• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.11.2018

21:55

ĐOKOVIĆ U POLUFINALU PARIZA! Nole preokrenuo Čilića

Tenis

ĐOKOVIĆ U POLUFINALU PARIZA! Nole preokrenuo Čilića

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Hrvata Marina Čilića 4:6, 6:2, 6:3 i plasirao se u polufinale gde će igrati protiv boljeg iz duela Rodžera Federera i Keija Nišikorija

Nije ovo bila najbolja partija povratnika na prvo mesto u ATP listi, ali je ponovo pokazala u kakvom mentalnom stanju se nalazi Đoković i da čak uz nešto slabije izdanje može da izađe kao pobednik.

Novak je prepustio prvi set Čiliću i činilo se da će se ishod ovog četvrtfinala završiti kao i pre dve godine kaada je Hrvat savladao Đokovića i označio njegov sunovrat, ali je Novak to sprečio.

Drugi set je pokazao model igre na koji smo navikli da gledamo od Novaka u drugom delu ove sezone, a u ovom delu igre Čilić je osvojio samo jedan gem.

Nešto veća neizvesnost bila je u završnom setu, ali to je bilo dovoljno da Čilić uzme samo gem više u odnosu na prethodni i 16. put u karijeri položi oružje pred Đokovićem.

Kraj

Novak rešava poslednji gem na svoj servis i pobeđuje rezultatom 6:3 za konačnih 2:1 po setovima.

BREJK! Novak uzima brejk i vodi 5:3 i ima priliku da u narednom dođe do pobede i izbori plasman u polufinale.

Još jedan neizvesni gem završava se u korist Novaka koji vodi sa 4:3 u gemovima. Završetku gema je prethodila sporna situacija da li je lopta pala drugi put na podlogu ili ne, ali najvažnije je da je Novak izašao kao pobednik.

Novak stiže do vođstva od 3:2, ali je u narednom bio bez šanse za brejk i Čilić je izjednačio na 3:3.

BREJK! Čilić stiže do brejka i vodi 2:1, ali Novak uzvraća kad je najpotrebnije i stiže do 2:2.

Novak lagano uzima prvi gem u trećem setu 1:0, a Čilić u narednom stiže do izjednačenja 1:1, bez obzira na to što je Novak imao šansu da mu uzme brejk.

II set

 

BREJK-SET! Novak uz dosta sreće uzima novi brejk koji mu je doneo izjednačenje u setovima. Rezultat u drugom setu je bio 6:2 i sada je 1:1 u setovima. Čekamo treći set.

Opet to nije izgledalo dovoljno ubedljivo, ali Novak nije dopustio iznenađenje i došao je na gem do izjednačenja 5:2.

Imao je priliku Novak da ponovo uzme brejk i stigne do ogromne prednosti, ali usled neiznuđene greške Đokovića, Čilić smanjuje na 4:2.

Novak potvrđuje brejk i u petom gemu stiže do vođstva od 4:1. Još dva gema i izjednačenje.

 

 

Đoković stiže do 2:1 u drugom setu, a ubrzo stiže i do brejka i vodi sa 3:1. Istina, Nole je opet propustio nekoliko brejk-lopti, ali je stekao dovolju zalihu šansi da ovaj put nije mogao da toliko kiksne.

Novak stiže do vođstva u prvom gemu drugog seta 1:0. Imao je šansu Đoković da otkine brejk Čiliću, ali nije uspeo u tome i sada je 1:1.

I set

GEM-SET! Čilić rutinski koristi priliku i osvaja prvi set rezultatom 6:4.

 

Ponovo se kockao Novak i ovaj put mu se obilo o glavu. Čilić vodi 5:4 i ima priliku da na svoj servis stigne do prvog seta.

Još jedan težak gem koji je bio na ivici da pripadne Čiliću, ali je Novak izuetnim servisom uspeo da ga spreči i sada vodi 4:3. Prilično lako uzvraća hrvatski teniser i izjednačuje na 4:4.

Izuzetno dug gem i čak tri brejk-lopte Novak nije uspeo da iskoristi i Čilić stiže do 3:3.

Đoković stiže do novog vođstva 3:2 u gemu u kome je prethodno spasao brejk-loptu.

Đoković je bez većih problema stigao do drugom osvojenog gema na svoj servis i vodi 2:1. Čilić uzvraća i stiže do 2:2.

Neiznuđenim greškama Čilića Novak stiže do prednosti od 1:0 u gemovima. Ipak, nešto pribranijom igrom i manjim greškama u odnosu na prvi gem, Čilić stiže do 1:1.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija