• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.12.2016

21:53

KECMANOVIĆ HOĆE DA NASLEDI NOVAKA: Lepo je biti deo istorije, ali želim da budem i najbolji senior!

Tenis

KECMANOVIĆ HOĆE DA NASLEDI NOVAKA: Lepo je biti deo istorije, ali želim da budem i najbolji senior!

Podeli vest

Najbolji junior sveta i Srbije Miomir Kecmanović pobednik je jednog od najprestižnijih turnira na svetu za juniore u konkurenciji do 18 godina, čuvenog Oranž Boula koji se od 1947. godine održava na Floridi.

Nakon titule koju je osvojio na ovom takmičenju 2015. isto je ponovio i u 2016. i to kao najbolji junior sveta. U borbi za novi trofej, prvi junior planete, naš Kecmanović savladao je drugog nosioca iz Kine Ju Vibinga 6:3, 6:1. 

Pre sedam dana Miomir je osvojio duplu krunu na još jednom svetski poznatom juniorskom takmičenju koji svake godine okuplja sam takmičarski svetski krem, u pitanju je Edi Her na Floridi. 

U poslednjih mesec dana odigrao je 32 meča, ostvario 29 pobeda. 

Ovo je potvrda da mogu mnogo, da imam šampionsku nit i sada je vreme da uz nastavak velikog rada, sve ovo što sam uradio kao junior jednog dana uradim i u profi vodama

Miomir Kecmanović, prvi junior sveta

- Izuzetno sam srećan i zadovoljan svim što sam uradio u poslednjih mesec dana, ali i tokom cele ove godine. Iza mene su odlični mečevi, velike pobede, trofeji, dolazak na prvo mesto ITF liste. Radio sam mnogo i naporno da bi došao do svih ovih rezultata i na kraju sav taj radi i trud se isplatio. Znam da sam napravio nešto izuzetno, ali još nisam sve kockice tog uspeha složio u glavi. Za nekoliko dana ću, svakako  postati svestan veličine tog uspeha i podviga - rekao je Kecmanović za sajt Teniskog saveza, i dodao:

- Pre svega želim da se dobro odmorim. Čini mi se da nisam toliko umoran fizički, ali ovaj pritisak koji sam sebi nametnuo, uzima danak. U svakom slučaju ponosan sam na ovo što sam postigao. Kažu, ušao si u tenisku istoriju. Ako je tako - lepo. Međutim, svi ovi uspesi, zapravo, obavezuju me da još više i bolje radim. Odabrao sam svoj put, put tenisera i sada nema povratka, niti nekog samozadovoljstva. Sport je takav, tera te neprestano napred. Na rad, i rad, i rad… - rekao je prvi juniorski reket sveta.

Izazovi me teraju napred!

Mladi teniski as je govorio o ambicijama u narednoj sezoni.
Moja ambicija u tenisu je od prvog dana kada sam počeo da igram turnire, da budem najbolji. Zbog toga sebi uvek postavljam nove, veće, zahtevnije ciljeve. U narednoj godini ću akcenat staviti na profi turnire. I u toku 2016. igrao sam fjučerse, osvojio titulu u dublu, igrao finale singla gde sam bio na korak od titule. Prelaz iz juniorske u seniorsku konkurenciju, kažu, može biti traumatičan za mladog tenisera. Ali, ja volim izazove. Oni me teraju napred. Profi turniri su normalan sled u razvoju svakog tenisera. Taj put su prošli svi, od prosečnih do onih vrhunskih tenisera. Pa ko uspe. Ja sam uveren da ću uspeti - rekao je Kecmanović. 

U finalu 2015. Kecmanović je bio najmlađi učesnik ikada finala ovog turnira, za trofej se borio protiv aktuelnog vicešampiona, ove godine Miomir je branio trofej kao najbolji junir sveta. Koje finale je bilo teže? 

- Oba finala imaju svoju težinu i svoju putanju. Oba su bila podjednako teška, ali i veliki izazov. Mislim da je za mene odbrana titule bila teža. Prošle godine nisam bio favorit na ovom turniru, a onda je to daleko lakši put jer protivnici ne obraćaju pažnju, odnosno više svoju ambiciju usmeravaju na favorite. Prošle godine sam u finalu bio bolji od branioca titule, sada sam ja branio titulu. Uz to, na turnir sam došao kao izrazuiti favorit i svi moji protivnici pružali su svoj maksimum kako bi me skinuli s trona. S druge strane na turnir sam stigao sa pozicije broj jedan, a posle uspeha na prethodnim turnirima, pa su moji protivnici zazirali od mene - u dahu je govorio Kecmanović i nastavio:

- Znam po sebi da je takva pozicija, u kojoj sam ja bio i olakšavajuća i otežavajuća. Srećom, sve je bilo izbalansirano. Znao sam da ukoliko ostanem mentalno jak, koncentrisan do maksimuma i miran, doći do željenog rezultata, do trofeja i istorije. To je sada tu i jako sam srećan. Ovo je potvrda da mogu mnogo, da imam šampionsku nit i sada je vreme da uz nastavak velikog rada, sve ovo što sam uradio kao junior jednog dana uradim i u profi vodama, jer to je moj san, cilj i zbog toga se i bavim ovim poslom - zaključio je mladi as.

KAPA DOLE MAJSTORE! Kecmanović odbranio titulu na Oranž Boulu i ušao u istoriju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DS

pre 7 godina

Bravo Miomire mali care,samo napred i da za nekoliko godina krenes Novakovim stazama uspjeha. Ti i mala princeza Olga Danilovic ste nase nade i zamjene za Jecu,Anu,Boju Novaka,Janka,Viktora i Nenada. Srecno care Miomire,u nastavku karijere.

Nemanja

pre 7 godina

Bravo da zamenis Novaka ,samo nemoj da napravis kao Novak gresu sa IZBOROM ZENEda te ne unisti

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija