• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2018

20:08

NOVAK JE NA MOJOJ STRANI, ZA FEDERERA VAŽE DRUGA PRAVILA! Zverev se požalio na očajan raspored

Tenis

NOVAK JE NA MOJOJ STRANI, ZA FEDERERA VAŽE DRUGA PRAVILA! Zverev se požalio na očajan raspored

Podeli vest

Poslednji polufinalista Završnog mastersa u Londonu Aleksandar Zverev požalio se na iscrpan raspored tokom teniske sezone navodeći da za razliku od ostalih tenisera ista pravila ne važe i za Rodžera Federera, dok je Novak Đoković na njegovoj strani

Mladi Nemac se na startu takmičenja u Londonu nedavno požalio kako je sezona koja traje od januara do novembra preduga i da to ima efekte na igrače, a Federer mu je na to odgovorio da bi igrači trebalo da budu zahvalni što imaju priliku da se takmiče i da mogu otići na odmor kad god žele.

Taj odgovor se Zverevu to baš nije dopalo, pa je odgovorio Švajcarcu. 

- Rodžer je stariji, za njega važe drugačija pravila ATP-a. On zbog godina može da preskoči dva mastersa. Ne mora ni da igra na svim turnirima Serije 500. Ja moram da igram sva četiri grend slema, devet mastersa i četiri ATP 500 turnira. Čak sam igrao i ATP 250 seriju. Rekao sam, nije stvar u količini tenisa koji igramo, već koliko imamo odmora - jasan je bio mladi Nemac i nastavio sa opširnim izlaganjem:

- Čak i ako jednu nedelju ne igrate, ne možete na odmor. Morate da trenirate. Moje viđenje je da nemamo dovoljno vremena za pripreme. Završimo turnir ovde, odemo 10 dana na odmor, treniramo dve nedelje i idemo u Australiju. Problem je u slobodnom vremenu, jer ga tokom sezone gotovo i nemamo. Ne možemo reći usred sezone nešto u stilu: "idem sad dve nedelje na Maldive" - rekao je Zverev.

ZVEREV OBEZBEDIO NOVAKU PRVO MESTO! Nemac savladao Iznera i poslao Đokovića na Andersona

Zverev je govorio i o fizičkim pripremama koje moraju da budu bazične pa iziskuje dodatno vreme koje se van sezone izdvaja za njih.

- Ne funkcioniše to tako. Morate da trenirate, da budete pripremljeni. Što se fizičkog dela tiče, ne možete preterano žestoko da radite tokom sezone. Taj deo van sezone je ustvari jedini deo za bazične pripreme - kaže Zverev. 

Zvezev je dodao da na svojoj strani ima moćne saveznike, poput najboljeg igrača sveta, Novaka Đokovića. 

- Ako pitate Novaka, a razgovarao sam sa njim o svemu, on je saglasan sa mnom. On razmišlja na taj način već desetak godina, ali nikada nije previše pričao o tome. Sada kada su igrači izrazili svoj stav, i on je glasniji - rekao je nemački teniser. 

Kada je reč o polufinalu sa Federerom rekao je da zna šta ga očekuje. 

- Sjajno je doći do polufinala završnog mastersa, ali turnir još nije gotov. Ja sam u polufinalu, ostali su samo dobri protivnici, tu su samo najbolji na svetu. Sutra igram protiv Rodžera i to će biti veoma težak, ali se nadam lep meč. Mislim, Rodžer je na ovoj podlozi, u dvorani, neverovatan- rekao je Zverev.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija