• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2019

21:28

KO JE NA NOVAKOVOJ, A KO NA RAFINOJ STRANI? Evo šta legende kažu pred okršaj najboljih na svetu!

Tenis

KO JE NA NOVAKOVOJ, A KO NA RAFINOJ STRANI? Evo šta legende kažu pred okršaj najboljih na svetu!

Podeli vest

Novak Đoković i Rafael Nadal igraju (nedelja, 9.30. Eurosport 1) za trofej na Australijan openu i svi jedva čekaju 53. teniski klasik

Srbin juri rekordni sedmi trofej, Nadal drugi u Melburnu. Bivši vimbldonski šampion, Pat Keš ne vruje da će finale biti maratonsko kao 2012. godine

- Nisam siguran da će trajati tako dugo kao što je bilo 2012. Ono što je meni zanimljivo je da Rafa nije imao mnogo teških mečeva na ovom turniru što je dobro za njega zbog njegovog članka i operacije koju je imao. Ipak, lepo je videti da je spreman, ali mislim da još nije imao pravi test. Praktično, od tog US Opena ne znam koliko je sati tenisa imao. I kad zamislite da može da igra četiri ili pet sati protiv Novaka, to je veliki zahtev -  smatra Keš. 

Foto: AP PHOTO

Pat Keš

Keš smatra da će Novak biti veliki test za Rafu, koji je propustio poslednjih nekoliko meseci prošle sezone zbog povrede.  

- Posle te operacije i predsezone, biće interesantno videti kako će mu ići u finalu. Naravno da nije mogao da ima dobru predsezonu, ali očigledno je dobro trenirao. Biće to veliki test. Ako znam igrača koji može da podigne nivo igre na viši nivo, onda je to Rafa. On je fenomenalan u tome. Setite se polufinala 2009. Igrao je skoro pet i po sati polufinale sa Verdaskom, onda je imao dan manje odmora, a ipak je Federera odveo u peti set. To može samo Nadal. On obožava izazove. Ima mnogo toga što nas čini uzbuđenim uoči ovog finala - dodao je Australijanac. 

Daren Kejhil, veruje da Novak Đoković ima dovoljno oružja da sedmi put slavi u Melburnu

Obojica igraju na neverovatnom nivou. Ono što je Novak uradio sa Pujem... Veoma malo je grešio i divno je neutralisao brzinu lopte protivnika, što će morati da učini i protiv Rafe jer Španac trenutno igra najbolje u životu na betonu, barem po mom mišljenju. Servis mu je u proseku brži za tri do četiri milje, procenat mu je visok i dominira prvim udarcem u razmeni, ali to može da bude malo drugačije protiv Novaka, jer se do sada nije sastajao sa igračima Đokovićevog kalibra. Naginjem prema Novakovoj pobedi, a navijam za to da dobijemo sjajan meč u četiri ili pet setova - rekao je Kejhil. 

Legendarni Rod Lejver u karijeri je osvojio 11 grend slem titula, uključujući i sva četiri najveća trofeja 1962. i 1969. godine. Osvrnuo se na finale i dao prednost Nadalu.

- Mogao bi to da bude dug meč. Možda ne tako dug kao onaj od pre nekoliko godina (2012, 5 sati i 53 minuta), ali Novak i Nadal su već pokazali da su dvojica najboljih igrača na planeti i divno je gledati njihove mečeve. Gledao sam Novaka u polufinalu, napravio je svega nekoliko neiznuđenih grešaka za ceo meč (pet ukupno), što je fantastično. Briljirao je, baš kao i Nadal dan ranije. Biće svakako tesan rezultat - jedan sam od onih koji malo naginju na Nadalovu stranu, ali bez nekog konkretnog razloga - kazao je Lejver.

Mats Vilander bio je oduševljen partijom Novaka Đokovića u polufinalu.

Foto: Printscreen youtube

Mats Vilander

Novak je ohladio stvari, bio je neverovatan. Pratio sam meč uživo sa tribina i gledao sam kako se Novak fantastično kreće po terenu, loptica nije imala gde da prođe. Kako neko treba da igra da bi ga pobedio kad je ovakav? Imao je 24 vinera, samo pet neiznuđenih grešaka...Neverovatan je - ostao je bez reči čak i Mats Vilander. 

Roj Emerson osvojio je u Australiji šest trofeja kao Novak Đoković i Rodžer Federer. Mogao bi Nole da mu obori rekord.

- Ne želim to da uradi. Još je mlad može da obara druge rekorde. Pitaći Australijance da ga sledeći put ne pozovu - našalio se Emerson.

Što se tiče favorita u nedelju kaže:

- Ako gledate nedavne rezultate, morate da kažete da je to Novak. Ali, nisam siguran da će biti tako. Nadal nije odigrao mnogo mečeva, što je dobro kada se vratite nakon operacije. Rafa voli izazove, fenomenalan je u tome. 

Lindzi Devenport više veruje u Novaka Đokovića.

- Mislim da će igrati pet setova. Igraju neverovatno, mnogo žele trofej. Ako Novak osvoji ponovo će krenuti ka karijernom grend slemu.  Videćemo ko će osvojiti, Novak je mentalno jači.

Martina Navratilova, osvajačica 18 grend slem trofeja pred finale kaže da je Novak Đoković blagi favorit. 

- Nadal je veoma brz i rekla bih, agresivniji od Đokovića. Kada god je u mogućnosti, on pribegava volejima i može mnogo da poremeti rivala. Biće to sjajno finale -  istakla je Navratilova.

Aleks Koreča veruje da je njegov zemljak Rafael Nadal prvi favorit za osvajanje Australijan opena.

- Rafa je moj broj jedan zbog način na koji igra, ne zato što sam Španac. Verujem da je on taj, da je u boljoj formi - jasan je bio Koreča. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija