• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

14.06.2022

06:40

PARTIZAN NIKAD GORI! Najtrofernije sportsko društvo u Srbiji u dubokoj krizi!

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN NIKAD GORI! Najtrofernije sportsko društvo u Srbiji u dubokoj krizi!

Podeli vest

Fudbaleri, košarkaši, rukometaši i odbojkaši crno-belih nisu bili šampioni države već pet godina, a jedinu titulu klubu iz Humske doneli su vaterpolisti 2018. godine


Jugoslovensko sportsko društvo Partizan trese nezapamćena kriza! Crno-bela porodica je u poslednjih pet sezona osvojila samo jednu šampionsku titulu u najpopularnijim kolektivnim sportovima, i to su u takmičarskoj 2017/18. učinili vaterpolisti.


Fudbaleri poste od sezone 2016/17, kada su pod vođstvom Marka Nikolića uspeli da se popnu na pobedničko postolje. Od tada traje dominacija Crvene zvezde u Superligi, "parni valjak" je u minulom prvenstvu bio jako blizu da je prekine, ali je posustao u samom finišu trke.
Nije zabrinut

Ništa nije dramatično, kolo sreće se okreće i uskoro će se vratiti na našu stranu
Nenad Golijanin, JSD Partizan


Nikad duži post



Košarkaši od 2013. ne uspevaju da dođu do pehara u ABA ligi, dok su u domaćem šampionatu poslednji put slavili 2014. U tek završenoj sezoni igrali su finale regionalnog takmičenja nakon devet godina, ali su u majstorici poraženi od večitog rivala. Crno-beli najviše mogu da žale za sezonom 2019/20, koja je prekinuta zbog korone, jer su u tom momentu bili prvi u Jadranskoj ligi. Rukometaši nisu bili šampioni države od 2012, a odbojkaši od 2011, ali su ove uspeli da osvoje Kup Srbije i donesu svom sportskom društvu jedini trofej.

Zato i ne čudi nezadovoljstvo navijača, koji smatraju da su u određenim strukturama neophodne promene. Ipak, član Skupštine JSD i bivši predsednik Odbojkaškog kluba Partizan Nenad Golijanin (62) tvrdi da nema razloga za zabrinutost.

- Nije to toliko dramatično kao što se predstavlja. Ne vidim da neka ozbiljna kriza drma ijedan od naših kolektiva. Mnogo toga je do organizacije, sistema, novca koji se ulaže, ali i sportske sreće. To kolo se stalno okreće, tako da sam siguran da će se uskoro vratiti na Partizanovu stranu. Žao mi je što fudbaleri i košarkaši nisu uspeli da dođu do titula, malo im je nedostajalo. Ipak, verujem da su sada udareni dobri temelji i da će već sledeća takmičarska godina biti mnogo uspešnija i plodnija za sve naše timove - kaže Golijanin za Informer. 

Put na duže staze

Vaterpolo sekcija je najtrofejnija u JSD Partizan sa sedam titula prvaka Evrope i 29 trofeja šampiona države. Međutim, post traje pet godina, a u međuvremenu se promenilo i rukovodstvo. Direktor Nikola Kuljača (48) naglašava da se crno-beli vraćaju svom čuvenom sistemu rada.

UČINAK PARTIZANA


SPORT PRETHODNA TITULA
Fudbal 2017.
Košarka 2014.
Rukomet 2012.
Odbojka 2011.
Vaterpolo 2018.

- U vaterpolu je sportski deo bio urušen. Nije se posvećivala pažnja fabrici mladih igrača. Posle te sezone kada smo bili prvaci ceo tim je otišao. Ne želimo to da se ponovi, zato smo potpisali dugoročne ugovore sa talentovanim momcima. Moramo da se oslanjamo na našu školu i sopstvene snage. To je jedini pravi put i isplativ na duže staze. Najbolji primer je naša reprezentacija. Na poslednjim Olimpijskim igrama ekipu su činili igrači koji su ponikli ili se afirmisali u Partizanu - objašnjava Kuljača za naš list.

Proslavljeni golman prati i ostale sportove, a posebno mu je drago zbog pozitivne atmosfere oko KK Partizan.

- U klub su došli kvalitetni ljudi i stručnjaci, na čelu sa trenerom Željkom Obradovićem. Za dobre rezultate i uspeh je potrebno malo vremena. Mi ćemo se sledeće sezone boriti za plasman u Evropu, a nadam se da će i naši košarkaši dobiti kartu za Evroligu. To bi bilo od velikog značaja, jer je afirmacija talenata oduvek krasila sve nas u JSD Partizan - poručuje Kuljača.

Ragbisti crno-belih brane čast

Obraz i čast JSD Partizan brane ragbisti, koji su osvojili četiri uzastopne titule prvaka države. Ove sezone crno-beli će pokušati peti put zaredom da se popnu na pobedničko postolje i tako dođu do ukupno 22. šampionskog pehara u istoriji kluba. Pored toga, ragbisti "parnog valjka" su 18 puta osvajali i trofej Kupa.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jelenko

pre 1 godinu

Kada vidis ko je na celu SD PARTIZAN to nije nikakvo cudo vec svjesno srozavanje.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija