• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2022

16:27 >> 17:57

PARTIZAN SILOVIT U SKOPLJU! Crno-beli ZGROMILI MZT posle poraza u Evroligi! (VIDEO)

MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Partizan

PARTIZAN SILOVIT U SKOPLJU! Crno-beli ZGROMILI MZT posle poraza u Evroligi! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su MZT Skoplje sa 74:92 u drugom kolu ABA lige

KNešto lakši program imali su crno-beli na startu ABA lige i na najbolji mogući način su uspeli to da iskoriste. Nakon ubedljive pobede na premijeri protiv Cibone, Partizan je danas u Skolju upisao još jedan siguran trijumf budući da su pitanje pobednika protiv MZT-a rešili već u prvoj četvrtini - 74:92. 

MZT je u prvom periodu postigao samo devet naspram čak 25 Partizana. Dante Egzam odigrao je izuzetnu utakmicu u dvorani Jane Sandanski, a u nastavku meča su mu se priključili i Matijas Lesor, te Džejms Naneli. Crno-beli su uspeli da se oporave od teškog poraza od Albe na startu Evrolige, te će u dobrom raspoloženju put Vitorije gde ih očekuje duel sa Baskonijom. 

Foto: MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Domači tim je u nastavku uspevao da bude konkurentan i ne dozvoli Partizanu da ih deklasira. Na momete je MZT uspevao da se spusti i na jednocifrenu prednost, ali Majk Kefi danas nije imao mnogo raspoloženih saigrača. Nisu crno-beli dozvolili skopskom timu da se nada čudu, a sve je bilo rešeno nakon sedam vezanih poena Tristana Vukčevića na startu poslednjeg perioda. 

Crno-bele je do trijumfa predvodio Dante Egzam sa 17 poena, Džejms Naneli dodao je 17, a Jam Madar 12. Sa druge strane Majk Kefi bio je jedini raspoložen za igru sa 17 poena, vredi pomenuti i Strahinju Mićovića 18, te Maksvela sa 12!

 

 

MZT SKOPLJE - PARTIZAN  74:92 (9:25, 23:23, 20:21, 22:23)

Sportski centar Jane Sandanski, Skoplje   Sudije: Milan Nedović, Denis Hadžić, Radoš Savović

MZT Skoplje: Krstevski, Maksvel, Mićović, Kofi, Robev, Magdevski, Ajvi, D. Stojanovski, V. Stojanovski, Jigitoglu, Pandev, Veličkovski

Partizan: Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Papapetru, Egzam, Jovanović, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

Kraj! Nije bilo uzbuđenja do kraja susreta, MZT jeste uspeo da smanji zaostatak u odnosu na crno-bele, ali Partizan nije dozvolio dramu u finišu utakmice - 74:92

Dao je Obradović šansu i igračima koji su danas igrali nešto manje. Tristan Vukčević nastavlja da koristi svaki minut na parketu, a šansu da "namesti ruku" dobio je i Danilo Anđušić. Pitanje pobednika davno je rešeno, a crno-beli na pet minuta pre kraja imaju 21 poen prednosti - 55:76!

 

 

Treća četvrtina: 

Nastavio je Partizan u istom ritmu, ponovo došao do maksimalnih 20 poena razlike, ali je preko Ajvija MZT uspeo da uzvrati, još jedna izjednačena deonica, ali crno-beli čuvaju prednost stečenu u prvom periodu - 52:69!

Nakon nekoliko dobrih minuta MZT-a, ponovo je Partizan uspostavio svoj ritam i vratio veliku prednost sa poluvremena. Nisu domaći uspeli da smanje na jednocifrenu razliku, a najveći krivac za to je Džejms Naneli koji je nastavio sa sjajnom igrom i u drugom poluvremenu - 42:58!

Spor početak crno-belih  u drugom poluvremenu, MZT se vratio u meč i smanjio na "samo" deset poena zaostatka. Odmah je reagvao Željko Obradović tajm-autom, a seriju skopskog tima prekida Jam Madar koji je bio siguran sa linije penala - 38:50!

 

 

Druga četvrtina: 

Nešto zanimljivije bilo je u finišu drugog perioda, Majk Kefi je sam vukao MZT Skoplje, dok je sa druge strane "u brzinu više" ubacio i Džejms Naneli. Partizan nije davao domaćinu da se vrati u meč, ali je četa Aleksandra Petrovića uspela da prepolovi zaostatak pre odlazak na odmor. Ipak, usledila je serija crno-belih te je beogradski velikan imao veliku zalihu pred treću četvrtinu - 28:43!

Jedini raspoložen za igru je Majk Kefi, polako se u meč uključuje i Samet Jigitoglu, ali ne znači to mnogo MZT-u budući da je prednost Partizana otišla i na preko 20 poena prednosti. Egzam već ima 13 poena, bez promašaja za sada - 16:33!

 

 

Prva četvrtina: 

Nakon nekoliko praznih minuta Partizan je ponovo uspostavio svoj ritam na meču, Dante Egzum i Kevin Panter su se raspucali i do kraja prvog perioda već je bilo +15 za crno-bele. Sa druge strane, Ajvi i Maksvel pokušali su da smanje zaostatak - 7:19!

Izuzetan početak Partizana i serija 6:0 na startu meča. Trener MZT-a je posle samo minuta morao da zatraži tajm-aut nakon što je Matijas Lesor ukrao loptu, a potom i lagano zakucao u kontri. Prethodno se u strelce upisao i Jam Madar! Ipak, nije to mnogo pomoglo makedonskom timu, seriju crno-belih trojkom je prekinuo Majk Kofi - 3:10!

16:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice drugog kola ABA lige između MZT Skoplja i Partizana. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija