• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2018

20:13

ĐOKOVIĆ NA NADALA TEK U FINALU PARIZA, srpskog asa u polufinalu čeka Federer!

Tenis

ĐOKOVIĆ NA NADALA TEK U FINALU PARIZA, srpskog asa u polufinalu čeka Federer!

Podeli vest

Novak Đoković i Rafael Nadal na mastersu u Parizu mogu da se sastanu tek u finalu, dok je Rodžer Federer potencijalni rival srpskom asu u polufinalu takmičenja


Novak Đoković će kao drugi teniser sveta biti drugi nosilac, a pohod na petu titulu u Bersiju startovaće protiv pobednika meča Marko Čekinato – kvalifikant.

Potencijalni protivnici drugom teniseru svetu u narednoj rundi takmičenja su Džimhur ili Cicipas, dok bi u četvrtfinalu mogao da igra sa Čilićem, Dimitrovim, Bautistom Agutom ili Kolšrajberom.

U polufinalu Đokovića čekaju teži rivali:  Federer, Anderson ili Nišikori, a kao što smo već pomenuli, borba za trofej i prvo mesto moga bi da usledi sa Nadalom, Zverevom, Timom ili Iznerom.

Španac nije igrao od polufinala Ju Es opena, zbog povrede kolena, pa mu se Novak Đoković približio na samo 215 bodova na listi. To znači da će Rafa morati da u Parizu ostvari makar identičan rezultat kao Đoković, da bi odbranio tron. 
 

Drugi srpski teniser Filip Krajinović u prvom kolu se sastaje sa Karenom Hačanovim. Ukoliko bude bio bolji u tom meču, očekuje ga okršaj sa Britancem Kajlom Edmundom.

 

Biće ovo Noletovo trinaesto učešće na mastersu u Parizu, a titule je osvajao 2009, 2013, 2014. i 2015. godine.

Branilac titule iz 2017. godine je Amerikanac Džek Sok koji je u finalu bio bolji od našeg Filipa Krajinovića.

Nadal je takođe slobodan u prvom kolu, potom bi mogao da igra sa Verdaskom ili Šardijem, u trećem kolu su mu potencijalni rivali Gaske i Šapovalov, a u četvrtfinalu: Tim, Ćorić, Medvedev...
U polufinalu će šansu da zaustave Španca imati Zverev, Izner ili Edmund, ako ne uspeju, onda ga u finalu nadamo se očekuje Đoković. 

Raonić ili Conga su potencijalni protivnici Federeru u drugom kolu mastersa u Parizu, u trećem bi mu se na putu mogao naći Fonjini, a Anderson u četvrtfinalu. Ako dogura do polufinala mogao bi da udari na našeg asa, a u borbi za trofej na Nadala, Zvereva ili Tima.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija