otišli na ubedljivih +21 (49:28) čime je pobednik praktično bio rešen.

Čak 23 minuta Igokea nije uspela da postigne koš sa distance, u čemu treba tražiti ovako ubedljiv poraz ekipe iz Aleksandrovca, koja je delovala nemoćno pred razigranim igračima u crnim dresovima.

PARTIZAN - IGOKEA 83:70 (15:20, 24:8, 26:23, 18:19)

DVORANA: Aleksandar Nikolić

SUDIJE: Belošević, Kardum, Karović. 

PARTIZAN: Panter 20, Vukčević 1, Ledej 15, Zagorac 3, Avramović 2, Koprivica 10, Smailagić 9, Mur 4, Glas, Lesor 8, Trifunović 1, Madar 10.

IGOKEA: Vulić, Robinson 7, Tanasković 16, Radanov 1, Jošilo 2, Talić, Stivens 13, Voler 19, Fundić 4, Đorđević 8, Delalić.

Partizan je u poslednju deonicu ušao sa +14 (65:51) sjajnom trojkom Zagorca sa zvukom sirene na isteku trećeg kvartala.

Tu prednost je sigurno sačuvao i upisao novi trijumf u regionalnom takmičenju, šesti uzastopni. Posle ove pobede, Partizan je na skoru 19-3 i ostaće na liderskoj poziciji ABA lige, dok Igokea sa skorom 12-10 ima šanse da sklizne na šesto mesto, ukoliko je FMP pretekne.

Parni valjak je do novog trijumfa vodio Kevin Panter sa 20 poena, pet manje dodao je Zek Ledej, a dvocifren je bio i Madar sa 10 koševa, devet je postigao Alen Smailagić.

Kod Igokee, Voler je izdominirao sa 19 poena, sjajan je bio i Nikola Tanasković sa 16 koševa, od kojih je 14 postigao samo u prvom poluvremenu.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

U poslednjoj četvrtini, Partizan je rutinski odradio posao, mirno priveo utakmicu kraju i upisao šestu pobedu u nizu. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Kevin Panter i Zek Ledej, dok se kod Igokee istakao Nikola Tanasković.

Treća Četvrtina:

 

 

Partizan je treću četvrtinu počeo furiozno, serijom 10:0, čime je stekao najubedljivijih 21 razlike (49:28), pa je Bajić pokušao tajm-autom da preseče ovaj nezaustavljiv niz Obradovićevog tima.

Kada je Volen pogodio trojku, bio je to prvi koš sa distance za Igokeu posle čak 23 minuta igre!

U ovoj deonici razigrao se i Kevin Panter koji je sa 18 poena prestigao do tada najefikasnijeg Ledeja, što je bio ključ da crno-beli u jednom trenutku imaju i +20. Sa zvukom sirene Zagorac je pogodio trojku za 14 poena prednosti 65:51.

Poluvreme u Pioniru, Partizan vodi protiv Igokee rezultatom 39:28.

Druga četvrtina

Trojka Ledeja na početku druge četvrtine, vratila je crno-bele u život, koji su ubrzo potom i preokrenuli rezultat u svoju korist (25:24).

Nikola Tanasković je bio nerešiva enigma za odbranu crno-belih, koji je već do poluvremena postigao 14 poena, dok kod Partizana nijedan igrač nije uspeo da dobaci do dvocifrenog učinka.

 

 

Međutim, kada se poigrao Zek Ledej, Obradović je otišao na visokih plus pet (29:24), nedozvolivši Igokei puna četiri minuta da postigne koš, što su crno-beli kaznili i serijom 11:0 setekli pomenutu prednost.

Šoutajm Ledeja i atraktivno zakucavanje, odveli su Partizan na najveću prednost u prvom poluvremenu od osam poena razlike (32:24), što je bio signal da Bajić u finišu ovog dela zatraži tajm-aut.

Ipak, i posle toga, crno-beli su dodali gas i trojkom Pantera i koševima Smailagića pobegli na maksimalnih 11 razlike (39:28), sa kojim su otišli na veliki odmor. Samo osam poena postigla je Igokea u drugih 10 minuta.

Prva četvrtina

Partizan je odlično otvorio utakmicu vođstvom 6:2, međutim, usledio je odgovor Igokee koja je serijom 0:8 preokrenula rezultat u svoju korist i naterala Obradovića da reaguje tajm-autom.

 

Kritike su urodile plodom, pošto su crno-beli odgovorili serijom 5:0 i vratili prednost na svoju stranu 11:10, da bi ponovo usledila četiri uzastopna poena gostiju iz Aleksandrovca za još jedno vođstvo 11:14, koje je na dva minuta pre kraja ovog perioda otišlo i na sedam poena viška (13:20).

Na kraju Partizan je uspeo da spusti na pet koševa minusa, pred start drugog kvartala.


18:45 - Evo šta je rekao Željko Obradović pred meč sa Igokeom:

- Sećamo se da je bila izuzetno teška utakmica, kada je Igokea bila na pragu pobede, a da su pobedili, to bi bilo zasluženo. To iskustvo koje imamo da igramo protiv izvanredne ekipe koja je spremna da menja odbrane, koja je spremna da igra na različite načine u napadu i da koristi razne opcije. Mislim da smo probali da se pripremimo i da shvatimo da igramo protiv izuzetno dobrog protivnika. Još jednom nadam se da će svi koji vole košarku da dodju i da odgledaju dobru košarkašku utakmicu - naveo je Obradović.

 

 

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 23. kola ABA lige između Partizana i Igokee. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija