• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.09.2016

22:41

TEŠKO NADALU AKO GA VILANDER BRANI: Rafa je "čist", sigurno se nije dopingovao!

Tenis

TEŠKO NADALU AKO GA VILANDER BRANI: Rafa je "čist", sigurno se nije dopingovao!

Podeli vest

Bivši teniser, a sada komentator, Mats Vilander stao je u odbranu Rafaela Nadala, kada je reč o doping aferi

Ruski hakeri "Elegantni medvedi" su otkrili da je Nadal imao dozvolu Svetske antidoping agencije (WADA) da koristi nedozvoljene supstance, što je izazvalo potrese u svetu tenisa.

- Uvek će postojati neko ko će iskoristiti određene situacije, ali Rafael Nadal sigurno nije jedan od njih - rekao je Vilander, i nastavio odbranu španskog igrača.

- Ako dobijete dozvolu organizacije da koristite neku zabranjenu supstancu, oni vam preporuče određenu dozu, nadgledaju i to je nešto potpuno drugačije. To su stvari između nacionalnih saveza i antidoping agencije. Igrači koriste supstance zbog lečenja i tek kada se one iščiste iz organizma, vraćaju se na teren. Ništa ne utiče na performanse, pa je u redu - istakao je Šveđanin.

On se osvrnuo i na slučaj Marije Šarapove koja je suspendovana zbog korišćenja meldonijuma.

- U slučaju Šarapove, mislim da je bila nenamerna greška. Nije shvatila da je od prvog januara supstanca zabranjena. Ona je borac, šampion i nikada nije želela bilo šta da zloupotrebi. Greška je njena, njenog tima, ali je prihvatila odgovornost. Sportista mora da bude redovno proveravan posle svih promena pravila - zaključio je Vilander.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Боли га колено - па се ДРОГИРА....? А које ?...Никада нам није показао...Завој "Бандаж" - никада нисмо приметили...?! А да се зноји - зноји се, као наркоман у "кризи"...И зенице ока - стално "раширене-вертикално"...Да ли је "кока", или му "вруће у свануће" - Ђаво би га знао...?!

DS

pre 7 godina

Kao prvo,istu supstancu zbog koje je kaznjena Marija sarapova koristi i Amerikanka Lapcenko pa nju niko ne dira. Druga stvar,Afera "Dr Fuentes" je u Spaniji jasno pokazala koji su spanski sportisti dolazili kod Dr Fuentesa na dopingovanje pa je Vrhovni sud Spanije naredio da se svi ti dokazi uniste kako se ne bi blamirao spanski sport..Dakle,drzava Spanija je direktno ucestvovala u dopingovanju sportista. Bekenbauer je priznao da su njemackim fudbalerima,u drzavnoj reziji,davali doping preko injekcija uz izgovor da im daju vitaminske inekcije.Zato su njemacki sportisti bili poznati po "izdrzljivosti". Dakle,odavno su politika i biznis usli u sport i otada sport i nema smisla. A,ovaj Vilander,bez stida i obraza, je portparol te politicke i biznis mafije koja favorizuje zapadne sportiste.i dozvoljava im sve nedozvoljeno samo da se pobijede Srbi i Rusi i njegove izjave bih nazvao sportskim fasizmom.

branko1

pre 7 godina

Teško je diskutovati sa ostrašćenim I bolesnim ljudima.Nadal je ljudina I veliki sportista ma koliko tim bolesnicima to ne odgovara.Među takvim velikanima Đoković je šampion.Da li ti bolesnici zaista misle da je Đokoviću minus ako se to kaže.Moje mišljenje je da mu je to plus.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija