• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2022

23:44

POKAZALI SMO DA MOŽEMO, A IMAMO I DUG PREMA NAVIJAČIMA! Obradović ISKREN nakon plasmana u FINALE!

informer.rs

Partizan

POKAZALI SMO DA MOŽEMO, A IMAMO I DUG PREMA NAVIJAČIMA! Obradović ISKREN nakon plasmana u FINALE!

Podeli vest

Košarkaši Partizana prvi su finalisti plej-ofa ABA lige, pošto su večeras u Beogradu pobedili Budućnost sa 101:77 (26:21, 29:14, 22:24, 24:18), u odlučujućoj trećoj utakmici polufinala

Partizan je do pobede vodio Kevin Panter sa 30 poena, Zek Ledej je dodao 16, Rade Zagorac 11, a Marijas Lesor deset poena. U redovima Budućnosti najbolji je bio Denis Džerom Sili sa 20 poena, Kendrik Peri je ubacio 15, a Džastin Kobs i Petar Popović po deset poena.

- Mislim da smo odigrali veoma dobru utakmicu. Agresivno od početka, napdački, doprinelo je da odemo na poluvreme dvocifrenom razlikom. Odigrali smo ozbiljno i u drugom poluvremenu. Hvala i navijačima, oni su bili vetar u leđa i mislim da treba da imamo u glavi kad se budemo spremali za finale, koje će početi u petak - rekao je Obradović. 

Trener Partizana bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe, ali je istakao da će mnogo toga morati da se popravi do finala. 

- U svakoj utakmici ima pozitivnih stvari, večeras ih je bilo dosta, napadački smo odigrlai tako da smo i čitali odbranu i imali dobar protok lopte. Svi smo analizirali posle utakmice u Podgorici, koja se završila kako se završila. Ima i stvari na kojima insistiram da se poprave, moramo ih popraviti u ova tri-četiri dana, ali ova utakmica nam je pokazala da možemo, imamo dug prema sebi i navijačima da damo svoj maksimum - jasan je trener Partizana.

Foto: Starsportphoto

Obradović ističe da je za pozitivan rezultat presudna bila dobra analiza posle druge utakmice i poraza u Podgorici. 

- Mi analiziramo sve do sitnih detalja i ide dosta vremena. Reako sam da sam zadovoljan sa dosta stvari večeras, ali ima situacioja koje moramo proći više puta da oni shvate kako treba reagovati. Kako u odbrani, tako i napadački. Što je suština je da se u napadu čita odbrana i da shvatiš gde imaš prednost. Ako ne shvataš... Imali smo priliku da gledamo fajnal for, najbolja četiri tima, to se igralo kao šah. Lopta je tamo gde treba da bude. Ako gledate, učite se od ovih igrača, ne može da se igra ad hok. Može da se igra u tranzciji i dali smo poene, primili smo... Treba da se vodi računa na treningu, nema drugih načina sem da insitiramo i ponavljamo dok ne uhvatimo ono što želimo - dodaje Obradović. 

Najefikasniji na večerašnjoj utakmici bio je Kevin Panter koji je brojao do 30 poena, sa druge strane, on  je u Podgorici potpuno podbacio i odigrao ispod svakog nivoa. 

- Ima on želju, to je jasno na početku utakmice, imao je želju da nastavi da igra i sa 30 poena, bio je agresivan, čestitam mu na tome, zaista, neko ko je igrao u Podgorici, igrao je napadački i odbrambeno. Bio je na lopti, bio je agresivan, uvek kod najboljih igrača treba da prođe sve, da daju primer ostalima, a onda i oni to da slede - podvukao je Obradović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija