• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.12.2022

18:23 >> 19:59

CRNO-BELI  STIGLI DO NOVOG TRIJUMFA! Partizan dominirao, A ONDA JE HRABRI FMP ZAMALO NAPRAVIO SENZACIJU!

Starsportphoto

Partizan

CRNO-BELI STIGLI DO NOVOG TRIJUMFA! Partizan dominirao, A ONDA JE HRABRI FMP ZAMALO NAPRAVIO SENZACIJU!

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su FMP rezultatom 90:86 u meču 11. kola ABA lige

Bio je ovo dominatan meč za crno-bele sve do poslednje četvrtine, kada je FMP bio u sjajnoj seriji, ipak ne dovoljno za iznenađenje.

Odlično je Partizan ušao u ovaj meč, ipak nisu ni predavali igrači FMP-a, tako da je prva četvrtina završila rezultatom 21:17 u korist crno-belog tima.

U drugoj četvrtini, Partizan je uspeo da proširi svoju dominaciju i da prvi put dođe do dvocifrene prednosti.

Partizan je na poluvreme otišao sa +10 rezultatom 45:35.

Foto: Starsportphoto

U trećoj četvrtini kao da smo gledali samo jedan tim na terenu. Partizan je predvođen odlično raspoloženi Alenom Smajlagićem bio ekipa koja se za sve pita.

Crno-beli su u poslednju četvrtinu ušli sa rezultatom 73:47, u svoju korist i činilo se da će lako doći do trijumfa, ipak desilo se nešto potpuno suprotno.

Vidljivo je bilo da su košarkaši Partizana opustili u poslednjoj deonici utakmice, što su igrači FMP-a odlično iskoristili.

"Panteri" su ušli u neverovatnu seriju, te se pred sam kraj meča primakli na -3, ipak uspeo je Egzam da bude polovičan sa slobodnih bacanja i da dovede trijumf svom timu od 90:86.

Tri najefikasnija igrača u pobedničkom timu bili su Matijas Lesor, Alen Smajlagić i Uroš Trifunović sa po 14 ubačenih poena.

U gubitničkom timu najdominantiji je bio Stjepanović sa 17 poena, dok je Bič ubacio 16.

 

Partizan-FMP 90:86 (21:17,24:18,28:12, 15:33,17:39) 

Partizan: Vukćević, Ledej, Panter, Smailgagić, Egzum, Brodžijanski, Jovanović, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

FMP: Frejzer, Bič, Stepanović, Šaranović, Simović, Izundu,Vuković, Janković, Dženkins, Vujičić, Manojlović, Valinkas

POSLEDNJA ČETVRTINA

Ponovo Partizan sjajno počinje četvrtinu, to je odmah nateralo Nenada Stefanovića da zatražio tajm-aut.

Već je ovom period meča jasno ko će biti pobednik, lagano igrači Partizan privode kraj iako je ostalo još šest minuta do kraja.

Foto: Starsportphoto

Može se reći da je jedan od boljih pojedinaca u redovima Partizana na ovom meču Alen Smajlagić.

Dva minuta pred kraj Partizan sa slobodnih bacanja povećava svoju prednost. Ipak pred sam kraj FMP je drastično smanjio prednost crno-belih.

Uspelu su "panteri" da stignu do minus -3, sjajno su igrali poslednjih nekoliko minuta, međutim uspeo je Partizan do dođe do trijumfa. Egzum je bio polovičan sa slobodnih bacanja što je bilo dovoljno za pobedu

Utakmica se završila rezultatom  90:86 u korist Partizana.

TREĆA ČETVRTINA

Dobro je Partizan otvorio treću četvtinu, a sjajno se istakao Smailagić sa brzim poenima koji je povećao prednost crno-belog tima (51:38).

Zatražio je tajm-aut, trener FMP-a Stefanović. Zatražio je od igrača da budu dsota agresivniji.

U drugoj deonici treće četvrtine, Partizan je uspeo da dođe do +17 sjajnim poenima Lesora, a zatim je Uroš Trifunović zakucao za povećanje prednosti, nakon toga Nenad Stefanović je zatražio novi tajm-aut.

Foto: Starsportphoto

Dva minuta pred kraj četvrtine usledilo je novo atraktino zakucavanje Uroša Trifunovića za +21 (66:45). U sledećem napadu Partizana Danilo Anđušić je poentirao pod faulom, zatim je pogodio slobodno bacanje (68:45).

Sve dominantiji Partizan iz napada u napad, Anđuđić je odlično prograo Matijasa Lesora za atraktivno zakucavanje.

Treća četvrtina završila se rezulatatom 73:47 u korist Partizana.

DRUGA ČETVRTINE

Zbog odličnog početka igrača FMP-a bio je prinuđen Željko Obradović da nakon 40 sekundi igre u drugoj četvrtini odmah zatraži tajm-aut.

Ipak, uspeo je Partizan da se ponovo odvoji sjajnom i igrom i da ode na +9 (32:21). Zatim je trojkom Egzum napravio prvu dvocifrenu pomoć (35:23).

Foto: Starsportphoto

Smanjio je FMP prednost Partizana na 35:27, nako toga trener Partizana Željko Obradović zatražio tajm-aut.

Sjajno je Stefanović prekinuo loš pas Egzuma i smanjio prednost Partizana na -6 (35:29).

Partizan je na poluvreme otišao sa dvocifrenom prednošću (45:35)

PRVA ČETVRTINA

Nakon dva minuta igre, FMP je postigao prve poene na meču. Strelac je bio Valinskas. S druge strane Partizan je do prvih poena stigao kada je Panter bio precizan sa slobodnih bacanja.

Zatim je Janković pogodio za novo vođstvo "pantera", da bi potom Panter ponovo bio fauliran i precizan sa slobodnih bacanja.

Prvu trojku na meču postigao je igrač Partizana Trifunović i tako su crno-beli prvi put na meču poveli sa 7:4.

Foto: Starsportphoto

Nakon toga su Panter i Smajlagić povećali prednost Partizana na 11:6.

Smanjio je Frejzer prednost veoma raspoloženih košarkaša crno-belog tima na 15:10, ipak nakon toga novi poeni Trifunovića pred sam istek na za 17:10.

Pred sam kraj prve četvrtine FMP je zakucavanjem Izudnua smanjio prednost Partizan na tri razlike, ipak usledili su poenai Tristan Vukčevića za 21:16.

Prva četvrtina se završila slobodnim bacanjima Trenta Frejzera. Američki igrač je bio polovičan sa slobodnih bacanja i prva četvrtina se završila sa 21:17 za Partizan.

18.20 - Dobrodošli naš blog posvećen utakmici Partizana i FMP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

ne lupewtajte ,koji hrabri FMP to mu je partizan neozbiljnom igrom dozvolio. strasno kako covicevi novinari naduvavaju Zvezdu II

milunka

pre 1 godinu

Sabirajući rezultate po (vašim) četvrtinama rezultat je:Partizan-FMP 88:102.Teški ste "profesionalci"!

ratko

pre 1 godinu

prekinte cigani lupetati ko vama da to da pisete cigansture jedne,koji hrabri FMP jebo vas covic

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija