• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2019

15:56

NOVAK JE MENTALNO JAČI OD RAFE! Moja: Đoković je jedan od najboljih, ali imamo oružje da ga pobedimo!

Tenis

NOVAK JE MENTALNO JAČI OD RAFE! Moja: Đoković je jedan od najboljih, ali imamo oružje da ga pobedimo!

Podeli vest

Španac Karlos Moja, trener Rafela Nadala, pred finale Austrlijan opena sa Novakom Đokovićem, kaže da je Srbin mentalno jedan od najjačih igrača na svetu, jači i od Rafe

- Uvek je izazov igrati sa najboljim riternerom na svetu, verovatno i svih vremena. Rafa se u prošlosti prilagođavao svakom izazovu koji je imao, to ga je teralo da napreduje i zbog toga je sada igrač kakav je. Mečevi sa Rodžerom i Novakom uvek su posebni, iako drugačiji. Rafa obično mentalno ima prednost nad svakim suparnikom, ali to nije slučaj sa Novakom jer je Novak mentalno izuzetno jak. Mečevi kao što je predstojeći svode se na dva-tri-četiri poena, kao što se dogodilo na Vimbldonu. Tada su ti poeni išli na Novakovu stranu, imao je Rafa set lopte u trećem setu, brejk lopte u petom. Ako neki od tih poena sada odu na Nadalovu stranu, imamo šanse za pobedu, ali očekujem tešku bitku - priznao je Moja.

Nije Špancu aže da mu je teško da odredi šta mu se najviše dopada u igri našeg tenisera. 

- Mentalno, on je jedan od najboljih igrača ikada, njegov riteren, je savršen, potom kako se kreće, kako čita igru. Ne mogu da kažem da se divim ovoj ili onoj stvari najviše, ima mnogo toga. Jedan od najboljih igrača do sad i zaista ga svi mnogo poštujemo. Teško je izdvojiti jednu stavku.


Nadal ima šansu da u Melburnu osvoji 18. grend slem pehar, ujedno, postao bi i jedan od onih igra sa barem dva pehara sa svakog od grend slemova. 

Biti u grend slem finalu već je velika motivacija. Naravno, ako želiš da pronađeš razloge da budeš dodatno motivisan, to ćeš i učiniti. Novak je uzeo 14 Slemova, Rafa 17, znaju da su deo istorije... Ako Rafa pobedi, biće jedini i to jeste plus, ali finale Slema je velika stvar po sebi.

Šanski stručnjak se nada da će Nadal izbeći dug meč. Kaže da nikako ne bi bilo dobro za Rafu da se borba oduži. 

- Gledao sam proteklih dana onaj meč koji je trajao šest sati. Mora da izbegne tako nešto, ne samo za finale, nego zbog onoga što kasnije treba da uradi da bi se oporavio od toga. I naravno, postoji taj rizik povrede kad igrate šest sati. Znamo da igrati kratke poene protiv Novaka nije lako, jer je jedan od igrača koji se najbolje kreću, a uz to i najbolji riterner. Ali po meni, Rafa ima dovoljno oružja da skrati poene, mada i duge poene može da dobro igra, i za tako nešto ima mentalni kapacitet. Otuda, zašto ne bismo očekivali veliki meč od Rafe? Čak iako ovo nije njegova omiljena podloga, mislim da Rafa ima oružje da pobedi Novaka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija