• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Marija Zorić

02.07.2022

14:25

NAJTROFEJNIJI IGRAČ U TABORU PARTIZANA ZA INFORMER PORUČUJE! FEJSA: Igraću sve dok se borim za titule!

FK Partizan

Partizan

NAJTROFEJNIJI IGRAČ U TABORU PARTIZANA ZA INFORMER PORUČUJE! FEJSA: Igraću sve dok se borim za titule!

Podeli vest

Igraću fudbal sve dok mogu da se borim za titule, a čim to prestane onda ću da se povučem kao gospodin, poručuje Ljubomir Fejsa (33) za Informer! Prema prikazanom na pripremama u Ptuju, biće glavni oslonac tima u narednoj sezoni

Iskusni vezista je zimus posle deceniju ponovo obukao crno-beli dres, ali je zbog problema sa kolenom odigrao samo dva meča.

Najtrofejniji igrač u taboru Partizana ima 22 pehara u kolekciji, a na teren se vratio posle duge pauze i neugodne povrede. Prema prikazanom na pripremama u Ptuju, biće glavni oslonac tima u narednoj sezoni. Iskusni vezista je zimus posle deceniju ponovo obukao crno-beli dres, ali je zbog problema sa kolenom odigrao samo dva meča.

Motivisan i zdrav

Sada je potpuno zdrav, izuzetno motivisan i spreman da pomogne crno-belima. Sjajna asistencija za gol u kontrolnom meču protiv Spartaka iz Trnave nagoveštava da se vraća u prepoznatljivu formu.

- Stvarno ne bih sebe isticao u prvi plan, nikada to nisam radio. Asistencija kao i svaka druga, najvažnije mi je da tim igra dobro i da pobeđujemo, to podiže samopouzdanje. Uostalom, zato sam tu, da ostvarimo naše ciljeve, samo to me zanima. Ekipa polako "hvata" nove zahteve i ono što novi trener traži i mislim da ćemo stvarno super izgledati u narednoj sezoni - - rekao je Fejsa za "Informer".

Naš nekadašnji reprezentativac, kao i njegovi siagrači, ne krije da mu prija rad sa Ilijom Stolicom, koji je i promenio način igre crno-belih.

- Meni ovo nije nepoznato, radili smo tako u Benfiki. Partizanu priliči da igra ofanzivno, da drži loptu i da kroz posed traži prazan prostor kako bi ugrozio protivnika. Taj novi sistem, čini mi se, svima u ekipi odgovara. Vidim da su momci zadovoljni, nasmejani, da uživaju na treninzima. Stigle su i novajlije, donele kvalitet i pozitivnu energiju. Oseća se to nešto u našoj igri i verujem da ćemo biti sve bolji kako vreme bude odmicalo.

Foto: Starsportphoto

Ljubomir Fejsa

Fejsa smatra da će naredne sezone trka za titulu biti izuzetno teška i nezvesna, pogotovo što je sada ulog i direktno mesto u Ligi šampiona.

- Izuzetna, istorijska stvar za srpski fudbal. Nama je prvenstvo prioritet, to je jasno. Pet godina posta je previše za veliki klub kao što je Partizan. Najbitnije je da sebe gledamo, jer ako budemo na pravom nivou, ubeđen sam da će sve biti kako treba. To što nas već sada mnogi otpisuju nikoga od nas ne zanima, niti dotiče. Lično, mene takve stvari mogu samo dodatno da motivišu, takav sam tip. Neće me iznervirati ili sputati u onome što sam naumio. Jasno nam je svima da neće biti nimalo lako, ali žestoko ćemo se boriti i nećemo odstupiti ni za pedalj.

Prošle sezone su crno-beli bili nadomak da prekinu dominaciju Crvene zvezde. Međutim, posustali su u finišu proleća, a momak iz Vrbasa otkriva kako je podnosio što tada nije mogao da pomogne ekipi.

- Desila mi se katastrofa, nisam ni u najgorim snovima mogao to da zamislim. Već na trećem treningu tokom zimskih pripremama u Turskoj sam se povredio, a došao sam pun elana i želje da igram. Istegao sam prednje ukrštene ligamente kolena, bili su pred pucanjem i to je zahtevalo duži period oporavka. Znam da je bilo i raznih komentara na moj račun, uglavnom loših. Kod nas je toa uvek bilo, biće i neće prestati nikada. Samo moja supruga zna koliko sam bio utučen i nervozan zbog svega. Kad igraš onda je lako, fokusiran si na teren, ali kad sediš sa strane i gledaš, a ne možeš da pomogneš saigračima. Uh, mnogo mi je bilo teško, hteo sam iz kože da iskočim - objašnjava Fejsa.

Razmišlja o poslu trenera

Bivšeg asa Olimpijakosa i Benfike zovu još i "čovek-trofej". Sa Partizanom ih je osvojio pet u prvom mandatu i veruje da taj broj može uskoro da se poveća.

- Ne smeta mi taj nadimak, prija, ali nije to samo do mene. Uvek sam govorio da je za svaki uspeh zaslužan tim, a ne pojedinac. Naravno, lepo mi je kada pogledam koliko trofeja imam u biografiji, to se uvek pamti. Bio sam na pravom mestu, u pravom trenutku, imao kvalitetne saigrače i trenere, podršku kluba i navijača... Kada se sve to poklopi onda dođe i uspeh. Tu je i želja jedna od ključnih stvari, jer ako imaš zacrtan cilj onda ideš ka njemu i boriš se dok "ne rikneš".

Pouzdani defanzivni vezista je, uz Bibarsa Natha, najiskusniji prvotimac srpskog viceprvaka. Iako je duboko zagazio u četvrtu deceniju, priznaje da i dalje uživa na terenu.

- Osećam se odlično i igraću fudbal sve dok mogu da se borim za titule. Navikao sam tako kroz celu karijeru i tako hoću da idem do kraja. Nikada nisam bio negde između, u sredini, samo pritisak i tenzija. Kad to prestane, znaću da je gotovo i povući ću se kao gospodin - tvrdi Fejsa.

On dodaje da je već počeo polako i da razmišlja o budućnosti i planovima za dalje.

- Svakako ću ostati u fudbalu i kad prestanem da igram. Hoću da pozavršavam za trenerske licence, vidim sebe u toj ulozi. Bio sam u velikim klubovima, radio sa sjajnim stručnjacima, svašta sam naučio i pokupio od svakoga po nešto. Živeću u Portugalu sa porodicom, tu je Benfika i gde sam ostavio dubok trag, pa ko zna, možda i tamo počnem nešto da radim - zaključio je Fejsa.

Srbija može mnogo u Kataru

Popularni Ljuba je dugo bio standardni član srpske selekcije, a uspeh protiv Portugala i plasman na Mundijal u Katar ga je posebno obradovao.

- Imam mnogo prijatelja u Lisabonu i niko mi nije verovao da ćemo ih tamo pobediti. Mislili su da će im biti lako, a posle su kukali i doživeli to kao katastrofu. Oseća se dobra atmosfera u reprezentaciji, tim je podmlađen, a selektor radi sjajan posao. Sigurno mogu da naprave dobar rezultata na Mundijalu, navijaću za njih svim srcem. Sad nas više niko neće potcenjivati, mnogo ozbiljnije nas shvataju, tako da će i momcima sigurno biti mnogo teže - smatra Fejsa.

Foto: Starsportphoto

Ljubomir Fejsa

Bivši as Olimpijakosa i Benfike priznaje da je užasno podneo prethodnih šest meseci, pogotovo što je "parni valjak" u finišu sezone ostao bez titule.

- Desila mi se katastrofa na zimskim pripremama u Turskoj. Na trećem treningu sam povredio koleno, a došao sam u Partizan pun elana i želje da igram. Istegao sam ligamente, bili su pred pucanjem i to je zahtevalo duži period oporavka. Znam da je bilo raznih komentara na moj račun, uglavnom loših, ali ne dam da me to dotakne. Samo moja supruga zna koliko sam bio utučen i nervozan. Kad igraš, fokusiran si na teren, ali kad sediš sa strane i ne možeš da pomogneš saigračima... Baš mi je bilo teško, hteo sam iz kože da iskočim - objašnjava Fejsa.

HTEO DA ISKOČI IZ KOŽE

- Samo supruga zna koliko sam bio nervozan zbog povrede prošle sezone, hteo sam da iskočim iz kože što nisam mogao da pomognem ekipi - otkrio je Ljubomir Fejsa.

Večeras protiv Fenera i Žorža Žesusa

Fudbaleri Partizana završili su pripreme u slovenačkom Ptuju, a večeras će imati generalnu proveru protiv Fenerbahčea u Gracu (18.30, Prva, Arena 1 premijum). Biće to prilika da Fejsa vidi i neka dobro poznata lica.

- Pre dve-tri godine sam bio praktično na pragu Fenera, transfer je propao bukvalno u poslednji čas. Turke je nedavno preuzeo Žorž Žesus, koji me svojevremeno i doveo u Benfiku. Mnogo je uticao na moj razvoj i baš mi je drago što ćemo se ponovo sresti. Biće to korisna provera za nas. Partizan i treba da igra sa tako jakim rivalima, da se odmerimo i vidimo gde smo u ovom momentu - jasan je iskusni vezista.

FEJSINA KARIJERA KROZ BROJKE
6 klubova promenio
347 odigranih utakmica
8 postignutih golova
22 osvojena trofeja
25 nastupa za Srbiju
2 mandata u Partizanu
5 trofeja u kolekciji
65 mečeva za crno-bele


JEVTOVIĆ U GACIJANTEPU


Srpski fudbaler Marko Jevtović (28) po drugi put odlazi iz Partizana i ponovo će mu destinacija biti Turska. Visoki defanzivni vezista prihvatio je primamljivu ponudu tamošnjeg superligaša Gacijantepa, sa kojim će potpisati ugovor na dve godine.

Tako su crno-beli poslednjeg dana priprema u Ptuju ostali bez važnog igrača u sistemu Ilije Stolice, pošto se momak iz Zemuna u petak veče pozdravio sa doskorašnjim saigračima i napustio Sloveniju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija