• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.10.2018

10:20 >> 13:37

ĐOKOVIĆ - ŠARDI 28:0! Novak preko stare mušterije krenuo u poteru za NADALOM!

Tenis

ĐOKOVIĆ - ŠARDI 28:0! Novak preko stare mušterije krenuo u poteru za NADALOM!

Podeli vest

Potera za Rafaelom Nadalom je počela - pobednički! Novak Đoković je savladao staru mušteriju Žeremija Šardija, 12. put u karijeri, u 2. kolu turnira u Šangaju - 6:3, 7:5

Novak je u 12 duelu, 12. put pobedio Šardija i ponovo nije izgubio ni set! To je ukupno 28:0 u setovima za Đokovića protiv francuskog tenisera!

Sve je pokušavao Žeremi, menjao je taktiku, nivo agresivnosti, izlazio na mrežu, ali ništa nije vredelo. U drugom setu je uspevao da pruži jači otpor, ipak nedovoljno čak i za prvi set u karijeri protiv srpskog tenisera.

Đoković će u 3. kolu imati priliku da vrati jedan ovosezonski dug. Igraće ili protiv Marka Čekinata, koji ga je eliminisao sa Rolan Garosa ili protiv Hjeon Čunga, koji ga je savladao na Australijan openu.

TOK MEČA:

GEM, SET I MEČ! Đoković je sa 6:3, 7:5 pobedio Šardija!

Nema i dalje brejk lopti, Đoković lako dobija svoj gem i vodi 6:5.

Nije Đokovića izbacila iz takta ispuštena šansa u prethodnom gemu. Šardi je dobio prvi poen, Novak ostale i vodi sa 5:4. Neizvesnost u drugom setu se nastavlja. Bilo je 30:30, da bi potom Žeremi dobro odservirao i došao do 5:5.

Sve po starom, Novak glatko osvaja svoj servis gem za prednost od 4:3. Auh, kakva šansa! Imao je Đoković 0:30 i činilo se da brejk ne može da mu izmakne, ali je Šardi uspeo da izvuče četiri naredna poena, dva asovima i da izjednači na 4:4.

Prišao je Šardi na 40:30, ali na naredni Novakov forhend nije imao pravi odgovor - 3:2. Uzvraća Francuz sigurnim gemom, uspevao je da "probije" Đokovića i da dođe do 3:3.

Sve pokušava Šardi, menja, kombinuje, izlazi na mrežu, ali ništa od toga za sada ne daje rezultat. Novak vodi 2:1. Nema za sada brejk šansi ni na drugoj strani, Francuz drži svoj servis - 2:2.

Tamo gde je stao u prvom, Novak je nastavio u drugom setu. Lak servis gem i vođstvo od 1:0. Gromoviti servisi Šardija, koji ide na sve ili ništa, a ovog puta mu je to prošlo - 1:1.

 

 

Prvi set:

SET! Novak je dobio prvi deo meča sa 6:3!

Promenio je Šardi taktiku, zaigrao je mnogo ofanzivnije i smanjio na 4:3. Najteži gem za Đokovića do sada, uz jedan "ukradeni" poen od strane sudije. Ipak, vodi 5:3.

BREJK! I evo ga, Novak uzima servis Francuzu i vodi sa 3:2! Brejk potvrđen bez izgubljenog poena - 4:2.

Dugo je trajao treći gem, igralo se na razliku, a Šardi je iskoristio nedovoljno snažne i precizne udarce srpskog tenisera da povede sa 2:1. Mogao je Novak na 40:15 duplom servis greškom da zakomplikuje, ali sjajan poen potom za 2:2.

Šardi je prvi servirao i dosta lako je dobio gem - 1:0. Nije mnogo problema imao ni Đoković da osvoji svoj prvi servis gem - 1:1.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija