• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2019

11:58

NADAL VERUJE U OSVETU NOVAKU! Evo u čemu Rafa vidi spas protiv Đokovića

Tenis

NADAL VERUJE U OSVETU NOVAKU! Evo u čemu Rafa vidi spas protiv Đokovića

Podeli vest

Godine i povrede koje su ga prethodnih skoro pola godine odvojile od terena pojačale su želju Rafaela Nadala da se domogne tek drugog trofeja na Australijan openu u bogatoj karijeri

Španski as još ne može da izbaci iz glave poraz od Đokovića u finalu prvog gren slema u sezoni 2012. godine i veruje da novi agresivni pristup, kojim se prilagodio zahtevima sadašnjeg tenisa i svojim godinama, može da mu pomogne da se osveti Novaku.

- Prilagodio sam se novim trendovima u tenisu, a i svojim godinama (32, prim. aut). Svestan sam da posle toliko godina u tenisu moram da dodam nove stvari u svojoj igri kako ne bih naišao na problem. Na poboljšanju svih segmenata igre radio sam tokom cele karijere - rekao je Nadal uoči duela protiv Đokovića u finalu Australijan opena.

Agresija je ključna reč koja opisuje Rafin put do finala na kome nije izgubio nijedan set, navodi Nadalov trener Karlos Moja, ističući da je zbog godina i oporavka važno da mečevi traju što kraće.

- Gledao sam tokom 2012. finale koje je trajalo šest sati. Mislim da bi to trebalo izbegavati. Možda ne u samom finalu, ali treba misliti na oporavak i eventualne povrede koje nastaju nakon višečasovnog napora - naveo je Moja i nastavio:

- Znam da je teško skraćivati poene protiv Novaka, pogotovo što on spada u red tenisera koji imaju dobar ritern, ali mislim da Nadal ima oružje kako da učini da razmena udaraca traje manje - rekao je Moja.

Đoković i Nadal su se do sada sastajali 53 puta, što je najveći mogući broj okršaja dvojice tenisera u Open eri. Srbin trenutno ima bolji međusobni skor sa 27 pobeda, naspram 25 poraza.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
melbourne

pre 5 godina

Bice tesko, Rafa ce uspeti da se domogne drugog trofeja na AU openu s tim sto ce morati sacekati 7 godina dok se Novak penzionise, inace bice tesko veceras bice 3 nula za Novaka!

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija