• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.07.2022

17:52

LEPA JE PREMIJER LIGA, ALI POZIV PARTIZANA SE NE ODBIJA! Reprezentativac Srbije PRESEREĆAN zbog dolaska u Humsku!

partizan.rs

Partizan

LEPA JE PREMIJER LIGA, ALI POZIV PARTIZANA SE NE ODBIJA! Reprezentativac Srbije PRESEREĆAN zbog dolaska u Humsku!

Podeli vest

Mladi srpski vezista Kristijan Belić stigao je kao veliko pojačanje u Partizan

Iako u Čukaričkom nije imao previše prostora za igru, Kristijan Belić privukao je pažnju uprave Partizana koja je u ekspresnom roku završila transfer i dovela talentovanog vezistu u Humsku. Nekadašnji đak Vest Hema nije razmišljao kada je stigla ponuda crno-belih, a kako kaže to je poziv koji se ne odbija. 

- Tata je bio presrećen. Bio je i šokiran, ali nije nam dugo trebalo da se odlučimo za naredni korak. Koliko god lepo zvuči Premijer liga Engleske, ipak ideš u klub koji voliš iskreno i za koji od malena navijaš, to je najveći poziv koji možeš da dobiješ - rekao je Kristijan Belić koji je u prošlosti branio boje Vest Hema. 

Talentovani vezista je četiri godine proveo u akademiji Čekićara, a sada je za Partizanov sajt otkrio kakvi su uslovi u Londonu. 

- Nisam mislio da ću toliko ostati. Tamo je sve organizovano do detalja: pohađao sam školu, išao na treninge, zatim te čeka ručak, pa dva nova časa, onda teretana. Kao posao od devet do pet. Posle toga ideš kući da spavaš. I tako u krug. Takav profesionalizam, gde je sve podređeno igraču, nisam video ni u Grčkoj, ni u Srbiji. U takvom sistemu ti je sve dato da uspeš, sve je na tebi, profesionalizam na terenu i van njega - jasan je novi fudbaler Partizana. 

Foto: Starsportphoto©

Njegove glavne odlike danas, stekao je kao 14-godišnjak u Akademiji Vest Hema. Tada je shvatio da lopta uvek mora da ide napred ako želiš da pobediš. 

- Neprestano se forsirala igra unapred. Pogotovo u mlađim kategorijama. Nema pritiska, bez obzira da li se pogreši. Nije mi se svidelo što kod nas, u Srbiji, mora da se pobeđuje i sa 14, 15 godina. Tamo sam naučio da uvek probam da igram napred. To sam usvojio. A ako izgubim loptu, prvi ću je osvojiti, nije problem - objasnio je Belić. 

Pre dolaska na Banovo brdo, Belić je nastupao u mladom timu Olimpijakosa. Ipak, kako kaže tamo je nemoguća misija probiti se do prvog tima kroz omladinsku školu. 

- Njihova politika za mlade igrače je drugačija. Van fudbala, što se tiče grada, bilo mi je lepo dve godine, međutim, ući u prvi tim je teško, skoro nemoguća misija - jasan je vezista crno-belih. 

Kristijan Belić je potom objasnio da je Saša Ilić bio jedan od razloga zbog kojih se odlučio za Čukarički, ali i priznao da nije bio potpuno siguran u tu odluku. 

- Nema pritiska u Čukaričkom kao kad se igra za večite, ali mi je za godinu dana pokazao da je ozbiljan, profesionalan klub. Nisam očekivao da će tako biti u Srbiji, iako su mi govorili da je sredina dobra. A onda je došao nedavno poziv Partizana, koji poseduje sjajan sportski centar, ne znam da li još neki klub ima uslove kao mi u „Zemunelu“. To je u inostranstvu normalno, da sve bude posvećeno fudbalerima - podvukao je Belić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija