• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

20.11.2018

16:13

NOLETU NIKO NIJE RAVAN! Teniski stručnjaci najavljuju Đokovićevu dominaciju u 2019. godini!

Tenis

NOLETU NIKO NIJE RAVAN! Teniski stručnjaci najavljuju Đokovićevu dominaciju u 2019. godini!

Podeli vest

Poraz od Aleksandera Zvereva neće uzdrmati Novaka Đokovića, naš as će u 2019. godini dominirati na teniskim terenima, poručuju za Informer Nikola Pilić i Radmilo Armenulić


Teniski stručnjaci smatraju da Nole neće imati pravog konkurenta naredne sezone, samo ako ga zdravlje posluži.

Srpski teniser je u finalu Završnog mastersa u Londonu glatko izgubio od Zvereva (6:4, 6:3), ali to nije razlog za brigu, smatra Pilić.

Čudo neviđeno

Poraz od Zvereva nije bitan, važno je da je Novak ponovo prvi na svetu i da je napravio čudo za četiri meseca
Nikola Pilić, teniski trener

- Novak je izgubio jer nije bio potpuno fizički spreman. Nešto se sa njim dogodilo, jer je dan ranije igrao fantastično protiv Andersona. Protiv Zvereva se od prvog gema videlo da nešto nije u redu. Siguran sam da je imao neki zdravstveni problem, teško je disao. Verovatno je reč o prehladi. A onda, u takvim situacijama, ni mentalno niste spremni i jaki. Da je bio fit, Novak bi pobedio - kaže za naš list Pilić.

Pada Nadal

Iako je poraz u finalu Završnog mastera neočekivan, hrvatski trener mu ne daje mnogo na značaju.

- Taj poraz nije bitan, važno je da je Novak ponovo prvi na svetu i da je napravio čudo za četiri meseca. On ne brani ništa do Londona i sa te strane je rasterećen. Ako bude išlo po planu, biće broj jedan do leta sigurno. Da igra upola dobro kao drugi deo ove sezone, i za Noleta neće biti zime - ističe Pilić.

Iskusni stručnjak smatra da je Đoković prvi favorit za osvajanje Australijan opena.
 

- Bez dileme, Novak je favorit u Melburnu, uvek tamo igra dobro. Šta će biti, zna samo onaj gore, ali za Đokovića je najbitnije da bude zdrav. Misli da su mu Federer i Nadal i dalje glavni konkurenti, ali ako Nole bude igrao kako ume, teško da će i oni imati šanse. Mlađi igrači poput Zvereva, Kirijosa, Ćorića i Cicipasa još nisu zreli da ugroze staru gardu - zaključuje Pilić.

Osvaja bar tri grend slema

Očekujem da Novak osvoji bar tri grend slema i stigne Španca. Tipujem na Australijan open, Vimbldon i Ju-Es open
Radmilo Armenulić

Sa njim je saglasan i nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić.

- Nadal će biti najveći protivnik Novaku naredne sezone za osvajanje turnira. Povremeno i Federer, koji bira turnire poslednjih nekoliko sezona, ali svaka mu čast na tome što i sa 38 godina igra, i to veoma dobro. Verujem da će Đoković dobro da se spremi za narednu sezonu. Turnir u Dohi će mu biti priprema za Australijan open i očekujem da osvoji prvi grend slem u sezoni - poručuje Armenulić za Informer.

Srpski teniser trenutno ima 14 grend slem trofeja, a ispred njega su samo Rafael Nadal sa 17 i Rodžer Federer sa 20.

- Očekujem da Novak osvoji bar tri grend slema i stigne Španca. Tipujem na Australijan open, Vimbldon i Ju-Es open. Na Rolan Garosu će mu biti malo teže zbog Nadala, koji je dominantan na šljaci, ali nije nemoguće da veže sva četiri grend slema. Bitno je da Đokovića zdravlje posluži, za ostalo će on da se pobrine - naglašava Armenulić.

Najgori meč

Iskusnog teniskog stručnjaka je poraz od Zvereva iznenadio, ali ga nije zabrinuo.

- Zverev je zasluženo pobedio, bio je bolji igrač. Novak je pravio veliki broje grešaka, što se njemu retko dešava. Ovo je možda bio Đokovićev najgori meč u poslednja dva meseca, ali to ne treba da ga brine jer je drugi deo sezone odigrao neverovatno - zaključuje Armenulić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija