• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

10.08.2022

10:23

BIVŠI FUDBALER CRNO-BELIH ZA INFORMER O DUELU SA KIPRANIMA! MARKOVIĆ: Partizan će proći AEK i izaći iz krize!

Starsportphoto

Partizan

BIVŠI FUDBALER CRNO-BELIH ZA INFORMER O DUELU SA KIPRANIMA! MARKOVIĆ: Partizan će proći AEK i izaći iz krize!

Podeli vest

Iskusni vezista Saša Marković ubeđen je da će 'parni valjak' u četvrtak u Humskoj eliminisati kiparski AEK u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope * Vreme je da Rikardo proradi, kaže doskorašnji član Apolona

Ima Partizan snage i kvaliteta da izbaci AEK u revanšu i tako najavi izlazak iz krize, poručuje Saša Marković (31) za Informer! Bivši fudbaler crno-belih ubeđen je da će "parni valjak", uz veliku podršku navijača, u četvrtak protiv Kiprana uspeti da nadoknadi minus iz prvog duela (1:2) i tako obezbediti plasman u plej-of za Ligu Evrope!

Srpski viceprvak je očajno počeo sezonu, a kriza je nastavljena porazom u Larnaki. Samo jedan trijumf ostvarili su izabranici Ilije Stolice dosad, i to na premijeri Superlige protiv Javora. Od tada su Urošević, Natho, Rikardo i ostali vezali po dva remija i poraza, pa bi okršaj sa žuto-zelenima mogao da im odredi dalji tok sezone.

Foto: FK Partizan

 

Pretiće iz kontri

Iskusni vezista, koji je od 2011. do 2015. bio u Humskoj i osvojio čak tri titule, ubeđen je u prolaz dalje.

- Šteta što je Partizan poražen u Larnaki, jer po prikazanom nije to zaslužio. Nije ga AEK nadigrao, ali desila su se ta dva propusta posle prekida. Verujem da će u revanšu biti potpuno druga priča. Neće biti lako, to je sigurno, ali kao veliki "grobar" ubeđen sam da će moj bivši klub, uz pomoć publike, uspeti da pobedi, prođe dalje i prekine lošu seriju - kaže Marković.

MARKOVIĆ U PARTIZANU

4 sezone
88 utakmica
11 golova
4 asistencije
3 titule prvaka


Doskorašnji član Apolona, sa kojim je minule sezone bio šampion Kipra, odlično poznaje AEK. Zato očekuje da u Beogradu na teren izađu sa drugačijom filozofijom.

- Imaju mali broj domaćih igrača, a okosnicu tima čine Španci. Dovode kvalitetne, zrele igrače, koji su pri kraju karijere, ali iza sebe imaju ogromno iskustvo. Sa njihovim trenerom Oltrom sarađivao sam dok sam bio u Kadizu. AEK važi za ekipu koja voli da ima inicijativu i drži loptu u posedu. Neće srljati u revanšu, igraće oprezno, strpljivo i tražiće šansu da zaprete iz kontranapada.

Marković se nada da će atmosfera u Humskoj biti paklena i da će navijači biti dodatni vetar u leđa ekipi.

- Očekujem da pravi partizanovci u četvrtak dođu u što većem broju na stadion i da stanu uz igrače. "Grobari" su uvek bili najbolji kad je najteže. Sezona nije dobro počela, ali potrebne su samo dve-tri vezane pobede da krene sve u drugom pravcu. Ima još vremena da se sve preokrene u Partizanovu korist - tvrdi momak iz Brusa.

Ogroman pritisak

Da bi se to desilo, potrebni su i golovi najboljeg strelca "parnog valjka" prošle sezone.

- Čekamo svi da Rikardo proradi, tad će i celom timu da krene. Bilo bi sjajno da već protiv Kiprana počne i njegova serija. Svako ko je igrao ili igra za crno-bele zna koliko je taj dres težak i kakav pritisak nosi sa sobom. Međutim, u tome i jeste čar, da pokažeš da si pravi i da možeš da se nosiš sa svim tim stvarima - jasan je Marković.

Foto: FK Partizan

 



Vezista koji je ponikao u OFK Beogradu ovog leta je slobodan igrač. Ne isključuje opciju da jednog dana ponovo dođe u Humsku.

- Bilo je ponuda iz Turske i Grčke, ali verovatno ću ostati na Kipru. Tu sam već pet godina, navikao sam se. Naravno, uvek postoji i želja da se jednog dana vratim u Partizan i tu završim karijeru - zaključuje Marković.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija