• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2022

14:30

OBRADOVIĆ O FINALU ABA LIGE! Svi znamo za koga IGRAMO! Evo šta je REKAO o Zvezdi!

Starsportphoto

Partizan

OBRADOVIĆ O FINALU ABA LIGE! Svi znamo za koga IGRAMO! Evo šta je REKAO o Zvezdi!

Podeli vest

Košarkaši Partizana u petak započinju finalnu seriju ABA lige protiv Crvene zvezde, a trener crno-belih Željko Obradović ističe zadovoljstvo zbog samog plasmana u okršaj za pehar regionalnog takmičenja

Partizan će posle devet godina imati priliku da se bori za trofej najbolje ekipe na Jadranu i to protiv večitog rivala Crvene zvezde, baš kao što je bilo 2013. godine u Laktašima.

- Srećni smo i zadovoljni smo se izborili za priliku da budemo učesnici finala. To je bio cilj koji smo imali na početku sezone. Uspeli smo da dođemo do njega – rekao je trener Željko Obradović.

Klub iz Humske je sjajnim partijama u Beogradu protiv Budućnosti pokazao da ne odustaje od trofeja.

- Nama je najbitnije da je poslednja utakmica dobro odigrana i to raspoloženje treba da nas nosi, tako da probamo da se ravnopravno borimo protiv tima koji je u prednosti. To je iskusan tim, godinama igraju zajedno i igrali su mnogo finala. To je tim koji u svakom trenutku zna šta treba da radi na parketu. To su inteligentni igrači, koji čitaju odbranu i koji umeju da kazne svako preuzimanje. Mi moramo da budemo na tom nivou da bismo mogli da se borimo. Ali, da ponovim da smo zadovoljni i srećni što smo u finalu.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović

U prethodna tri duela sa Crvenom zvezdom, viđena su tri različita lica crno-belih. Zvezda je dobila prvu na kvalitet i iskustvo, u finalu Kupa Radivoja Koraća igrači Partizana "nisu ni postojali" na parketu, da bi u trećoj vratili večitom rivalu sa kamatom i ubedljivo ih savladali. Nijedna od tih utakmica nije ličila na prethodnu, koliko će ove sada biti različite?

- Biće različito utoliko što je ovo plej-of, i što se igra na svaka dva dana. Kad igraš u seriji protiv jednog tima u plej-ofu, u tri dana moraš da promeniš neke stvari i da menjaš. Slažem se da su tri utakmice totalno različite, napravili smo analizu, treba da vodimo računa da su izuzetno iskusan tim, sa izuzetnim kvalitetom. Ponavljam, ona naša utakmica protiv Budućnosti i pred našim navijačima nam je pokazala gde bi bilo rešenje. Svi smo mi svesni da igramo za sebe, ali imamo obavezu da ljudima koji su nas bodrili cele godine omogućimo da vide tim koji je požrtvovan i da ih vidi u finalu – napominje Obradović, pa dodaje:

- Pritisak sigurno postoji kao nešto što je kod nas prisutno, sama činjenica da dođeš do finala ga donosi. Neću da ponavljam činjenicu da je naš tim najmlađi u Evropi. Sve ono što se dešavalo tokom sezone, ona bolna događanja, sve to treba da pomogne da se igrači rasterete maksimalno. Na kraju krajeva, to je uvek isto pet na pet na terenu, igra se košarka.

Foto: printscreen

Obradović i Aleksa Avramović

O tome što Zvezda ima prednost domaćeg parketa, najtrofejniji evropski stručnjak kaže:

- Svi vole da igraju pred svojim navijačima, specifično je koliko znači taj vetar u leđa koji daju navijači. Koliko je to bitno ili nije bitno, to će uvek na kraju da se zna. Uvek se u sportu posle zna zbog čega je neko pobedio i izgubio. Činjenica da je prve dve igramo kao gosti, znamo da će biti izuzetna atmosfera i moramo da se spremimo za to - istakao je Željko Obradović.

Dobra vest za Partizan je što računa na sve raspoložive snage.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija