• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2018

12:58

NOVAK POVRATNIK GODINE, VAJDA NAJBOLJI TRENER! ATP objavio tradicionalne godišnje nagrade

Tenis

NOVAK POVRATNIK GODINE, VAJDA NAJBOLJI TRENER! ATP objavio tradicionalne godišnje nagrade

Podeli vest

Svetski teniser broj jedan Novak Đoković proglašen je za povratnika godine u izboru ATP-a, dok je njegov trener Slovak Marijan Vajda dobio laskavo prizanje za trenera godine na izmaku

ATP je naširoko pojasnio kako je Novak u drugoj polovini sezone napravio fenemenalan povratak izdigavši se od igrača koji nije bio ni u prvih 20 ka liderskoj poziciji što je pre njega pošlo za rukom jedino Maratu Safinu pre 18 godina.

- Srpski teniser je obezbedio istorijski povratak na mesto broj 1 na kraju sezone i postao je prvi teniser van Top 20 koji se popeo na čelo liste u toku iste sezone. Đoković je bio 22. u junu mesecu pošto je početkom godine operisao lakat. Sve se promenilo kada je došao na Vimbldon, ostvario je seriju od 31-2 osvojivši pehare u Londonu, na US Openu i na mastersima u Sinsinatiju i Šangaju. Pobedom u Sinsinatiju, ostvario je Zlatnui masters karijere, postavši prvi teniser koji je kompletirao svih devet masters titula. Sa broj 1 pozicijama na kraju 2011, 2012, 2014. i 2015. godine, Đoković se pridružio Džimiju Konorsu i Rodžeru Federeru kao igra sa najviše čelnih pozicija na kraju sezone i ispred njih je samo Pit Sampras koji je šest puta bio prvi na kraju godine - stoji u ATP-ovom obrazloženju nagrade za Novaka Đokovića. 

NOVAK SE TRI DANA GUŠIO U SUZAMA POSLE OPERACIJE! Đoković: Preispitivao sam se gde sam to pogrešio

Da Novakovo prvo mesto nije plod slučajnosti već ogromnog napora, ali i valjano izabranih saradnika videlo se i po tome što je za najboljeg trenera godina proglašen Vajda, koji je posle prekida obnovio saradnju sa Đokovićem.

RIVALSTVO SA RAFOM I NOVAKOM NIJE ISTO! Federer otkrio u čemu je razlika između Đokovića i Nadala

- Vajda i njegov dugogodišnji učenik Novak Đoković obnovili su saradnju u aprilu na Mastersu u Monte Karlu posle jednogodišnje pauze. Pedesettrogodišnji Slovak je vodio Đokovića do prve pozicije na ATP listi i grend slem titula na Vimbldonu i US Openu, kao i do masters titula u Sinsinatiju i Šangaju. Vajda je nekada kao igrač bio 34. na svetu i osvojio je nekoliko pehara u drugoj polovini osamdesetih - piše u obrazloženju nagrade za Vajdu. 

Njih dvojica će naredne nedelje imati veliku priliku da sjajnu godinu zaokruže na najbolji način, osvajanjem pehara na ATP tur finalu u londonskoj "O2 Areni". 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija