• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2018

15:47

POBEDIO JE NADALA I VIŠE SE NIJE PLAŠIO! Vajda otkrio kako je Novak pregrmeo težak period i seriju poraza!

Tenis

POBEDIO JE NADALA I VIŠE SE NIJE PLAŠIO! Vajda otkrio kako je Novak pregrmeo težak period i seriju poraza!

Podeli vest

Trener Novaka Đokovića Marijan Vajda kaže da se srpski teniser izborio sa strahom od poraza posle pobede nad Rafaelom Nadalom u polufinalu Vimbldona

 

Iako je posle poraza od Marka Čekinata na Rolan Garosu Novak Đoković izjavio da ne zna hoće li da igra na Vimbldonu, upravo je najprestižniji teniski turnir na svetu bio prekretnica. Malo ko se nadao da će osvojiti Vimbldon posle brojnih poraza na početku sezone.

Sam je odličio da igra na travi. Osećao se odlično od trenutka kada je stao na teren. Zaboravio je sve što se na zemlji dogodilo. Iako je izgubio od Čilića u Kvinsu, činjenica da je igrao finale mu je donela mnogo samopouzdanja. Polufinale Vimbldona protiv Nadala je bio meč koji je okrenuo sve. Bilo je neverovatno. Neko je od navijača viknuo: "Hvala vam na ovome". Posle toga, Novak se više nije plašio poraza -  otkrio je Vajda u intevjuu za Ubitennis.

Slovački stručnjak vratio se u Đokovićev tim posle godinu dana pauze. Prvi deo sezone nije bio sjajan, ali su zato "razbili" u drugom delu, pa je Novak za samo nešto više od četiri meseca od 22. mesta na ATP listi došao do trona.

Vimbldon promenio sve

Polufinale Vimbldona protiv Nadala je bio meč koji je okrenuo sve. Bilo je neverovatno
Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića

Znam Novaka godinama, ali nisam mogao ni da zamislim da će se vratiti na ovaj nivo tako brzo. Osećao sam da krećemo novim putem. Bilo je mnogo sumnji. Teško je bilo gledati unazad, u vreme kada je osvajao toliko trofeja, i predviđati budućnost. Prvo što me je pitao kada smo ponovo počeli da radimo je kada će ponovo pobeđivati. Tada nisam mogao da mu pomognem, tek sam se vratio, ali sam mu rekao da mora da trenira i da vrati stare navike. Bio je to dug proces, koji je zahtevao mnogo međusobnog poverenja.

Poraz od Čekinata u Parizu bio je jedan od teških trenutaka tokom povratka.

- Taj poraz je zaista bio težak, najgori. Bilo je pitanje kako će ga podneti. Dva dana kasnije me je pozvao i rekao da će ipak igrati na travi. To je bila dobra vest - prisetio se Vajda.

Srbin je savladao Rafael Nadala u pomenutom meču sa 3:2 (6:4, 3:6, 7:6, 3:6,10:8), a onda u finalu pobedio Kevina Andersona 6:2, 6:2, 7:6.

S Marijanom Vajdom se u tim Novaka Đokovića vratio i fizio Gebhard Fil Grič. U boksu ne sedi više Pepe Imas, koji ne nedostaje Slovaku.

- Guru? Radite kao tim i tim koji je sada na okupu je onaj koji meni najviše odgovara - jasan je bio Slovak.

 Vajda koji nije hteo da odgovori da li mu nedostaje Boris Beker.

- To je pitanje za Novaka - kratko je rekao Vajda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija