• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: www.washingtonpost.com

20.04.2016

08:28

KVARNA IGRA VAŠINGTON POSTA: Novak Đoković kad priča o dopingu zvuči kao Lens Armstrong!

Tenis

KVARNA IGRA VAŠINGTON POSTA: Novak Đoković kad priča o dopingu zvuči kao Lens Armstrong!

Podeli vest

Američki list Vašington post indirektno je optužio Novaka Đokovića da se dopinguje, poredeći ga sa čuvenim biciklistom Lensom Armstrongom, koji je posle godina dominacije uhvaćen u korišćenju zabranjenih preparata

List se u tekstu koji je i naslovio "Novak Đoković nije optužen da se dopinguje, ali zvuči isto kao Lens Armstrong", najpre ograđuje da najbolji teniser sveta nije uhvaćen u bilo kakvim nečasnim radnjama, da bi potom sve vreme povlačio paralele sa slučajem američkog bicikliste, koji je isto godinama demantovao da se dopinguje, dok nisu pronađeni dokazi za to.

Odakle sad ovako kvarno poređenje, to samo Amerikanci znaju.

Đoković je pre dva dana dobio treći put u karijeri nagradu "Laureus" za najboljeg sportistu sveta i posle ceremonije je rekao: 

washingtonpost.com

- Mediji pokušavaju da naprave neki priču oko toga (dopinga). Dok god nema dokaza da se neko dopinguje, sport je čist. I takvim ćemo ga očuvati. Štaviše, ponosan sam na integritet tenisa - rekao je tom prilikom Novak Đoković.

Vašington post u svom tekstu poredi ove izjave Đokovića sa sličnima koje je svojevremeno davao Armstrong.

- Postoje novinari koji su spremni da lažu, da prete ljudima, da kradu, samo da bi isterali svoju senzacionalističku priču. Etika, standardi, vrednosti, tačnost, tako nešto ne postoji za takve ljude - pričao je svojevremeno Lens Armstrong.

U skandaloznom poređenju sa dopingovanim biciklistom, američki list ide toliko daleko da direktno stavlja Đokovića sa njim u istu ravan.

- Teniski mediji nisu optužili Novaka Đokovića da se dopinguje, oni su jedva pomenuli da tako nešto postoji u tom sportu. Ali, kada je francuski list "Lekip" 2005. godine objavio da se Lens Armstrong dopinogvao da bi pobedio na Tur de Fransu 1999. godine, njegov odgovor je bio gotovo identičan Đokovićevoj odbrani tenisa - piše Vašington post.

ĐOKOVIĆ NEĆE SUKOB SA MAREJEM: Ne verujem da Endi misli da se dopingujem!

NOVAK, NEGO ŠTA! "Laureus" izabrao Đokovića za najboljeg sportistu sveta u 2015. godini!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milann

pre 8 godina

Anglamericka propaganda da Noleta izbace iz ravnoteze. Poucno je iskustvo Monike Seles, u Nemackoj sevnuo noz da bi nemica bila prva. Nemcima dorasli i drugi "novinari".

andjelko

pre 8 godina

Nemozete mu nista,mozete samo da ga mrzite!!. Samo zato sto je Srbin i najbolji na svetu.. Najbolji je, i ponosni smo na njega i cela srbia ga voli . jedan od retkih ljudi,posten ,skroman i voli svoju zemlju i ako mu nije bas pruzala podrsku onda kad mu je bilo najpotrebnija.\n

Bane

pre 8 godina

Izdrogirana Amerika, zemlja kriminala i patoloske mrznje prema svemu sto je SRPSKO.

Miomir

pre 8 godina

Amerikanci su takav sujetan narod, jednostabno bolje reci pokvareni i izgleda nikako ne mogu da se pomire sa cinjenicom da jedna mala Srbija ima takvog asa kao sto je Novak Djokovic. Amerikanci misle da kao jedna vele sila moraju da budu najbolji u svemu pa i u sportu ali ocito da to ne mogu bas u svakom segmentu pa zato se sluze pokvarenim radnjama kako bi nekoga optuzili za nesto ili bar pokusali da poremete stabilnost osobe.

vrabac

pre 8 godina

Americki gen je po dubini prljav,izopacen pa nije ni cudo sto olos novinarski nema casti ni etiku.A kad je pa imao.???

kutuzov

pre 8 godina

Nole,ne obracaj paznju na ovu ljubomornu bagru.Nema tog americkog sportiste(cast izuzecima) koji se ne dopinguje.Pokojni Dusko Korac je lepo rekao na svetskom prvenstvu u atletici prosle godine u Pekingu kad je Bolt pobedio,da je to pobeda sporta nad onima koji se drogiraju,misleci na Amerikanca Gatlina koji je trcao najbrze u svojoj karijeri u 34-oj godini?!Kako neko moze najbrze trcati u tim godinama,pa atleticari u tim godinama ili idu ili su vec u penziji.Ali samo zato sto je Amerikanac,to je proslo nekaznjeno.Dejan Tomasevic je rekao da kad su bili na svetskom prvenstvu ili olimpijadi,Americki kosarkasi nisu davali uzorak krvi za doping test,nego su se samo potpisivali.Ali kad nije njihov,on ili je seksista ili dopingovan ili uopste los covek.Nole,najbolji si sportista kojeg je i kojeg ce Srbija ikada imati,dokazao si nebrojeno puta da si dobar i human covek,to misli cela Srbija.Nole,samo napred do minimum 18-og gren slema.\n

hok

pre 8 godina

A kad su se yapadnjaci lepo odnosili prema Srbiji,nikad ,uvek ce hteti da nas uniste,a mi glupi samo trpimo.Ovo pisanje ovih lazovskih novina yahteva odgovor nase vlade,i to bez pardona vrlo ostro.

michael1972

pre 8 godina

Nole, lupi im tuzbu da se onesveste za svaku laz, tuzba!!!

penzionerj

pre 8 godina

amerska djubrad. Jedna mala Srbija da ima tako slavnog tenisera u Svetu. Da. Srbija ga ima i voli a vi ameri-kriminalci,fasisti mozte samo da uzdisete. Nole,samo napred i ne osvrci se na bedne izjave.

RAJKA

pre 8 godina

A vi,ameri,kad pisete ,meni zvucite kao poslednji IDIOTI .

Filip

pre 8 godina

Ma mogu samo da mu po.use americke sline. Sto ne daju americki sportisti krv na analizu, sto se ne bave izjavom trenera Karla Luisa da je potonji sve medalje uzeo preko dopinga, ... U stvari zasto su decenijama americki sportisti jedini izuzeti od doping kontrole? A Nadala je lepo Sarapova oplela da je pobegao sa terena kada su mu nasli doping! E samo sto Nadal pravi pare za Nike, a Djokovic za Uniqlo!?!

golas

pre 8 godina

ne mogu ameri da shvate da srbinu ne treba doping da bude uspesan sportista,ali mlada su oni nacija,kada budu postojali dovoljno dugo kao mi,mozda ce nesto i nauciti!

Fićo

pre 8 godina

Jadno da jadnije ne može jadnije biti.....na šta je spao Vašington post...bolest se nezaustavljivo širi po nekad uglednim medijima...nema tu lijeka...

Sale

pre 8 godina

Sve znaju i svuda guraju nos, a jos uvek nisu otkrili ko pobi porodicu Kenedi. Nole, samo napred i bez poraza do kraja godine.

Mito

pre 8 godina

Ameri, oladite. Teško se pomiriti sa sudbinom da dete koje ste ubijali bombama, vlada svetskim tenisom i sportom na planeti. Vaše "velićine" tipa Amstrong, koji je proizvod vaših bolesnih ambicija bez pokrića, koga su podržavali "predsednici naj nacije", nisu prisutni na ovim prostorima. Mali narodi i mali ljudi su naučili da se uzdignu pameću, radom i umom. Setite se Tesle i Pupina. Njima kao i Đokoviću nije potrebna droga, oni motive nalaze u narodu iz kojeg su potekli (vaspitanja, istorije i tradicije) i predani rad.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija