• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2022

09:53

PARTIZAN PUNI KASU! Evo koliko je NOVCA ZARADIO klub iz Humske PLASMANOM u grupnu fazu Lige Konferencija!

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN PUNI KASU! Evo koliko je NOVCA ZARADIO klub iz Humske PLASMANOM u grupnu fazu Lige Konferencija!

Podeli vest

Crno-beli su remijem na Malti protiv Hamruna obezbedili evropsku jesen, ali i značajno popravili finansijsku situaciju

Fudbaleri Partizana eliminisali su Hamrun na Malti i remijem (3:3) prošli u Ligu Konferencija, gde će danas oko 14.30 saznati imena rivala u grupi.

Samo je prolaz ono što se pamti iz igre crno-belih, koji su do 82. minuta vodili sa 3:1, a onda domaćina "častili" sa dva načinjena penala, pa je Hamrun izbegao drugi poraz od srpskog viceprvaka (3:3).

Ipak, ulazak u grupnu fazu omogućio je Partizanu značajan ekomonski profit, jer će od plasmana u najmlađe UEFA takmičenje inkasirati 4.196.000 evra.

To, međutim, nije konačna cifra koju će zaraditi klub iz Humske. Naime, prolaskom u grupe crno-beli su zaradili 2.940.000 evra, dok se na osnovu obračuna desetogodišnjeg koeficijenta na rang listama UEFA nalazi na devetom mestu od ukupno 32 učesnika grupne faze i zbog toga će mu pripasti 24 tzv. akcije Evropske kuće fudbala. Pošto svaka vredi 44.000 evra, dolazi se do sume od 1.056.000 evropskih novčanica.

Foto: FK Partizan

Rikardo i Dijabate u meču sa Hamrunom

To je već ukupna suma od 4.196.000 evra. Istovremeno, Partizan će profitirati od prodaje TV prava za utakmice u grupi, marketing pula, kao i ulaznica za najmanje tri meča pred Grobarima, čiji će protivnici biti poznati posle današnjeg izvlačenja kuglica u Nionu (14.30).

Ako se zna da svaka pobeda u grupi Lige Konferencija vredi 500.000 evra, nerešen ishod se plaća 166.000 evra, a prvo mesto na kraju grupne faze donosi bonus od 650.000 evra, dok drugoplasiranim sledi 325.000 evra, jasno je da se trenutna cifra od 4.1960.000 evra može znatno uvećati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija