• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

20.04.2022

09:03

PARTIZANOV MEČ SEZONE! Ekipa iz Humske protiv Burse u osmini finala Evrokupa!

Starsportphoto

Partizan

PARTIZANOV MEČ SEZONE! Ekipa iz Humske protiv Burse u osmini finala Evrokupa!

Podeli vest

Košarkaši crno-belih u beogradskoj Areni igraju protiv Burse u osmini finala Evrokupa, a kako se igra samo jedan meč, poraz bi značio eliminaciju * Idealno bi bilo da damo koš više, kaže trener Željko Obradović

Košarkaši Partizana u najdramatičnijem meču sezone dočekuju Bursu u osmini finala Evrokupa (Sport klub 1, 20.30)! Biće ovo prva utakmica crno-belih ove sezone u kojoj neće imati pravo na grešku jer bi poraz značio eliminaciju!

Od ove takmičarske godine u Evrokupu se u nokaut fazi igra samo jedan meč, tako da ekipa iz Humske mora da bude izuzetno oprezna. Tim proslavljenog trenera Željka Obradovića apsolutni je favorit protiv Burse, koju sa klupe predvodi mladi srpski stručnjak Dušan Alimpijević. U prilog crno-belima ide i činjenica da su u grupi bili bolje plasirani, pa su dobili prednost domaćeg terena.

Karte rasprodate

Foto: Starsportphoto

Partizan igra protiv Burse



Karte su gotovo rasprodate, tako da će beogradska Arena biti popunjena do poslednjeg mesta. Trener Partizana naglašava da ta činjenica ne sme nikako da utera strah u kosti njegovim igračima.

- Puna dvorana igračima bi trebalo da bude dodatni motiv i prilika da shvate šta je Partizan. Navijači su nam davali vetar u leđa tokom čitave sezone, čak i u gostima. Prelepo je kad znaš da neko stoji iza tebe - kaže Obradović.

Trofejni stručnjak nije štedeo ni reči hvale za kolegu Alimpijevića.

- Spremali smo se, imamo dosta informacija o Bursi, odgledali smo mnogo utakmica. Moj mladi kolega Alimpijević radi izvanredno, čestitam mu na svemu. Nije zgodno što se igra samo jedna utakmica, ali kako je nama, tako je svima. Verujem u svoje igrače. Bilo bi idealno da večeras damo jedan koš više od njih - dodao je popularni Žoc uz osmeh.

Trener Burse i nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde Alimpijević svestan je da su šanse njegovog tima minimalne.

Foto: Starsportphoto

 



- Niko ne ulazi u utakmicu sa namerom da izgubi. Sportski je nadati se. U suprotnom, čemu treninzi i utakmice. Ukoliko tako ne razmišljaš, bolje da ostaneš kod kuće. Istovremeno, potrebno je biti realan. Domaći teren je velika prednost Partizana i time su naše šanse da napravimo iznenađenje svedene na minimum - kaže srpski trener.

Nemoguća priprema

Mladi stručnjak vodio je Crvenu zvezdu u sezoni 2017/18. i dva puta slavio u derbiju. Međutim, taj Partizan sa ovim danas nema mnogo dodirnih tačaka, što zna i Alimpijević, koji je u Bursi dve godine. Najveći problem biće mu da spremi svoju ekipu za paklenu atmosferu.

- Moramo biti srećni jer imamo šansu da igramo protiv najvećeg trenera u istoriji. Što se tiče atmosfere koja nas čeka, nemoguće je spremiti igrače za tako nešto. Za većinu njih to će biti nešto sa čim se do sada nisu susreli - kaže Alimpijević.



EVROKUP



Osmina finala

Utorak

C. Olimpija - Turk Telekom 93:80
Huventud - Ulm 73:79
Andora - Budućnost 74:64


Sreda

Metropolitans - Venecija 20.00
Partizan - Bursa 20.30
Valensija - Hamburg 20.30
Virtus - Lijetkabelis 20.45
Gran Kanarija - Slask 21.00

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija