• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

23.11.2018

07:04

TENIS ĆE PROPASTI BEZ NOVAKA, RAFE I RODŽERA! Čelnici ATP zabrinuti za budućnost "belog sporta"!

Tenis

TENIS ĆE PROPASTI BEZ NOVAKA, RAFE I RODŽERA! Čelnici ATP zabrinuti za budućnost "belog sporta"!

Podeli vest

Posle Novaka Đokovića (31), Rafaela Nadala (32) i Rodžera Federera (37) tenis će doživeti potop! Tako misle u Asocijaciji teniskih profesionalaca (ATP), tvrdi najpoznatija teniska novinarka na svetu Ketrin Vitaker


Britanka koja radi za Eurosport i Bi-Bi-Si kaže da su čelnici ATP žestoko zabrinuti da će interesovanje za tenis drastično opasti kad pomenuti trio ode u penziju, jer dostojnih naslednika nema na vidiku.

Istorijska generacija

Zbog toga ih je obradovao nedavni trijumf Nemca Aleksandra Zvereva (21) na završnom mastersu u Londonu, do kog je došao pobedama nad Federerom u polufinalu, a potom i nad našim Noletom u finalu.

Promenio ploču

Novak i dalje nije na onom nivou od pre nekoliko godina, očekujem da će sledeće sezone biti bolji nego ikad
Mats Vilander, teniski stručnjak


- Pobeda Aleksandra Zvereva je odlična vest za ATP, prihvatili su je sa oduševljenjem. Koliko god da je tenis trenutno popularan, oni su zabrinuti i uspaničeni za budućnost. Pitaju se šta će ostati nakon što u penziju odu Đoković, Nadal i Federer, pa čak i Endi Marej - otkrila je Ketrin Vitaker.

Fanovi Rodžera Federera sa strepnjom čekaju dan kada će Švajcarac reći "dosta je tenisa", a budućnost Mareja i Nadala brine mnoge jer konstantno imaju problema sa povredama. I pored svega toga, sva četiri grend slema tek završene sezone pripala su Federeru, Đokoviću i Nadalu.

- U ATP bi bili još zadovoljniji da Zverev osvoji neki grend slem, ali i završni masters je značajan. Svakako su u pravu što su se uspaničili, jer se ovakva dominacija ne dešava jednom u generaciji već jednom u istoriji. Ali o narednim generacijama ćemo pričati tek za nekoliko godina, a Zverev je za sada svakako najbolji u njoj - podvukla je Vitakerova.

Zverev je definitivno jedini među mlađim teniserima koji je za sada pokazao da može da se nosi sa najjačima, a Vitakerova smatra da je Novak sigurno zabrinut zbog poraza.

Britanci: Đoković neće biti prvi! 
 

Nakon velike prašine koja se podigla zbog nepreciznih predviđanja francuskog lista "Lekip" i čuveni britanski "Telegraf" napravio je listu top 10 igrača 2023. Troje stručnih teniskih novinara dalo je svoje mišljenje - na jednoj listi Novaka Đokovića nema u prvih 10, na drugoj je peti, a na trećoj šesti. Prvog mesta za Srbina nema ni u najavi, a Britanci na toj poziciji očekuju Denisa Šapovalova i Aleksandra Zvereva, trenutno 27. odnosno četvrtog igrača sveta.

- Da li je poraz u Londonu alarmirao Novaka? Pa, mislim da je bar malo zabrinut. On je igrač godine, imao je sjajnu sezonu, prvi je na ATP listi... Ali svi znamo da je perfekcionista i ne verujem da je tek tako prešao preko poraza. Pogotovo što je izgubio i finale mastersa u Parizu od Karena Hačanova - zaključila je Ketrin Vitaker.

Plaši rivale

Ipak, nekadašnji teniser i Đokovićev najveći kritičar Mats Vilander smatra da se stvari neće promeniti preko noći.

- Novak je osvojio dva grend slema ove sezone, ali i dalje nije na onom nivou od pre nekoliko godina. Mislim da će u sledećem periodu dodatno unaprediti svoj tenis i verovatno, u sledećih 12 meseci, igrati bolje nego što je ikada igrao - ovog puta nahvalio je Šveđanin srpskog tenisera.

Sa njim je saglasan još jedan bivši igrač, Jonas Bjorkman.

- Mislim da je pred njim budućnost i najbolji tenis. Način na koji je ukrotio servis Džona Iznera u Londonu je bio impresivan, i kada uspevate tako da vraćate servise protivnika, a svoje gemove kontrolišete, stvarate strašan pritisak na druge momke. Tada se podsvesno malo i uplaše jer znaju da uopšte neće dobijati lake poene - podvukao je Bjorkman.

NOVAKOVA DOMINACIJA TRAJAĆE TRI-ČETIRI GODINE! Gustavo Kuerten oduševljen Đokovićevim povratkom

NOVAK "ŠIJE" RIVALE I VAN TERENA! Za pet meseci Đoković zaradio 11.250.000 dolar!

(VIDEO) OVO JE GENIJALNO! Evo kako je Đoković dao rivalima šest meseci fore, pa ih oduvao!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
naravno

pre 5 godina

Vjerovatno originalni naslov ovog teksta glasi "Tenis će propaasti bez Federera ,Nadala i Novaka" ,ali ste vi kao pravi "profesionalni " novinari po starom dobrom običaju malo naslov "popravili " i redosljed trojice tenisera izmjenjali po svojoj volji.I vrapci na grani znaju ,ali ne i vi da Federer i dalje najviše privlači publku na turnre ,dok je Novak daleko iza njega.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija