• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.05.2017

16:10

KO ĆE BITI NAREDNI NOVAKOV TRENER? Ovo su kandidati čiji posao će biti da vrate Đokovića na tron!

Tenis

KO ĆE BITI NAREDNI NOVAKOV TRENER? Ovo su kandidati čiji posao će biti da vrate Đokovića na tron!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otpustio je čitav stručni štab i sada je glavno pitanje ko će naslediti Marjana Vajdu i u narednom periodu biti desna ruka našeg asa

Mnogo imena je u igri, ali jasno je da Đoković nema prava na grešku. Toga je i on svestan i zato je najavio da neće žuriti sa izborom novog trenera.

- Potrebno mi je vreme da pronađem pravu osobu u timu sa kojom ću moći da se povežem na profesionalnom nivou. Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno da sprovodim dnevne rutine, i ne želim da žurim sa odlukama. Plan je da na narednim takmičenjima putujem uz podršku svoje porodice i menadžera - poručio je Novak.

SENZACIJA! ĐOKOVIĆ PROMENIO CEO STRUČNI ŠTAB! Novak: Želim da ponovo pronađem pobedničku igru!

S druge strane, s obzirom na to kako je igrao u prethodnih pola godine, evidentno je da je Đokoviću potrebna "sveža krv", i da ne sme da dozvoli sebi da dugo bude bez "šefa struke".

Kandidata ima na pretek. Postavlja se pitanje da li može da se obnovi saradnja sa Borisom Bekerom, ili je možda rešenje Pit Sampras, Goran Ivanišević, Daren Kejhil, Mats Vilander, Gustavo Kuerten, Patrik Muratoglu...

Da krenemo redom...

Reuters

BORIS BEKER

Nemac je tri godine bio prvi trener Novaka Đokovića i u tom periodu naš as je dominirao teniskim terenima. Osvojio je šest grend slemova, ređao masterse, imao najviše poena na ATP listi u istoriji (16.785).

Beker je od rastanka mnogo puta govorio o Novakovoj igri, a istakao je i da nije nemoguće da ponovo sarađuju.

- Prošli smo zajedno kroz tri uspešne godine, a činjenica da nismo produžili ugovor ne znači da nećemo sarađivati u budućnosti. Ko zna šta može da se desi za godinu ili dve. Sada smo rešili da krenemo različitim putevima, ali on zna da uvek može da me pozove ako mu je nešto potrebno - rekao je Beker nedugo pošto je prekinuo saradnju sa našim asom.

Twitter

PIT SAMPRAS

Vraćanje na staro zna da bude mač sa dve oštrice, a to Novaku ne savetuje ni Radmilo Armenulić, nekadašnji selektor naše Dejvis kup reprezentacije.

- Moja preporuka je da tim pojača Pitom Samprasom. On je svakako bolje rešenje od Bekera, porodičan je čovek i imaće više razumevanja. Amerikanac ne mora sve vreme da bude sa njim, ali bar da se povremeno pojavi u loži, ohrabri ga dodatno, posavetuje ga - poručio je Armenulić.

Spekulisalo se da je Novak pre dogovora o saradnji sa Bekerom razgovarao i sa Samprasom, ali da Amerikanac tada nije bio zainteresovan da uđe u trenerske vode.

- Đoković je kompletan igrač, ima odličan servis, veoma je talentovan i među najboljima ikada po kretanju na terenu. Uz to, veoma ga je zabavno gledati - rekao je jednom prilikom Sampras, inače idol našeg igrača.

APphoto

GORAN IVANIŠEVIĆ

Još jedan od favorita u trci za upražnjeno mesto je bivši hrvatski teniser, a sada trener Tomaša Berdiha Goran Ivanišević.

- Mogućnost da u budućnosti sarađujem s Novakom Đokovićem? Hm, to bi bilo kao da vas u fudbalu Real Madrid pozove da budete njihov trener. To se ne odbija! To je san svakoga ko želi da se bavi trenerskim poslom i ko se imalo razume u taj posao - Ivanišević.

Reuters

PATRIK MURATOGLU

Još jedno veliko trenersko ime konkuriše da nasledi Marjana Vajdu. U pitanju je Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams.

S obzirom na to da je Amerikanka u drugom stanju, te da je neko vreme neće biti na terenu, a pitanje je i da li će se uopšte vratiti tenisu, Muratoglu bi mogao da potraži novi izazov. A veći od užarene klupe u Novakovom boksu trenutno ne postoji.

- Novak je možda i najveći profesionalac kog sam video. On kontroliše apsolutno sve na terenu i u svakodnevnom životu, od ishrane do treninga, njegov tenis je jednostavno refleksija svega što radi svakog dana. Drži se rigorozno svojih principa i to pokazuje na terenu, stilom igre - istakao je Muratoglu.

Đoković i Muratoglu su u odličnim odnosima, i to bi moglo da ima značaja pri Novakovom izboru. Naš as je nedavno zajedno sa Serenom bio bio specijalni gost na otvaranju Muratogluove teniske akademije.

Reuters/fotomontaža

DAREN KEJHIL

Australijski trener Daren Kejhil je bio prvi favorit da nasledi Borisa Bekera kada je Nemac napustio Novakov štab. 

Međutim, Kejhil je trener Simone Halep, koja je tada poručila da nema nameru da pusti Australijanca kod Đokovića. Možda se u međuvremenu nešto promenilo...

AP/Photo

GUSTAVO KUERTEN

Trostruki osvajač Rolan Garosa Gustavo Kuerten jedan je od bivših igrača koji bi možda i najviše "legao" Đokoviću.

Naš as i Brazilac su u veoma dobrim odnosima, a Novak je nakon što je prošle godine osvojio Rolan Garos, "ukrao" foru od Kuertena i reketom nacrtao srce na pariskoj šljaci.

- Novak je u stanju da sruši sve rekorde, i da čak prestigne Rodžera Federera po broju grend slomova. Kada je na vrhuncu, njegova igra je zastrašujuća - veruje Kuerten.

Vudbridž: Novaku ne treba trener!

Legendarni australijski teniser Tod Vudbridž poručuje da Novaku Đokoviću ne treba trener.
Bilo bi veoma teško da se neko tek tako pojavi da bi trenirao Novaka, jer je on već dostigao teniske visine. Kako iko to da unapredi osim ako igrač nije otvoren za nešto potpuno novo? Ne vidim da je iko za to sposoban trenutno - smatra Vudbridž.

Dva iznenađenja - TONI NADAL I MATS VILANDER

Toni Nadal i Rafael Nadal na kraju sezone prekidaju saradnju, pa se "namešta" senzacionalan transfer u Novakov štab. Toni je u prošlosti hvalio Đokovića.

- Novak Đoković, kada je na svom maksimumu, pokazuje da je najraznovrsniji igrač. On radi sve: napada, brani se, bori se i praktično je nepobediv kada igra svoj najbolji tenis - smatra Toni.

Možda i najveće iznenađenje bio bi Mats Vilander. Zvuči kao naučna fantastika da dežurni kritičar i "pljuvač" naše asa nasledi Marjana Vajdu, ali... Nikad se ne zna.

Nije tačno da ne volim Novaka, obožavam ga. Ja samo govorim istinu, a ona ponekada boli. Ali, ako ne čujete istinu i stalno slušate: "O, ima 19 godina i osvojio je Australijan open. O, tako je dobar", možda ne bi bio tako uspešan danas. Kao igrač imam luksuz da gledam tenis i kažem šta mislim. To kakav je Novak bio kad je imao 20, nije bilo dovoljno dobro da bude svetski broj jedan i osvoji 11 grend slemova. E, neverovatno je to koliko se promenio teniski i psihički. Toliko da je sada jedan od najvećih tenisera svih vremena. Ali da su ga svi samo hvalili, možda ne bi bio - rekao je Vilander prošle godine u intervjuu za Informer.

Kandidata je mnogo, Novak zna šta mu je činiti...

Anketa

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dusan

pre 6 godina

Ako Djokovic sam sebe ne vrati na tron,nema trenera koji ce to uciniti.Da se ne zavaravamo.U krizu je gurnuo sam sebe,pa to sto menja trenere ne znaci i ponovno vracanje na tron.Uspece samo ako promeni sebe.

Barbara Liry

pre 6 godina

Vilander hoce reci: da ga nisam kritikovao nebi bio to sto jeste. Providno udvaranje. Za mnoge, gore pomenute, Novak je "obecana zemlja". Ivanisevic je bar bio iskren. Moje misljenje je da bi Vilander bio “trojanski konj” kao Novakov trener. Nije imao lepe reci za sve Novakove uspehe niti ima iskrene namere nudeci se za trenera.

Jovan

pre 6 godina

Novaku je potrebna nova zena ,koja ima unutrasnju i spoljnu lepotu i koja ce mu upaliti zar za zivotom ,ova dokona ga unisti

alexander

pre 6 godina

pre trenera otpustio je mamu i tatu,netrebaju mu ima ih zena .... ima chowek gurua ? ko kome gura neznam,znam da je sunowrat krenuo a u glawnoj ulozi nesrecni srbin kome swa pamet smestena u pantalonama....od danas na onanisanje gledam kao na patriotski chin....

Agassi

pre 6 godina

Glaso takodje za Matsa bez istine nema napred.

Nemanja

pre 6 godina

Novaku su u ovom trnutku potrebni profesionalni visokostrucni psihijatri i da pauzira jednu godinu ,onda bi mozda mogao da se vrati a ovako mrka kapa

goxy

pre 6 godina

nikad ga nisam krivio nizasta,cak smatram da je normalno i to sto je trenutno smanjio gas,al ako uzme za trenera ivanisevica pada u vodu sve sto je uradio za srbe i srbiju\n

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija