• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.01.2016

18:16

TROICKI ZA INFORMER.RS: Sebi u 2016. želim ulazak u top 10, a na privatnom planu...

Tenis

TROICKI ZA INFORMER.RS: Sebi u 2016. želim ulazak u top 10, a na privatnom planu...

Podeli vest

Srpski teniser Viktor Troicki je za Informer.rs sumirao prethodnu godinu, koju će zbog svega što je uradio pamtiti do kraja života, a onda se osvrnuo i na 2016.

Već i vrapci na grani znaju priču od Viktoru Troickom i jednogodišnjoj suspenziji zbog navodnog kršenja pravila o doping kontroli. Srpski teniser je sve to stoički izgurao, kada se vratio na teren sredinom 2014. bio je 847. igrač na svetu, a 2015. godinu završio je na 22. mestu.

Ove godine su pred Viktorom novi izazovi, a on je u prazničnom intervjuu za naš portal govorio o prethodnoj sezoni, planovima za sledeću, Olimpijskim igrama, Dejvis kupu, Novaku, ženidbi...

Da li ste zadovoljni sezonom i plasmanom na kraju 2015. godine?

- Jesam. Mogao sam eventualno da imam malo bolji kontinuitet tokom 2015. godine, ali sve u svemu, skok sa 104. na 22. mesto na ATP listi je jako dobar rezultat.

Voleo bih da me na filmu glumi Sergej Trifunović

Novak je u nekoliko navrata isticao da je ono što ste vi uradili nezapamćeno u istoriji tenisa. Ako bi se snimao film o vama, koga biste voleli da vidite da igra Viktora Toickog, i kako zamišljate prvu a kako poslednju scenu u filmu?

- Nisam baš siguran da li bih baš voleo da vidim film o sebi, ali kad bih birao nekog od glumaca možda bi to bio Sergej Trifunović. On može da se snađe u svakoj ulozi...

Koji su vam ciljevi za narednu sezonu kada je u pitanju vasa igra i plasman na ATP listi? Igra se i Olimpijski turnir, da li ćete osim singla igrati i u dublu i sa kim?

- Prvi cilj je definitivno ulazak u top 10, a zatim i napredak u okviru desetorice najboljih. Olimpijske igre će biti jedan od turnira koje baš želim da igram ove godine. Nisam još razmišljao o dublu, ima vremena, a priliku za dogovor ćemo sigurno imati u Melburnu, na Australian openu, gde će biti svi naši igrači.

Kakvi su planovi za Dejvis kup u narednoj sezoni, i da li će Srbija uzeti barem još jednu „salataru“ dok ste još svi u punoj snazi?

- Ovo je jako teška godina za Dejvis kup zbog Olimpijskih igara. Nisam siguran da možemo da odigramo i Dejvis kup i Olimpijske igre na vrhunskom nivou. Hajde da pokušamo da pobedimo i prođemo prvo kolo, pa onda da vidimo šta nam je činiti.

Starsportphoto

Trenutno ste u Australiji, na pripremama. Zašto ste ponovo odabrali baš Australiju i kako ćete teniski svet vi i trener Džek Rider iznenaditi u 2016?

- U Australiji su uslovi za pripreme odlični, a moj trener Džek Rider je odatle, pa se svi osećamo kao kod kuće. Vreme je dobro, temperatura onakva kakva će biti na prvom gren slemu, treniram sve vreme napolju i uživam u maksimalno opuštenoj ali vrlo radnoj atmosferi. Radim dosta i na fizičkoj spremi, treniram na pesku, u vodi, penjem se po liticama, i u stalnom sam kontaktu sa prirodom što mi baš prija. Stalno radimo na poboljšanju moje igre. Konstantno dodajemo neke nove detalje, koji će me učiniti manje predvidljivim i još opasnijim na terenu. Nadam se da ću svojim protivnicima prirediti neprijatno iznenađenje na terenu.  

Srbija ne treba da brine za budućnost tenisa

Treba li Srbija da brine za tenisku budućnost, imate li vi, Novak, Janko, Nenad dostojne naslednike? Šta mislite ko trenutno pokazuje najveći potencijal?

- Verujem da ne treba o tome u ovom trenutku previše da brinemo. Novak i ja ćemo sigurno biti tu još nekih 5-6 godina, pa do tada ima još dosta vremena za mlade talente da se razviju. Da bi postali pravi profesionalci, mladim igračima je danas potrebno više vremena i sasvim je normalno da mlad igrač uđe u top 50, tek sa 23 ili 24 godine. Naravno da će biti teško da se ponovi ovakva generacija koja je pre par godina istovremeno imala Novaka na mestu br.1, Janka u top 10, mene u Top 15 i Zikija sa neverovatnim učinkom u dublu. Nije nemoguće naravno, tenis je vrlo popularan u Srbiji i siguran sam da će neki mlađi igrači uspeti da se probiju.

Vi I Novak ste odlični prijatelji. Šta mislite o onome što je Novak uradio u 2015. godini, i da li mislite da može još bolje u 2016? Da li verujete da može da prestigne Federera po broju grend slem titula do kraja karijere?

- Novak je tip igrača koji svake godine pomera sopstvene granice - do savršenstva. Neviđen je profesionalac i svoj posao shvata i obavlja maksimalno odgovorno i  posvećeno. Zato jaz između njega i ostalih igrača stalno raste i nastaviće da raste  i u 2016. Niko nije tako motivisan, tako fokusiran u svemu što radi - kao Nole. Da, naravno da će prestići Rodžera u broju grend slem titula.

Svi iz „starije“ garde Dejvis kup reprezentativaca su u braku i imaju decu, kada se Vi budete odlučili na taj korak ko će vam biti kum, Novak ili Janko?

- Ne znam još da vam odgovorim na to pitanje... Videćemo kad dođe vreme za to.

Gde i sa kim provodite novogodišnje i Božićne praznike?

- Provešću praznike sa mojom devojkom Aleksandrom - kao i uvek, daleko od kuće. U Australiji smo i uskoro počinju turniri, fokus mi je na što boljoj pripremi za narednu sezonu,  tako da i ne razmišljam o nekom provodu.

Twitter

Šta ćete požeteli sebi da vam se ostvari na profesionalnom a šta na privatnom planu?

- Ove godine sebi pre svega želim ulazak u top 10! Na privatnom planu – želje ću ovog puta zadržati za sebe.

Želite li nešto da poručite našim čitaocima?

- Svim vašim čitaocima, kao i celoj redakciji želim srećnu Novu godinu i Božić! Puno ljubavi, zdravlja i sreće želi vam Viktor!

BRIZBEJN: Troicki kreće protiv Džonsona, Jelena na Vinčijevu 

POZDRAV IZ BRIZBEJNA! Troicki i Lajović čestitali navijačima Novu godinu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20