• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2019

14:17

(VIDEO) NJUJORK TAJMS O ĐOKOVIĆU: Za Srbe u Australiji, Novak je svetac, heroj, nacionalni ponos...

Tenis

(VIDEO) NJUJORK TAJMS O ĐOKOVIĆU: Za Srbe u Australiji, Novak je svetac, heroj, nacionalni ponos...

Podeli vest

"Njujork Tajms" objavio je opširan tekst o Novaku Đokoviću u kojem se navodi da on predstavlja nacionalni ponos, da je za Srbe u Australiji sportski heroj koji ih povezuje sa njihovom tradicijom i kulturom

U tekstu pod nazivom “Daleko od Srbije, Novak Đoković donosi nacionalni ponos”, autor Karen Kruz piše o prvom teniseru sveta iz drugog ugla.

- Za desetine hiljada Australijanaca srpskog poreka, Đoković je sportski svetac obožavan od Srba koji i dalje u sebi nose oštar osećaj progona skoro dve decenije nakon najgoreg etničnog nasilja na Balkanu. Dokaz toga viđen je u sredu popodne, kada je Đoković sparingovao sa australijskim tinejdžerom Aleksejem Popirinom pred publikom čiji deo je bio veliki broj ljudi u nijansama crvene, bele i plave – bojama srpske zastave - navodi se u tekstu Njujork Tajmsa.

Autor teksta podseća kada je Novak prošle godine iz publike izdvojio dečaka tokom treninga na Australijan openu. Radi se o dečaku Novaku Pokrajcu, koji je dobio ime po najboljem teniseru sveta, a sa kojim je slavni teniser odigrao nekoliko poena. "Njujork Tajms" piše da je dečak ponovo došao na ovaj turnir u nadi da će još jednom zaigrati sa Đokovićem i upitao ga da li ga se seća. 

Novak ga se setio i njih dvojica su ponovo razmenili nekoliko udaraca i Đoković je sunarodniku objasnio kako da vrati slajs. 

- Rekao mi je da se niže sagnem u kolenima - kazao je Novak Pokrajac. 

Kruz  dodaje da je za Srbe u Australiji Đokovic pravi sportski heroj, nešto poput sveca. 

- Za Novaka od Novaka iz Perta. Imam osećaj kao da ga poznajem. Mislim da smo sada prijatelji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija