• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.01.2019

23:18

ĐOKOVIĆ SASUO PIKEU SVE U LICE: Uslovljavaju tenisere, mnogo je nezadovoljnih ljudi, igrača...

Tenis

ĐOKOVIĆ SASUO PIKEU SVE U LICE: Uslovljavaju tenisere, mnogo je nezadovoljnih ljudi, igrača...

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković kaže još nije još odlučio definitivno da li će igrati Dejvis kup ili ne i poručio da nema konflikt sa Đerarom Pikeom, iako je protiv novog formata DK

Od 2019. će se igrati po novom sistemu takmičenja, gde će završni turnir Dejvis kupa biti igran u Madridu krajem novembra.

- Nisam još odlučio šta ću da radim. Ono što znam definitivno je da ću sledeće godine u ovo vreme igrati na ATP kupu. To je takmičenje koje želimo da uveličamo kako god možemo - kazao je za Blic Đoković posle turnira u Dohi.

Objasnio je i Novak Đoković u kakvim je odnosima sa Đerarom Pike čija je grupa "Kosmos" kupila Dejvis kup i formirala novo takmičenje.

U dosta smo korektnom i iskrenom odnosu već tri godine unazad koliko se on zalaže za promenu formata Dejvis kupa. Kada god je imao nešto da mi kaže, rekao mi je u lice i ja njemu isto tako, tako da ne postoji nikakav konflikt među nama. Jednostavno, ako se ne slažemo u nekim stvarima, to ne znači da se stvara neka neprijatna atmosfera. I dalje imam poštovanje za njega, kao čoveka i sportistu. Neću da ulazim u to kako se formirao dogovor između njega i ITF-a, ali postoji mnogo nezadovoljnih ljudi, igrača, funkcionera širom sveta. Takve vrste promena su prilično revolucionarne, izazivaju mnogo negativnih komentara i nezadovoljstva i čovek na to mora da bude spreman.

Obratili smo se MOK


Na pitanje šta će biti ako MOK ne pristane na to da teniserima da pravo izbora, Novak Đoković je istakao:
- Onda stvari ostaju iste do neke druge alternative. Ukoliko takav ishod bude bio onda moram da sednem sa ostalim igračima i vidimo šta ćemo dalje. ITF nije želeo to da promeni, pa smo se mi obratili MOK-u. A i zašto bi ITF bilo šta menjao kada ovako drže konce u svojim rukama i imaju tenisere koji su obavezni da učestvuju na Dejvis kupu. Dejvis kup je takmičenje koje izuzetno poštujem, ono je najduže nadmetanje u istoriji i treba da živi, ali ovo nema veze sa tim. Prosto igrači imaju pravo da biraju da li će igrati negde ili ne kako bi ispunili kriterijume za igranje na Olimpijskim igrama.

Novak Đoković, kao predsednik borda igrača, uputio je pismo Međunarodnom olimpijskom komitetu, u kome se zalaže da teniseri imaju pravo igranja na Olimpijskim igrama iako ne igraju za Dejvis kup reprezentacije

Najbolji igrači sveta ne žele igraju novi format Dejvis kupa jer im ne odgovara termin, a i nisu saglasni sa radikalnim promenama u ovom reprezentativnom takmičenju.

- Istina je da sam napisao to pismo. U tome nisam sam, njega je potpisalo 75 posto igrača, što znači većina tenisera iz najboljih dvadeset na planeti.  Pismo je sastavljeno u saradnji sa predstavnicima igrača na bordu, dakle sa ATP funkcionerima, ljudima koji sa nama rade. To nisam radio na svoju ruku već u okviru svoje uloge u Savetu igrača.

Prvi teniser sveta je objasnio zašto igrači žele promene. 

- Nije fer da ITF uslovljava tenisere koji igraju takmičenje da nemaju nikakvog izbora. Ja sam bio jedan od ključnih ljudi koji su pokrenuli inicijativu. Zar to nije moja uloga? Mislim da je za mene kao za jednog od najboljih tenisera današnjice i predstavnika Saveta odgovornost da zastupam prava igrača i ono što je najbitnije za njih. Pa makar to bilo suprostavljanje velikoj organizaciji kao što je ITF. Ali ja se nikome ne suprotstavljam već se samo borim za prava igrača, a većina njih iz prvih 20 je to prepoznala - istakao je prvi teniser sveta.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija