• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.09.2018

13:00

VAJDA NIJE BIO OPTIMISTA ZA NOVAKA! Evo šta bi rekao da ste ga pitali pre nekoliko godina

Tenis

VAJDA NIJE BIO OPTIMISTA ZA NOVAKA! Evo šta bi rekao da ste ga pitali pre nekoliko godina

Podeli vest

Trener Novaka Ðokovića, Marijan Vajda, izjavio je da srpski as nije daleko od rekorda Rodžera Federera po broju gren slem titula i da misli da bi mogao da ga nadmaši

Ðoković je pobedio Del Potra 6:3, 7:6 (7:4), 6:3 i stigao do 14. gren slema u karijeri, po čemu su ispred njega samo Rafael Nadal (17) i Rodžer Federer (20).

- Da ste me pitali pre nekoliko godina, rekao bih da su Federer i Nadal predaleko ispred Ðokovića, ali sve im je bliži - rekao je Vajda.

Vajda je priznao da mu je emotivno teško palo finale protiv Del Potra.

- Emocionalno, u poređenju sa Vimbldonom (gde je Ðoković pobedio u julu ove godine), za mene je važnije da pobedim ovde. Ðoković je ovde uvek igrao najbolje, ali je samo dva puta uspeo da osvoji trofej (2011, 2015.). Bilo je tu raznih faktora koji su uticali, publika, vreme, kiša, vlaga... Ðoković voli Vimbldon, ali na ovom terenu stvarno morate da se dokazujete - izjavio je Vajda.

Za finalni meč istakao da je Ðoković bio veoma fizički spreman, kao i da su mu udarci bili na visokom nivou.

- Ðoković je na početku, u prvih nekoliko rundi imao neke teške mečeve, ali je uspeo da dođe do pobede jer je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije. Forhend mu je zaista odličan i tim udarcem je diktirao tempo - ocenio je Vajda.

Slovački stručnjak kao ključnu stvar označio je i mentalnu snagu trenutno svetskog broja tri.

- Psihički nije padao ni u jednom trenutku jer je imao cilj. Vratio se na vrhunski nivo - zaključio je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija